Jump to content

Doruleţ Resmeriţă a pierdut sprijinul PDL


dcp100168

Recommended Posts

Doruleţ Resmeriţă a fost exclus din PDL

Doruleţ Resmeriţă a fost exclus din PDL, au confirmat surse din interiorul partidului. Acest lucru se întâmplă după ce Biroul Permanent Local al PDL a votat în unanimitate retragerea sprijinului politic de care s-a bucurat până acum Resmeriţă.

Inspectorului i s-a reporşat „lipsa de performanţă profesională” şi „politizarea şedinţelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean”. Un aport important însă în această situaţie pare să îl fi avut relaţia dintre Resmeriţă şi deputatul Mihail Boldea, care a ajuns în arest.

Propunerea de retragere a sprijinului politic votată de organizaţia municipală a PDL a ajuns pe masa Biroului Permanent Judeţean care a luat această hotărâre.

Există informaţii potrivit cărora Resmeriţă îşi pierde astfel şi funcţia de Inspectorul general şcolar, urmând ca acest fotoliu să fie ocupat în perioada următaore de către Onuţ Atanasiu, adjunctul IŞJ Galaţi.

Nici Resmeriţă şi nici reprezentanţii Biroului Permanent Judeţean ai PDL Galaţi nu au putut fi contactaţi pentru a comenta decizia luată.

viata-libera.ro

Şi un comentariu...

postat de Doru Resmerita

Este regretabil si ne deontologic sa publici o stire fara documentare. Decizia BPJ al PDL a fost cea de ridicare a sustinerii politice pentru functia de inspector scolar general. Motivul pus in discutie a fost legat de sustinerea pe care mi-am aratat-o pentru candidatul independent Nicusor Ciumacenco. Am sa-l sustin cat timp se va plasa in afara jocurilor politice meschine. In calitate de inspector scolar general este corect sa sustin un fost elev olimpic inaintea altor "jucatori" . In legatura cu Mihai Boldea, daca se face vinovat de ceea ce este acuzat, ii urez sedere placuta acolo unde este acum.

Link to comment
Share on other sites

Doruleţ Resmeriţă, pe picior de plecare din ISJ

* Onuţ Atanasiu îi va lua locul

„Cred că în două-trei zile nu voi mai fi inspector general”, susţine Doruleţ Resmeriţă, după ce i-a fost retras sprijinul politic de către PDL, partidul din care făcea parte. Nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre demiterea acestuia din fruntea învăţământului gălăţean, dar de asta aceasta, lectorul de la Facultatea de Ştiinţa Alimentelor admite că nu mai are şanse să ocupe fotoliul de la ISJ.

Se ştie deja cu certitudine că cel care-i va lua locul este actualul inspector general-adjunct, Onuţ Atanasiu. Nu se cunoaşte însă cine va ocupa funcţia de adjunct, pe care acesta o va elibera. „Probabil va mai dura două-trei săptămâni până se va face numirea inspectorului general-adjunct”, crede Onuţ Atanasiu.

Deşi, neoficial, ar fi existat acuzaţii potrivit cărora Atanasiu ar fi încercat să-l „sape” pe şeful său, alte surse susţin că, dimpotrivă, adjunctul i-ar fi înmânat chiar înainte de Paşti o demisie în alb lui Resmeriţă.

Tot la bursa zvonurilor se vehiculează că pe funcţia de inspector general-adjunct ar putea fi numită Eugenia Stancu (PDL) sau Corina Tatu (care nu are adeziuni politice la vreun partid).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Resmeriţă a fost demis din funcţia de inspector general şcolar

Doruleţ Resmeriţă a fost demis din funcţia de inspector şcolar general prin ordin de la Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului. Având în vedere că acestuia i s-a retras recent sprijinul politic de către partidul PDL, era de aşteptat ca acest lucru să se întâmple. „Azi am primit ordinul, deşi ştiam de el de vreo două zile. Nu ştiu dacă există şi un ordin de numire a cuiva în funcţia din care am fost demis”, ne-a declarat fostul inspector general.

Cel care în mod normal ar trebui să-i ia locul, inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu susţine că va refuza acest lucru: „Urmează o perioadă fierbinte cu organizarea examenelor. Îi invit pe cei care sunt acum la guvernare să-şi aducă oamenii lor. Eu voi asigura interimatul doar două-trei zile, cât să nu se creeze disfuncţii. Pe surse am auzit că sunt propuşi să vină cu 1 septembrie fosta inspectoare generală Tania Bogda şi Gelu Homner la conducerea ISJ. Eu nu stau în funcţie în aceste condiţii, îi aştept să şi le ia în primire ”, spune Onuţ Atanasiu, membru PDL.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Inspectoratul Şcolar a rămas fără şef

* Doruleţ Resmeriţă a fost demis * Adjunctul Onuţ Atanasiu a primit fotoliul de inspector general, dar şi-a trimis în aceeaşi zi demisia la MECTS * Resmeriţă susţine că i-a fost retras sprijinul politic, pentru că s-a opus ilegalităţilor lui Marius Necula *

Doruleţ Resmeriţă a fost demis din funcţia de inspector general, printr-un ordin al ministrului Cătălin Baba, semnat pe 2 mai, care a ajuns la ISJ Galaţi astăzi, în jurul orei 14.00. „Ştiam că voi fi demis după ce mi-a fost retras sprijinul politic din PDL. Vorbisem cu ministrul să mă anunţe şi pe mine, bărbăteşte, cu o zi înainte, lucru care nu s-a întâmplat”, susţine Resmeriţă supărat.

Odată cu ordinul de demisie a lui Resmeriţă, au venit alte două, unul de investire a lui Onuţ Atanasiu ca inspector şcolar general şi altul de numire a inspectoarei pentru învăţământul primar Eugenia Stancu pe postul de inspector general-adjunct.

Gelu Homner şi Tania Bogdan, următorii şefi ai ISJ

Onuţ Atanasiu a declarat însă că imediat ce a primit ordinul de numire, şi-a trimis demisia la MECTS. Deci, în acest moment, teoretic, ISJ Galaţi nu mai are niciun şef. Practic, Onuţ Atanasiu va asigura interimatul măcar 30 de zile, până când expiră termenul legal. „Există două variante. Fie în două trei zile vor fi numiţi candidaţii USL pentru această funcţie. Pe surse, am auzit că aceştia ar fi fosta inspectoare generală Tania Bogdan şi fostul director de la Auto, Gelu Homner, actualmente consilier local. Şi aşa mi se pare normal. Fie voi mai rămâne în funcţie 30 de zile pentru a asigura interimatul. Lucru care sper să nu se întâmple”, a declarat ieri, la conferinţa de presă, Onuţ Atanasiu, care s-a arătat supărat de faptul că ministrul nu l-a sunat, nu i-a răspuns la telefon, preferând varianta seacă a trimiterii unei hârtii.

„Regret că am numit unii directori”

Tot în cadrul conferinţei de presă, fostul general Resmeriţă a ţinut să facă paradă de sinceritate. „Sper ca cei care vor veni în locul meu să nu mai încerce să intre cu cizma politică în unităţile şcolare. Eu am încercat să ţin piept acestui lucru, iar în unele cazuri, recunosc, n-am reuşit, fiind nevoit să fac compromisuri”, spune fostul inspector general, motivând astfel de ce nu se va mai înscrie în vreun partid.

Acesta îşi mai reproşează şi alte lucruri: „Regret că am numit unii directori care m-au dezamăgit pe parcursul timpului. De asemenea, un lucru destul de grav, este faptul că ar fi trebuit să fac publice unele investiţii care s-au încercat în unităţile şcolare. Au fost bani de la guvern care au venit prin intermediul parlamentarilor, iar lucrurile nu s-au făcut cum trebuie şi fără să fiu consultat. Una dintre aceste situaţii a fost legată de cheltuirea a 500.000 de lei pentru un teren de tenis la Pedagogic, la propunerea senatorului Marius Necula. Cum banii au venit pe 17 decembrie 2012, nu exista niciun proiect şi nicio licitaţie, m-am opus. La fel şi directorul liceului de atunci, asupra căruia s-au făcut presiuni. Trebuia ca toată situaţia să fie făcută publică atunci şi poate aşa s-ar fi renunţat la asemenea abordări ale investiţiilor făcute din bani publici”, spune Resmeriţă. Acesta mai declară că acesta este motivul pentru care Marius Necula a încercat în mai multe rânduri să-l demită, lucru care nu i-a reuşit decât după ce i s-a retras sprijinul politic.

Nu acesta este motivul demiterii”

Contactat telefonic, senatorul Marius Necula susţine că nu acesta a fost motivul retragerii sprijinului politic şi al demiterii lui Resmeriţă. „A făcut politică în şcoli, lucru inadmisibil. A trimis directorilor liste prin care le-a cerut să susţină un candidat independent la Primărie. Ideea cu terenul de tenis acoperit a venit de la el. Eu am făcut rost de bani, el ar fi trebuit să se ocupe de proiect şi de licitaţie. Aşa s-au pierdut nişte fonduri substanţiale”, a declarat Marius Necula.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Fostul şef al IŞJ va face plângere penală împotriva liderilor PDL Galaţi

Fostul inspector general Doruleţ Resmeriţă susţine că va depune plângere penală la Înalta Curte de Justiţie, prin care-i va acuza pe parlamentarii de Galaţi Mircea Toader şi Marius Necula de trafic de influenţă.

„Pot demonstra cu martori de la Ministerul Educaţiei, inclusiv fostul ministru Cătălin Baba poate spune că, timp de zece zile, Mircea Toader şi Marius Necula au făcut presiuni să fiu destituit din funcţie pe motiv că mi s-a retras sprijinul politic de către Biroul Judeţean al PDL. Cum retragerea sprijinului politic nu este motiv să fii demis, consider că acesta nu poate fi decât trafic de influenţă. Aş fi putut să depun plângere împotriva ministrului educaţiei că am fost destituit abuziv din funcţie, dar interesul meu nu este să mă întorc la ISJ. Aveam o numire până la 1 septembrie, care trebuia respectată şi nu au fost motive administrative să fiu destituit. La evaluări am ieşit bine şi am calificativul foarte bine. Aşa că nu voi depune plângere împotriva ministrului care m-a demis, ci împotriva celor care au pus presiune să fiu demis pe motive politice, care nu sunt legale”, susţine fostul inspector general.

Acesta susţine că e sigur că i se va da câştig de cauză şi că îşi doreşte astfel să descurajeze orice politician care va pune mâna pe telefon să destituie un director pe motive politice. „S-a mers prea departe cu asta şi trebuie să existe un precedent, ca să ne oprim”, spune Resmeriţă.

„Voi povesti ce a făcut ca să rămână în funcţie”

Atât senatorul Marius Necula, cât şi deputatul Mircea Toader au izbucnit în râs ca primă reacţie, când le-am solicitat opinia în legătură cu acest lucru. „Atâta minte are, atâta face. De-abia aştept să depună plângere, ca să merg să povestesc şi eu câte drumuri a bătut la Bucureşti şi câte demersuri a făcut ca să rămână în funcţie", a spus Necula.

La rândul său, Mircea Toader susţine că nu consideră că a făcut trafic de influenţă. „I-am retras sprijinul politic şi era normal să fie demis, atâta vreme cât a fost numit în această funcţie pe considerente politice”, spune tranşant politicianul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.