Jump to content

Ce teste se vor da la admiterea la „Dunărea de Jos”


dcp100168

Recommended Posts

Ce teste se vor da la admiterea la „Dunărea de Jos”

* La majoritatea specializărilor, bacalaureatul va însemna doar 60 la sută din media finală * Testele grilă scrise au fost reintroduse la Ştiinţe Economice, Drept, Chimie Alimentară şi Nave, dar şi la alte specializări * Probă orală la Facultatea de Litere *

Ministerul Educaţiei a decis ca anul acesta admiterea la facultate să se desfăşoare şi în baza unui examen, nu doar după notele de la bacalaureat şi din cei patru ani de liceu. Fiecare facultate din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” a stabilit în consiliul profesoral cum se va desfăşura admiterea în 2012.

50 la sută nota la interviu

„Consiliul profesoral al Facultăţii de Litere a decis că proba de examen va fi una sub formă de interviu susţinut la oricare dintre cele două discipline ale specializării pentru care candidatul a formulat prima opţiune şi va avea o pondere de 50 la sută din nota finală. Restul de 50 la sută va fi nota de la bacalaureat, fie cea de la proba scrisă la una dintre disciplinele limba română, limba engleză, limba franceză, fie media generală a examenului de absolvire” a precizat decanul Michaela Praisler.

40 la sută testele grilă

De la Florin Tudor, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, am aflat că examenul va conta la nota finală în proporţie de 40 la sută şi va fi sub formă de test grilă unic la două discipline, limba română şi istorie. Bacalaureatul va conta în proporţie de 60 la sută. „Departajarea la medii egale se va face după media multianuală din liceu”, mai spune Florin Tudor.

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, decanul Edit Lukacs susţine că s-a păstrat aceeaşi proporţie de 40 la sută testul grilă şi 60 la sută bacalaureatul. „Testul grilă va fi din materia de clasa a XI-a la economie. Vom încerca să publicăm cât mai repede modele de subiecte pe site-ul facultăţii”, ne asigură decanul.

Tot test grilă, cu o pondere de 40 la sută din media finală, se va da şi la Facultatea de Arhitectură Navală, ne informează decanul Leonard Domnişoru, materia de examen fiind algebra din clasele IX-XI de liceu.

Decanul de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Petru Alexe, susţine că viitorii studenţi ai acestei instituţii vor putea alege între patru discipline la care vor susţine testul grilă, care va avea, de asemenea, o pondere de 40 la sută: chimie, fizică, algebră sau biologie.

Vom reveni cu amănunte despre admiterea la celelalte facultăţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.