Jump to content

Antena 1 și Antena 3, scoase de pe reţeaua digitală RCS-RDS


dcp100168

Recommended Posts

Antena 1 și Antena 3, scoase de pe reţeaua digitală RCS-RDS

Abonații care dețin platforme digitale nu mai pot vedea Antena 1 și nici Antena 3 începând de astăzi. Explicația a apărut aseară chiar pe crawl-ul de la Digi 24. Antena Group ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea celor două posturi de televiziune prin satelit.

Aproximativ 1,1 milioane de abonați au platforma DTH, Digi TV.

Textul difuzat pe crawl-ul de la Digi 24

RCS-RDS nu mai difuzează pe satelit canalele Antena 1 și Antena 3. RCS-RDS nu poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, suma solicitată de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 și Antena 3.

Canalele Antena 1 și Antena 3 au fost declarate în mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry) chiar de către reprezentanții Antena Group. De aceea, împotriva voinței sale, RCS-RDS a fost obligată să întrerupă difuzarea acestor canale, întrucât Antena Group i-a retras acordurile de difuzare. Antena Group nu a acceptat prelungirea datei limită a somației, amenințând cu recurgerea la acțiuni legale, inclusiv plângeri penale. În aceste împrejurări, RCS-RDS consideră că responsabilitatea pentru privarea abonaților săi de posibilitatea vizionării acestor canale aparține exclusiv Antena Group.

Răsvan Popescu, președintele CNA:Rețelele DTH nu intră sub incidența articolului 82. Ele sunt excepția. Este o chestiune ce trebuie lămurită între cele două părți. Singura problemă ar fi avizul de retransmisie. Cei de la RCS&RDS au făcut ieri o înștiințare, dar nu a apucat să fie difuzată în ședință”.

paginademedia.ro

Link to comment
Share on other sites

Daca chiar nu va puteti abtine si vreti in mod obligatoriu sa va uitati la "mizeriile" difuzate de antene sa stiti ca exista alternative. La momentul actual mai exista 2 operatori de DTH: DOLCE si FOCUS SAT.

DOLCE are licenta pentru a transimte Olimpiada.

Link to comment
Share on other sites

RCS cere public Antena Group acordul de a reatransmite gratuit Antena 1 şi Antena 3 pe Digi

RCS & RDS cere public Antena Group acordul de a retransmite gratuit posturile Antena 1 şi Antena 3 pe Digi, în condiţiile în care grupul media ar fi cerut companiei de cablu o taxă anuală de peste 7 milioane de euro pentru retransmisia canalelor sale prin DTH, potrivit unui comunicat RCS.

"Antena Group a somat RCS & RDS să înceteze difuzarea prin satelit a canalelor 'Antena', dacă nu achită o taxă anuală de peste 7 milioane de euro. Data limită pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00", spun reprezentanţii RCS & RDS.

La comunicatul citat este ataşată totodată o scrisoare din partea Antena Group către compania de cablu, datată 19 aprilie 2012, în care grupul media transmite că "în cazul în care negocierile nu sunt finalizate până la data de 20 aprilie 2012, încetează orice acord emis de companiile aparţinând Grupului Intact pentru retransmiterea prin DTH de către SC RCS & RDS a posturilor de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle TV şi GSP TV. (...) În situaţia în care SC RCS & RDS SA va retransmite fără drept posturile de televiziune menţionate în reţeaua DTH, societatea noastră urmează a apela la toate măsurile legale, inclusiv plângeri de natură penală, în vederea protejării drepturilor deţinute de SC Antena TV Group SA împotriva oricărei conduite ilegale şi abuzive a SC RCS & RDS SA".

"Este pentru prima dată în ultimii 8 ani când Antena Group cere bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor 'Antena'. Pretenţia financiară ar fi obligat RCS & RDS să majoreze tarifele serviciilor Digi prin satelit", se mai spune în comunicatul companiei de cablu.

RCS & RDS mai transmite că nu poate accepta cererea Antena Group "prin care abonaţii săi ar trebui sa plăteasca o factură substanţial mărită, fără a beneficia de nimic suplimentar" şi "cere public Antena Group acordul de retransmisie pentru posturile Antena 1 şi Antena 3 pentru a le oferi abonaţilor fără plată suplimentară".

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Intact Media Group considera RCS – RDS integral raspunzator pentru privarea telespectatorilor si abonatilor sai de programele Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia si GSP TV. RCS nu a respectat nici cele zi inainte de termenul stabilit pentru negocierea conditiilor comerciale privind retransmisia.

RCS RDS a ales cu rea vointa sa intrerupa discutiile, facand abuz de forta, incalcand grav interesele abonatilor si contractele incheiate cu acestia. RCS-RDS a incasat sume fabuloase, de ordinul sutelor de milioane de bani care au fost investite in posturi proprii de televiziune inchise dupa sase luni de la lansare, sfidand astfel interesele clientilor. RCS-RDS plateste in mod constant sume de zeci de milioane de special a programelor Antena 1 si Antena 3 de pe platforma DIGI.

Intact Media Group multumeste telespectatorilor pentru solidaritatea manifestata in ultimele zile. Pentru reclamatii privind scoaterea abuziva de pe platforma Digi a posturilor TV Intact, publicul poate suna la numarul de telefon 0214091791,unde operatorii preiau apelurile 24/24.

antena3.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Antenele rămân pe Dolce

Operatorul DTH Dolce, parte a Romtelecom, va difuza în continuare televiziunile Antena Group. Reprezentanții companiei au declarat că negocierile au fost încheiate, iar colaborarea dintre cele două companii va continua.

Poziția integrală a reprezentanților Dolce:

“Confirmăm că am încheiat negocierile cu Antena Group pentru continuarea difuzării celor cinci posturi TV pentru clienții de televiziune prin satelit ai Romtelecom. Astfel, colaborarea dintre cele doua companii va continua în aceleași condiții cu cele anterioare, oferind clienților Romtelecom acces la ofertă completa de canale românești relevante pentru ei.”

Antenele au ieșit în luna aprilie de pe platforma Digi TV, după ce Antena Group a retras companiei dreptul de retransmisie.

paginademedia.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.