Jump to content

Începe răcirea globală?


dcp100168

Recommended Posts

Schimbarea polilor magnetici ai Soarelui ar putea provoca o răcire globală temporară

Schimbarea polilor magnetici ai Soarelui ar putea provoca o răcire temporară a Planetei, susţine un grup de experţi japonezi de la Observatorul Naţional Astronomic din Japonia şi Fundaţia de cercetare Riken, în baza observaţiilor făcute de mai mult timp de satelitul Hinode (Sunrise), care monitorizează activitatea solară, conform Kyodo şi The Daily Mail.

Polii magnetici ai Soarelui se inversează o dată la 11 ani, coincizând de regulă cu polii geografici. Următoarea schimbare de poli se aşteaptă în 2013. De data aceasta se pare că la Polul Nord al Soarelui schimbarea minusului cu plusul se va produce mai devreme, deja în luna mai 2012, susţin experţii japonezi, care nu exclud ca în aceeaşi perioadă să intervină schimbări şi la Polul Sud al astrului. La un moment dat, cei doi poli geografici ai Soarelui vor fi cu semnul 'plus'.

Drept urmare, potrivit experţilor, se vor forma temporar două poluri magnetice negative. Astfel de fenomene au avut loc şi în trecut pe Soare, de exemplu, în secolele XVII - XVIII. Atunci aceasta a coincis cu o răcire semnificativă pe Terra.

Examinând petele din prezent de pe Soare, ce aduc la prima vedere cu nişte dovleci în graficele întocmite de oamenii de ştiinţă japonezi, aceştia afirmă că activitatea de pe astru a început să semene cu cea dintr-o perioadă de 70 de ani, din secolul al XVII-lea, în care râul Tamisa din Londra a îngheţat, iar cireşii au înflorit mai târziu decât de obicei la Kyoto.

Experţii japonezi consideră că, odată cu schimbarea locurilor celor patru poli magnetici ai Soarelui, va interveni o pauză în procesul constant de încălzire globală pe planeta noastră.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa ne achizitionam din timp, ca-s la pret redus, haine groase din supermarketuri si malluri, conserve sanatoase pentru vreo 200 de ani si tone din medicamentele lor facatoare-de-minuni, sa mergem in continuare la munca si sa stam linistiti in case in restul timpului, cu ochii in televizoare, timp in care guvernele noastre se vor sacrifica, ocupandu-se constiincioase de problemele aparute in urma inversarii polilor magnetici ai soarelui.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.