Jump to content

Structura anului şcolar 2012-2013


dcp100168

Recommended Posts

Structura anului şcolar 2012-2013

Anul şcolar 2012-2013 va avea 178 de zile de şcoală, cu una în plus faţă de 2011-2012, trei săptămâni pentru vacanţa de iarnă, două de primăvară, una în 29 octombrie - 4 noiembrie pentru învăţământul primar şi "Şcoala altfel", a anunţat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea.

"Vacanţa de iarnă va avea trei săptămâni, iar vacanţa de primăvară două. În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie va fi vacanţă pentru copiii din învăţământul primar. De asemenea, se păstrează săptămâna «Şcoala altfel», organizată în intervalul 1-5 aprilie", a declarat secretarul de stat Oana Badea, într-o conferinţă de presă.

Debutul anului şcolar în România este la fel ca în alte 23 de state, respectiv în intervalul 1-15 septembrie. În nouă state cursurile încep înainte de 1 septembrie, iar în trei, după 15 septembrie, a precizat Oana Badea.

Secretarul de stat a mai spus că media zilelor de şcoală este în majoritatea ţările de peste 185 de zile, în România rămânând la 178 din cauza curriculei extrem de stufoase.

"Extinderea zilelor de şcolarizare nu este oportună imediat", a adăugat secretarul de stat, precizând că elevi români au 80 de zile de vacanţă, media în alte ţări fiind de 72.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Vacanţă de primăvară mai scurtă

MECTS a publicat, în sfârşit, pe site-ul oficial ordinul de ministru prin care se stabileşte noua structură a anului şcolar 2012-2013. Andronescu a ales să păstreze, în perioada 1-5 aprilie „Şcoala altfel”, ca urmare s-a tăiat cu o săptămână vacanţa de Paşti.

Primul semestru se va desfăşura între 17 septembrie şi 21 decembrie, cu o vacanţă între 5-11 noiembrie, pentru elevii din clasele primare şi preşcolari. Vacanţa de iarnă va fi între 22 decembrie - 13 ianuarie, iar semestrul al doilea va începe de pe 14 ianuarie, până pe 21 iunie. Vacanţa de Paşti este programată între 5-14 aprilie.

Clasele terminale de la liceu vor încheia anul şcolar mai devreme, pe 31 mai, pentru a putea susţine examenul de bacalaureat. La fel şi elevii claselor a VIII-a, pentru care clopoţelul de încheierea cursurilor va suna pe 14 iunie.

Anul şcolar următor va începe pe 16 septembrie 2013.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Când se susţin tezele, olimpiadele şi examenele naţionale

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind structura anului şcolar, vacanţa de primăvară va fi cuprinsă între 5 şi 14 aprilie, iar anul şcolar se va încheia pe 21 iunie. Vacanţa de vară va începe pe 22 iunie şi se va încheia pe 15 septembrie, urmând ca pe data de 16 septembrie să înceapă anul şcolar 2013 - 2014. Săptămâna 1 - 5 aprilie va fi dedicată activităţilor educative extraşcolare, în cadrul programului numit ''Să ştii mai multe, să fii mai bun!''. În această săptămână nu se vor organiza cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ. În perioada 2 - 7 aprilie, Ministerul Educaţiei organizează etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ şi, după caz, ale concursurilor şcolare. Ordinul MECTS mai prevede că tezele din semestrul al doilea se vor susţine de regulă până la data de 25 mai. 
Pentru elevii claselor a VIII-a anul şcolar se încheie cu o săptămână mai devreme, pe 14 iunie, deoarece ei vor susţine evaluarea naţională pe 25 şi 27 iunie.
Elevii claselor a XII-a vor încheia anul şcolar pe 31 mai, întrucât în perioada 10 iunie – 12 iulie urmează să susţină probele examenului de bacalaureat.
În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.