Jump to content

Arbitri străini la meciul Oţelul - FC Vaslui


dcp100168

Recommended Posts

Arbitri străini la meciul Oţelul - FC Vaslui

Comitetul Executiv al FRF aprobat, miercuri, propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) de aducere a unor arbitri străini la anumite partide din Liga I, a declarat preşedintele ligii Dumitru Dragomir. "Nu vor fi toate partidele oficiate de străini, numai şapte până la finalul sezonului. Derbiurile vor avea la centru arbitri străini", a declarat Dragomir.

Partidele la care vor fi aduşi arbitri străini sunt următoarele: Steaua - FC Vaslui, Rapid - Steaua, Oţelul – FC Vaslui (meci din penultima etapă), Dinamo - Universitatea Cluj, Dinamo - CFR Cluj, Steaua - Dinamo şi CFR Cluj - Steaua.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, a declarat că aducerea arbitrilor străini în Liga I nu reprezintă o înfrângere personală, ci este o "înfrângere a regulamentului FIFA".

"Aducerea arbitrilor străini în Liga I nu este o înfrângere a mea, este o înfrângere a regulamentului FIFA. Eu am citit regulamentul de organizare a activităţii arbitrilor al FIFA din iunie 2011 şi acolo este scris negru pe alb că delegările arbitrilor se fac numai de către comisiile centrale din ţările în care se organizează competiţia respectivă. Dar să nu se înţeleagă că eu mă consider superior Comitetului Executiv. Eu nu sunt peste Comitetul Executiv, este decizia acestui for şi mă supun. Dar datoria mea a fost să îi informez că prin aducerea arbitrilor străini se încalcă regulamentul FIFA", a declarat Crăciunescu.

Acesta a precizat că nu se gândeşte să demisioneze în urma deciziei Comitetului Executiv: "Nu am de ce să-mi dau demisia din funcţie, eu voi delega arbitri români. De delegarea arbitrilor străini se va ocupa federaţia. FRF va contacta federaţiile de unde va încerca să aducă arbitri străini. Eu am mai spus-o, singurul lucru cu care aş fi de acord, ar fi un schimb de experienţă cu alte comisii din alte ţări. Adică, dacă vin străini la noi, să meargă şi români în campionatele străine. Altfel, eu n-o să fiu niciodată de acord cu arbitri străini în Liga I".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.