Jump to content

Aleea Comerţului, pietonală, dar plină de maşini!


dcp100168

Recommended Posts

Aleea Comerţului, pietonală, dar plină de maşini!

Mai mulţi locatari din zona Pieţei Dunărea reclamă faptul că zeci de maşini de aprovizionare îşi fac veacul chiar pe Aleea Comerţului, în ciuda faptului că aceasta este declarată zonă pietonală. Accesul autovehiculelor este interzis printr-un indicator rutier montat la intrarea dinspre strada Oţelarilor, dar şi prin mai multe ornamente florale. Şoferii le ignoră şi pătrund pe alee prin ramificaţiile laterale, late de maxim doi metri, pe care ar trebui – teoretic – să circule doar oamenii. Locatarii blocurilor din zonă sunt extrem de revoltaţi. „<<Pieţarii>> folosesc spaţiul pietonal de pe Aleea Comerţului, unde îşi lasă maşinile ca spaţiu de depozitare a produselor. Stau cu săptămânile, grădinile blocurilor au ajuns toaleta lor publică, iar înjurăturile lor matinale umplu urechile copiilor noştri încă de când se dau jos din pat. Vai de capul nostru, ne merităm soarta. O să ajungem până la urmă la război cu ei, dacă Poliţia nu-şi face datoria o să ne haiducim noi, probabil”, spune unul dintre locatarii din zonă care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

În tot acest timp, zeci de locuri de parcare cu plată, administrate de Societatea Gospodărire Urbană SRL Galaţi, stau goale. Este şi normal, din punctul de vedere al unui „afacerist” care ar trebui să scoată din buzunare zeci de lei pentru câteva ore de parcare.

Poliţiştii spun că n-au în registre nicio reclamaţie care să vizeze acest aspect. „La Secţia 3 de Poliţie nu există nicio sesizare depusă până în acest moment. Le recomandăm celor nemulţumiţi să-şi exprime în scris nemulţumirile şi cu siguranţă colegii mei se vor deplasa la faţa locului şi vor încerca rezolvarea problemei”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

Potrivit şefului Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, problema de acolo este simplă şi se tranşează uşor. „Amenzi de până la 350 de lei şi puncte de penalizare pentru cei care staţionează ilegal. La fel, pentru cei care tulbură liniştea publică, amenzile pleacă de la 500 de lei. Totul este să fim sesizaţi, pentru că nici noi nu avem astfel de sesizări”, explică şeful Poliţiei Locale. De sesizat, am făcut-o noi în locul cetăţenilor, aşteptăm reacţii!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Totul este să fim sesizaţi, pentru că nici noi nu avem astfel de sesizări”, explică şeful Poliţiei Locale.

Ce chestie! Chiar asa? Asta in conditiile in care politistii isi fac zilnic plimbarea prin zona si stau la taclale cu pietarii.

Nu se pot autosesiza?

O sa apucam ziua si cand pentru infractiuni grave petrecute in fata lor sa asteapta sesizarea.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.