Jump to content

Epidemie de rubeolă la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Epidemie de rubeolă la Galaţi

Explozie de cazuri de rubeola la Galati! Au fost inregistrate aproape de 600 de cazuri noi, pana acum, fata de numai doua anul trecut. Unul dintre motive ar putea fi faptul ca Ministerul Sanatatii a scos din grila de vaccinuri obligatorii tocmai pe cel impotriva impotriva rubeolei, pe care copii il faceau in clasa a 8-a. Informatia a fost data publicitatii cu ocazia Saptamanii Europene a Vaccinarii.

Saptamana Europeana a Vaccinarii ce are loc intre 21 si 27 aprilie vine la scurt timp dupa ce Institutul Cantacuzino din Bucuresti a incetat producerea de vaccinuri.Excluderea vaccinarii de clasa a 8-a si reticenta din ce in ce mai mare a populatiei pentru tratamentul preventiv de imunizare a condus inevitabil la o crestere alarmanta a cazurilor de rubeola, in primele luni ale anului.Conducerea Directiei de Sanatate Publica Galati este ingrijorata in mod special de scaderea nivelului de imunizare, in special in comunitatili predispuse la risc, cum ar fi mediul rural.

a1galatibraila.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.