Jump to content

Sânziana Lovin - singurul medic gălăţean premiat de Academie


dcp100168

Recommended Posts

Sânziana Lovin - singurul medic gălăţean premiat de Academie

Dr. Sânziana Lovin, medic internist şi expert în probleme de somn la Spitalul General Căi Ferate (CFR) este co-autor al volumului „Tratat de reabilitare pulmonară”, care a primit, la finele anului 2011, Premiul Academiei Române. În acest moment, dr. Lovin este singurul medic gălăţean care a primit această distincţie. Ceilalţi doi autori ai lucrării sunt prof. dr. Voicu Tudorache, şeful Serviciului de Pneumologie Al Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara care a coordonat realizarea lucrării şi Marlyce Friesen, din Canada.

„Acest premiu se acordă cărţilor de la publicarea cărora s-au împlinit doi ani. În tot acest timp, se evaluează impactul şi calitatea lor, iar lista de criterii pe care trebuie să le îndeplinească volumul este foarte strictă. Nu am ştiut de acest premiu până în ultimul moment. La întoarcerea din Franţa, unde am lucrat în ultima perioadă, am primit un email prin care eram informată că volumul a fost premiat. Aşa că a doua zi de la sosirea în Galaţi am plecat la Bucureşti pentru a participa la ceremonie. Am avut, în acel moment, un sentiment de valorizare şi am simţit că ţara mea m-a primit cu un covor roşu şi a însemnat foarte mult pentru mine”, ne-a declarat dr. Sânziana Lovin.

Pe lângă activitatea de medic internist şi studiile legate de somn desfăşurate la Spitalul CFR, dr. Sânziana Lovin este şi cadru didactic titular la Facultatea de Medicină din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.