Jump to content

„Endless Book” - Coloana cărţilor la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

„Endless Book” - Coloana cărţilor la Galaţi

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va sărbători Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor prin dezvelirea unei „coloane fără sfârşit” a volumelor semnate de scriitori gălăţeni, luni, la ora 14.00, la Foişorul de pe Faleza inferioară. Este vorba despre o instalaţie de carte realizată de Eugen Ungureanu şi Sergiu Dumitrescu jr., în cadrul proiectului intitulat „Endless Book”, iniţiat şi coordonat de poeta Florina Zaharia.

Scriitorii gălăţeni ale căror cărţi se regăsesc în inedita instalaţie vor fi invitaţi să semneze în „Book of Fame”, o carte de onoare care va rămâne în arhiva Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Toţi cei care vor să doneze o carte pe 23 aprilie sunt aşteptaţi la Foişor. Acestea vor ajunge la Biblioteca din raionul Leova, Republica Moldova, prin grija şi amabilitatea Consulatului General al României de la Cahul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

„Endless Book” - Coloana fără sfârşit a volumelor semnate de scriitori gălăţeni

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” a dezvelit luni, de Ziua Internaţională a Cărţii, „coloana fără sfârşit” a volumelor semnate de scriitori gălăţeni, pe Faleză, la foişor. Peste 250 de cărţi semnate de 100 de scriitori gălăţeni alcătuiesc inedita instalaţie de carte, cu înălţimea de 3,5 metri, realizată de Eugen Ungureanu şi Sergiu Dumitrescu jr., în cadrul proiectului intitulat „Endless Book”. Vorbind despre titlul proiectului, iniţiatoarea acestuia, poeta Florina Zaharia, a argumentat: „Ne-am gândit să lăsăm o portiţă deschisă către infinit, către cer şi către sufletul cititorilor”. „O coloană ce arată calea spre cuvânt”, aşa a denumit-o Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural, pe bună dreptate, întrucât elevii de la CNMK, prezenţi la eveniment, au recunoscut că o astfel de iniţiativă îi motivează să scrie.

Autorii gălăţeni prezenţi luni, pe faleză, au semnat în „Book of Fame”, carte de onoare ce va rămâne, ca şi instalaţia de artă, la sediul Centrului Cultural. Gălăţenii pot dona, până pe 14 mai, cărţi pentru Biblioteca Raionului Leova, Republica Moldova – parteneră în proiect.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

340 de cărţi pentru Leova

Cu ocazia Zilei Latinităţii (15 mai) şi la iniţiativa Consulatului României la Cahul - Republica Moldova, Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi a făcut o donaţie de carte, Bibliotecii Raionale din Leova (Republica Moldova). 340 de volume semnate de autori gălăţeni şi colectate de Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi, au ajuns la românii de peste Prut.

Cei mai încântaţi de darul primit au fost, pe lângă autorităţile din zonă, elevii de la liceele „Mihai Eminescu” şi „Nicolae Milescu-Spătaru”, tineri dornici să îşi imbunătăţească noţiunile de cultură generală şi să citească din lucrările scriitorilor români, contemporani.

La acţiunea de la Leova au participat numeroase autoritaţi locale, cititori, de toate vârstele dar şi consulul Ionel Mitea.

Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.