Jump to content

Combinatul a ecologizat halda de smoală


dcp100168

Recommended Posts

Combinatul a ecologizat halda de smoală

O suprafaţă de peste trei hectare din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, unde până acum câţiva ani era depozitată smoala ce rezulta din procesul de producţie de la Cocserie, a fost curăţată de acest reziduu industrial şi depoluată, au anunţat comisarii Gărzii de Mediu, ieri, la finalul unui control derulat pe platforma industrială. "O firmă a evacuat şi a valorificat smoala care era depozitată în halda de smoală şi a pus gazon pe întreaga suprafaţă, iar cei din combinat intenţionează să planteze acolo şi arbori", a afirmat şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Mihai Turcu.

Informaţiile au fost confirmate de către companie. "ArcelorMittal Galaţi a încheiat cu succes operaţiunea de scoatere a tuturor reziduurilor de smoală acumulate în fosta haldă de smoală. Suprafaţa acesteia, de peste trei hectare, a fost readusă la starea naturală iniţială. Lucrările au fost executate de către o firmă specializată", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al siderurgicului gălăţean, Dorian Dumitrescu. Oficialul nu a dezvăluit costurile operaţiunii, însă surse apropiate subiectului au afirmat că acestea au fost importante.

Cea mai mare operaţiune de ecologizare din istoria combinatului

Potrivit lui Dorian Dumitrescu, curăţarea haldei de smoală constituie cea mai mare operaţiune de ecologizare a solului făcută vreodată în combinatul siderurgic din sudul Moldovei. Trebuie să mai spunem că ecologizarea haldei de smoală era una dintre obligaţiile pe care ArcelorMittal Galaţi şi le-a asumat în 2007, atunci când a obţinut autorizaţia integrată de mediu valabilă până în 2014. Compania nu mai produce smoală în prezent. Uzina Cocsochimică, sursa acestui produs rezidual, a fost închisă în anul 2009.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.