Jump to content

Doar doi sportivi gălăţeni merg la Olimpiada de la Londra


dcp100168

Recommended Posts

Doar doi sportivi gălăţeni merg la Olimpiada de la Londra

* Atleta Viorica Ţigău şi canotoarea Viorica Susanu *

La mai puţin de 100 de zile până la startul Jocurile Olimpice de la Londra, s-au definitivat în mare parte din listele cu sportivii care vor lua parte la cea mai mare competiţie sportivă a mapamondului. Chiar daca numărul românilor participanţi este in scădere faţă de ediţiile precedente, există înca un nucleu semnificativ al acestora, 70 de sportivi din ţara noastră trecând până acum de criteriile de calificare. Numărul acestora mai poate creşte totuşi, existând încă multe competiţii la care calificările nu s-au încheiat şi la care românii sunt creditaţi cu şanse de reuşită.

Cluburile gălăţene, prezenţă zero

Nici un sportiv legitimat la una din grupările sportive din Galaţi nu va merge la Londra, situaţie care nu reprezintă deloc o surpriză atât timp cât condiţiile oferite sportivilor sunt dezamăgitoare şi toţi mari performeri din ultima vreme au plecat spre alte zări.

Totuşi, se poate vorbi de faptul că Galaţiul va fi reprezentat la Olimpiadă, graţie atletei Viorica Ţigău - născută şi formată aici ca sportiv şi care este calificată în proba săriturii în lungime - şi a multiplei campioane olimpice la canotaj Viorica Susanu (patru medalii de aur în palmares la JO), care se retrăsese din activitatea competiţională dar a revenit anul trecut în barca de 2 rame şi în echipajul de 8+1. Oarecum la fel se poate vorbi despre canoistul Victor Mihalachi, sportivul originar din Republica Moldova (acum la Dinamo) fiind crescut şi lansat în lumea marii performanţe la Clubul Sportiv Şcolar din Galaţi.

Şanse de a se mai califica mai au doar doi sportivi gălăţeni, handbalistele Adina Meiroşu (Oltchim Rm. Vâlcea) şi Diana Druţu (Oţelul), aceasta din urmă putând spăla ruşinea grupărilor din Galaţi şi să fie singurul sportiv de la JO 2012 legitimat la un club din acest oraş dacă echipa naţională va câştiga turenul preolimpic din Franţa, cu ţara gazdă, Muntenegru şi Japonia, în intervalul 25-27 mai.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cine este Viorica Ţigău?

Viorica Tigau s-a nascut la Galati pe 12 august 1979. A inceput atletismul si s-a lansat la C.S.Scolar Nr.1 Galati (antrenor Mircea Buhlea), remarcandu-se in proba de saritura in lungime, unde a si obtinut primul sau titlu de campioana nationala. Dupa juniorat a plecat la Bucuresti, remarcandu-se in probe de viteza si combinate (heptatllon). La aceasta ultima proba, Viorica a mai participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice - Sydney si Beijing. La Londra, Viorica Ţigău va participa la săritura în lungime.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.