Jump to content

Galaţiul, invadat de bengalezi!


dcp100168

Recommended Posts

Doi migranti din India si Bangladesh retinuti la Oancea

Politistii de frontiera galateni au retinut 2 barbati din India si Bangladesh care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.

In data de 19 martie, in jurul orelor 01.25, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea, pe timpul executarii unei misiuni specifice cu sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, au observat doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona de frontiera.

La fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, care au depistat si retinut doi barbati care nu detineau documente de identitate. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt doi cetateni din Bangladesh si India, in varsta de 19 respectiv 23 ani, care au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova in Romania.

Politistii de frontiera au intocmit celor doi barbati lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de „intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat”.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Patru migranti din Bangladesh retinuti la Oancea

Politistii de frontiera galateni au retinut 4 barbati din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.

In data de 27 martie, in jurul orelor 06.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea, pe timpul executarii unei misiuni specifice cu autospeciala cu termoviziune Land Rover, au observat in zona localitatii Rogojeni patru persoane care nu-si justificau prezenta in zona de frontiera.

La fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, care au depistat si retinut patru barbati care nu vorbeau limba romana si nu detineau documente de identitate. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt patru cetateni din Bangladesh, cu varste cuprinse intre 22 si 27 ani, care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova in Romania.

Politistii de frontiera au intocmit celor patru barbati lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

Patru bărbaţi din Bangladesh au parcurs în zadar peste 6.000 de kilometri

Aceştia călătoreau clandestin spre vestul Europei unde sperau că vor reuşi să-şi găsească locuri de muncă la negru, ca imigranţi ilegali. Speranţele le-au fost însă spulberate de poliţiştii de frontieră gălăţeni care păzesc graniţa de estică a UE

Politişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au reţinut patru barbaţi din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi Romania.

Imigranţii ilegali n-au avut nicio şansă să treacă de patrulele Poliţiei de Frontieră gălăţene care fiind dotate cu camere de termoviziune pot observa siluetele transfugilor chiar şi în bezna nopţii de la mulţi kilometri.

Aşa s-a întâmplat şi duminică, în jurul orei 19.30, când în zona localităţii de frontieră Vădeni, poliţiştii au observat patru siluete care se deplasau la adăpostul întunericului.

„Ca urmare a declanşării acţiunii tactice poliţieneşti, au fost reţinuţi patru barbaţi care nu deţineau documente de identitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca aceştia sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, care au trecut ilegal frontiera, din Republica Moldova, în Romania, cu ajutorul unei barci, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă", ne-a informat subcomisar Irimia Ion, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi

Celor patru transfugi le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei migranti din Bangladesh retinuti la Oancea

Politistii de frontiera galateni au retinut trei barbati din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.

In data de 07 aprilie a.c., in jurul orelor 01.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea, pe timpul executarii unei misiuni specifice cu autospeciala cu termoviziune, au observat pe directia localitatii de frontiera Rogojeni, trei persoane care nu-si justificau prezenta in zona.

La fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, care au depistat si retinut trei barbati de origine afro-asiatica care nu detineau documente de identitate. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt trei cetateni din Bangladesh, cu varsta cuprinsa intre 23 si 29 ani, care au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova in Romania, cu ajutorul unei camere de tractor, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Au fost informate în mod operativ autorităţile de graniţă ale statului vecin, iar evenimentul de trecere ilegală a frontierei de stat a fost cercetat împreună cu acestea.

Politistii de frontiera au intocmit celor trei barbati lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Doi barbati din Bangladesh retinuti la frontiera

In dimineata zilei de 22 aprilie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea, actionand in baza unei informatii primite de la granicerii moldoveni, au depistat pe directia localitatii de frontiera Slobozia-Romania, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.

Imediat s-a procedat la legitimarea barbatilor, dar deoarece acestia nu detineau documente de identitate si nu erau vorbitoare de limba romana sau o limba de circulatie internationala, politistii de frontiera i-au condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor. Astfel s-a stabilit ca acestia sunt din Bangladesh, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania, traversand inot raul Prut, cu scopul de a ajunge in Spatiul Schengen, in vederea gasirii unui loc de munca.

Concomitent autoritatile de granita ale Republicii Moldova ne-au informat ca au depistat pe malul moldovenesc al raului Prut cinci barbati de origine afro-asiatice care faceau parte din acelasi grup cu cei doi cetateni depistati de politistii de frontiera galateni.

Politistii de frontiera au intocmit barbatilor lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de „intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat”.

Cercetarile continua in comun cu autoritatile de granita ale statului vecin, in vederea stabilirii implicarii si altor persoane in sfera infractionala.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul, invadat de bengalezi!

* Numai de la începutul acestei luni, peste 60 de cetăţeni din Bangladesh au ajuns să ceară azil în Centrul de Cazare pentru Refugiaţi de la Galaţi

Peste 8.000 de kilometri şi uriaşe diferenţe socio-culturale nu sunt bariere de netrecut peste locuitorii unor state din sud-estul Asiei, care vor cu tot dinadinsul să ajungă în Uniunea Europeană. Poarta de intrare în spaţiul unde speră să-şi reîntâlnească rudele sau pur şi simplu să înceapă o nouă viaţă este România, destinaţie la care emigranţii bengalezi ajung, mai nou, printr-un amestec de viclenie şi ilegalităţi.

Viza de studii şi plonjonul în Prut

Simplul fapt că în Republica Moldova au posibilitatea de a-şi procura o viză de studii este mană cerească pentru cetăţenii statului situat la est de India şi a determinat o creştere fulminantă a numărului de refugiaţi care solicită azil în ţara noastră.

"A crescut cu 300 la sută numărul refugiaţilor care au trecut prin centrul nostru în ultimii trei ani, iar tendinţa este în creştere, parţial şi din cauză că şi-au schimbat ruta prin care ajung la graniţă. În trecut, veneau prin Turcia - Grecia - Serbia şi intrau în România pe la Timişoara. Acum ajung în Moldova, îşi cumpără o viză de studii şi mai apoi trec frontiera ilegal pe la Oancea sau Albiţa. În momentul în care ajung aici, cer azil, chiar dacă sunt prinşi de poliţie. Astfel ajung în Centru şi au parte de protecţie", ne-a explicat cms. Dorinel Geru, directorul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi.

Conform sursei citate, numai de la începutul acestei luni au ajuns în centrul de la Galaţi peste 60 de bengalezi. "Dintre aceştia, doar 21 au venit prin transfer de la Timişoara, restul intrând în ţară pe frontiera de est, respectiv prin zonele de competenţă a punctelor de la Albiţa şi Oancea", completează comisarul Geru.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei prinşi imediat după ce au ieşit din apele Prutului sunt cercetaţi penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat, autorităţile române luând concomitent legătura şi cu cele din Republica Moldova. Demersurile juridice nu îi sperie prea tare pe bengalezii care ştiu bine lecţia şi cer azil. Statutul de refugiat şi de solicitant de azil le conferă anumite drepturi care îi îndeamnă să creadă că primul şi cel mai dificil pas spre Europa a fost deja făcut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nouă migranti retinuti la frontiera

Politistii de frontiera au retinut noua persoane din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.

In dimineata zilei de 07 mai a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oancea, actionand in baza unei informatii primite de la granicerii moldoveni, au depistat pe directia localitatii de frontiera Sivita-Romania, doua grupuri din care faceau parte noua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.

Imediat s-a procedat la legitimarea persoanelor, dar deoarece acestea nu detineau documente de identitate si nu erau vorbitoare de limba romana sau o limba de circulatie internationala, politistii de frontiera i-au condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate si cu sprijinul autoritatilor din R.Moldova s-a stabilit ca acestia sunt din Bangladesh, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania, traversand raul Prut, cu ajutorul unor barci pneumatice, cu scopul de a ajunge in Spatiul Schengen, in vederea gasirii unui loc de munca.

Politistii de frontiera au intocmit barbatilor lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de „intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat”.

Cercetarile continua in comun cu autoritatile de granita ale statului vecin, in vederea stabilirii implicarii si altor persoane in sfera infractionala.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

Alţi patru bengalezi reţinuţi la frontieră

Politistii de frontiera au retinut patru persoane din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice cu autospeciala ce functioneaza pe principiul termoviziunii, au observat, pe directia localitatii de frontiera Branesti, patru persoane care nu-si justificau prezenta in zona. Imediat s-a procedat la legitimarea persoanelor, dar deoarece acestea nu detineau documente de identitate si nu erau vorbitoare de limba romana sau o limba de circulatie internationala, politistii de frontiera le-au condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate si cu sprijinul autoritatilor din R.Moldova s-a stabilit ca acestea sunt din Bangladesh, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania, traversand raul Prut, cu ajutorul unor barci pneumatice, cu scopul de a ajunge in Spatiul Schengen, in vederea gasirii unui loc de munca.

Politistii de frontiera au intocmit persoanelor lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de „intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat”. Cercetarile continua in comun cu autoritatile de granita ale statului vecin, in vederea stabilirii implicarii si altor persoane in sfera infractionala.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Patru migranti din Bangladesh si Nepal depistati la Foltesti

Politistii de frontiera galateni au depistat trei barbati din Bangladesh si unul din Nepal, care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.

In ziua de 24 mai a.c., in jurul orelor 07.00, operatorul care executa misiunea cu sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termiviziunuii instalat la Sectorul Politiei de Frontiera Foltesti, a observat un grup de 4 persoane, care a trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova in Romania, pe directia localitatii de frontiera Vlascuta (Draculesti).

La fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, care au depistat si retinut patru barbati de origine afro-asiatica care nu detineau documente de identitate.

In urma cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de granita ale Republicii Moldova s-a stabilit ca acestia sunt trei cetateni din Bangladesh, cu varsta cuprinsa intre 25 si 37 ani si un cetatean din Nepal in varsta de 27 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova in Romania, cu ajutorul unei ambarcatiuni, pe care ulterior au abandonat-o, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Politistii de frontiera au intocmit celor trei barbati lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Migranti la frontiera de est

Politistii de frontiera galateni au depistat trei barbati care au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova in Romania, cu ajutorul unei barci, cu intentia de a ajunge in Germania in vederea gasirii unui loc de munca.

Pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice cu sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, o patrula de politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti a observat pe directia localitatii de frontiera Mastacani, trei persoane care nu isi justificau prezenta in zona si se deplasau folosindu-se de acoperirile din teren.

A fost declansata o actiune specifica, in urma careia politistii de frontiera au procedat la interceptarea si legitimarea persoanelor. Deoarece aceastea nu detineau documente de identitate au fost conduse la sediul sectorului in vederea stabilirii identitatii si continuarii cercetarilor.

In urma cercetarilor efectuate si din declaratiile persoanelor, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt doi cetateni din India si unul din Camerun, care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova in Romania, cu ajutorul unei barci cu scopul de a ajunge in Germania in vederea gasirii unui loc de munca.

Politistii de frontiera au intocmit celor trei barbati lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Patru afgani reţinuţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat patru persoane din Afganistan, care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România, cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial de Frontieră Galaţi, comisar Ion Irimia, operatorul care executa misiunea cu sistemul de supraveghere prin termoviziune a observat un grup de patru persoane, pe direcţia localităţii Brăneşti. Grupul era format dintr-un bărbat, o femeie şi doi minori. În urma cercetărilor s-a stabilit că grupul era din Afganistan şi a trecut ilegal frontiera cu ajutorul unei ambarcaţiuni, care a fost ulterior abandonată, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Grupul de migranţi s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Persoane afroasiatice reţinute de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră Folteşti au depistat şi reţinut şase persoane din Afganistan şi una din Nigeria care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România.

În data de 28 august a.c., s-a primit o informare de la autorităţile de graniţă ale Republicii Moldova cu privire la faptul că a fost observat un grup de persoane care se deplasa de pe malul moldovenesc al râului Prut, spre România, cu ajutorul unei ambarcaţii.

În jurul orei 00.30, o patrula de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră Folteşti a interceptat şi reţinut, la digul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Brăneşti, grupul de persoane despre care primiseră informaţia că ar fi trecut ilegal frontiera.

În cadrul cercetarilor ce se efectuează şi din declaraţiile persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din şase persoane din Afganistan, din care trei minori şi una din Nigeria. Aceştia au trecut ilegal frontieră de stat, traversând râul Prut cu o ambarcaţie, pe care ulterior au abandonat-o, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Europa de vest, în vederea găsirii unor locuri de muncă.

Persoanele sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecerea ilegală a frontierei de stat.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

S-a extins aria...

Doi migranţi din Camerun şi unul din Ghana reţinuţi la Oancea

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au reţinut doi bărbaţi din Camerun şi unul din Ghana care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România.

În data de 17 septembrie a.c., în jurul orelor 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul executării unei misiuni specifice cu autospeciala cu termoviziune, au observat pe direcţia localităţii de frontieră Rogojeni, trei persoane care se deplasau dinspre frontieră către DN 26 Galaţi - Murgeni. La faţa locului s-au deplasat poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, care au depistat şi reţinut trei bărbaţi de origine africană care nu deţineau documente de identitate. Persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pentru continuarea cercetărilor.

Au fost informate în mod operativ autorităţile de graniţă ale statului vecin, iar evenimentul de trecere ilegală a frontierei de stat a fost cercetat împreună cu acestea. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt doi cetăţeni din Camerun, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 27 ani şi un cetăţean din Ghana, în vârstă de 32 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova în România, cu ajutorul unei bărci pneumatice pe care ulterior au abandonat-o, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei bărbaţi lucrare penală sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

De la începutul anului 2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au depistat şi reţinut în zona de competenţă 10 persoane de origine afro-asiatică, dintre care 2 cetăţeni din India, 5 cetăţeni din Bangladesh, 2 cetăţeni din Camerun şi 1 cetăţean din Ghana.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

E clar că s-a schimbat filiera...

Migranţi africani reţinuţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut două persoane de sex masculin, cetăţeni din Ghana şi Congo, care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România.

În data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul executării unei misiuni specifice au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Vădeni, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă. Imediat s-a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor, dar deoarece acestea nu deţineau documente de identitate şi nu erau vorbitoare de limbă română, poliţiştii de frontieră le-au condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor de graniţă din Republica Moldova s-a stabilit faptul că acestea sunt una din Ghana şi una din Congo, în vârstă de 28 respectiv 25 ani, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România, traversând râul Prut, cu ajutorul unei bărci pneumatice, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de graniţă ale statului vecin, în vederea stabilirii implicării şi a altor persoane în sfera infracţională.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Cetăţeni afro-asiatici reţinuţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au reţinut trei persoane afro-asiatice, care au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România.

În data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul executării unei misiuni specifice au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Cavadineşti, trei persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Imediat s-a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor, dar deoarece acestea nu deţineau documente de identitate şi nu erau vorbitoare de limbă română, poliţiştii de frontieră le-au condus la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor de graniţă din Republica Moldova s-a stabilit faptul că aceştia sunt trei bărbaţi, unul din Pakistan, unul din Afganistan şi unul din Camerun, având vârstele cuprinse între 24 de ani şi 32 ani.

Cele trei persoane afro-asiatice au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România, traversând râul Prut înot, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de graniţă ale statului vecin, în vederea stabilirii implicării şi a altor persoane în sfera infracţională.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Migranţi depistaţi la frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat şi reţinut patru persoane din Camerun, Gabon, Congo şi Bangladesh care intenţionau să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.
În data de 28 februarie a.c., în jurul orei 06.00 operatorul care executa misiunea la sistemul de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii instalat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Folteşti, judeţul Galaţi, a observat, în apropierea malului râului Prut, un grup de patru persoane, care se deplasa pe jos dinspre Republica Moldova spre România.
Imediat la faţa locului s-au deplasat poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, care au depistat şi reţinut patru bărbaţi de origine afro-asiatică, care nu deţineau documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate împreună cu autorităţile de graniţă ale Republicii Moldova s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Camerun, Gabon, Congo şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, care au trecut râul Prut cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pe care ulterior au abandonat-o, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Poliţistii de frontieră au întocmit celor patru persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Cetăţean din Turkmenistan reţinut la malul Prutului

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti- ITPF Iasi au depistat şi reţinut un cetăţean din Turkmenistan care intenţiona să intre ilegal în România.

În data de 02 septembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au fost informaţi telefonic de către autorităţile de frontieră din Republica Moldova despre faptul că au observat o persoană care se îndrepta înot spre teritoriul României.

 A fost declanşată o acţiune specifică, în urma căreia poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, la scurt timp, pe malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Frumuşiţa, persoana în cauză. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea acesteia şi au constatat că aceasta nu are documente de identitate asupra sa şi nu vorbeşte limba română. 

În vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor persoana a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti.

În urma verificărilor specifice efectuate împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova şi din declaraţiile bărbatului, colegii noştri au stabilit că acesta este un cetăţean din Turkmenistan, în vârstă de 44 de ani, care a trecut înot râul Prut cu intenţia de a intra ilegal în România, urmând ca ulterior să se deplaseze în Germania în vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor a fost predată autorităţilor de graniţă ale statului vecin în baza acordurilor în vigoare.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.