Jump to content

Tinerii scriitori gălăţeni atacă Bucureştiul


dcp100168

Recommended Posts

Tinerii scriitori gălăţeni atacă Bucureştiul

Volumul „Cuvinte noi pe Domnească”, apărut la editura Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, în 2011, cuprinde 23 de nume a câtorva dintre reprezentanţii generaţiei „2010”, aşa cum o numeşte scriitorul Andrei Velea, şi a fost lansat, duminică, în cadrul întâlnirilor cu muzică şi poezie „Pariu pe prietenie”. Gălăţenii au mers în Capitală la invitaţia lansată de Ştefan Ciobanu şi nu s-au făcut de ruşine, ba dimpotrivă.

Generaţia tânără de scriitori, reprezentată la Pariu de Octavian Miclescu, Simona Toma, Adrian Haidu, Andrei Velea, Nicoleta Onofrei, Alexandru Maria, Nona Tatiana Ciofu, Elena Donea, Florin Buzdugan, Laurenţiu Pascal, Anca Şerban Gaiu, Matei Leonard şi Simona Vartolomei, a dat bucureştenilor un mic puls dunărean pozitiv. Tinerii, plecaţi cu un microbuz, încă de la 13.00, din parcarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, au ajuns în Bucureşti imediat după ora 16.00, iar la ora 18.00, însoţiţi de Mihail Gălăţanu, au păşit pe scările clubului.

Amfitrionii serii au fost Sorin Teodoriu, din partea gazdelor, şi Simona Toma, din partea oaspeţilor. La eveniment nu au lipsit nici personalităţile culturale bucureştene ca Peter Sragher, Clara Mărgineanu, Mihail Gălăţanu, dar şi Ofelia Prodan şi Daniel D. Marin. Ajutaţi de muzica lui Ştefan Tivodar, Jenică şi Comănel şi cea a lui Hippie, gălăţenii au reuşit să realizeze o atmosferă frumoasă, dar şi să creeze o impresie bună. "Sunteţi un uragan, nu m-am aşteptat să fie aşa de frumos", a spus Claudia Minela Petre, o obişnuită a Pariului pe prietenie.

Sorin Teodoriu a vrut să dea oaspeţilor niscaiva emoţii, întrucât a decis ca ordinea lecturilor să fie dată de o tragere la sorţi. Cea care a deschis seria recitalurilor poetice a fost Nona Tatiana Ciofu, iar după ea, fiecare şi-a aşteptat cu emoţie crescândă rândul, chiar dacă uneori antracturile de muzică mai degajau atmosfera în zona invitaţilor de la Galaţi. „Mi s-a părut mişto, atmosfera a fost ok, s-a cântat bine, de recitat… s-a recitat altfel şi a impulsionat publicul. S-a îmbinat bine muzica şi poezia, mi-a plăcut că recitalurile au fost acompaniate de muzică”, a spus Adrian Haidu, unul dintre tinerii scriitori. Gălăţenii par hotărâţi astfel să rupă barierele dintre provincia înţepenită şi autosuficientă şi să adere la ritmul scriiturii din Capitală şi, de ce nu, să se afirme, pentru că nu poţi fi scriitor numai la tine în cameră.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.