Jump to content

Cătălin Chelu, acţionar la Braiconf Brăila


dcp100168

Recommended Posts

Cătălin Chelu, acţionar la Braiconf Brăila

Cătălin Chelu, unul dintre cei mai importanţi investitori de pe bursă, a achiziţionat recent prin intermediul firmei Amattis Galaţi un pachet de 10,8% din acţiunile producătorului de textile Braiconf Brăilă (BRCR) de la Ştefan Toderiţă, care şi-a lichidat participaţia de 12,4% pe care o avea în companie pentru suma de 2,5 milioane de lei.

Chelu îşi îndreaptă achiziţiile în special către firme cu acţionariat dispersat, cum este şi cazul Braiconf Brăila, unde niciun investitor nu deţine pachetul de control şi care dispun de lichidităţi importante care să finanţeze viitoarele achiziţii ale sale.

Cel mai mare acţionar al Braiconf este în prezent banca de investiţii Julius Baer, cu o participaţie de 25,1% din acţiuni. Julius Baer deţine acţiuni la Braiconf încă din anul 2006. Fondurile de investiţii Hyposwiss Danube Tiger şi Eastern Eagle deţin la rândul lor 9,3% şi respectiv 7,8% din acţiunile Braiconf.

În ultimele şedinţe ale săptămânii trecute s-au realizat tranzacţii pe bursă cu acţiunile Braiconf care au cumulat 15% din capitalul companiei şi s-au cifrat la 3 mil. lei.

Braiconf a revenit pe profit în primele nouă luni ale anului trecut, cu 1,55 mil. lei, însă afacerile au continuat să scadă uşor, la 24,7 mil. lei (5,8 mil. euro). Rezultatele finale pe 2011 nu au fost încă făcute publice.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.