Jump to content

O firmă din Arad cere sechestru pe bunurile Oţelului


dcp100168

Recommended Posts

O firmă din Arad cere sechestru pe bunurile Oţelului

Pe rolul Tribunalului Arad a fost introdusă, luni, o acţiune, prin intermediul căreia o firmă din judeţ cere să se pună sechestru asigurator pe bunurile F.C. Oţelul Galaţi S.A.

Cererea a fost depusă de reprezentanţii societăţii deţinute de omul de afaceri Florin Bălan, fost vicepreşedinte la Sportul Studenţesc şi UTA. Firma pe care acesta o deţine este printre altele, unicul importator şi distribuitor în Ro­mânia al unei importante firme italiene de echipamente sportive, dar şi al unei firme care livrează gazon sintetic. Or, de la gazonul sintetic neplătit arădenilor li s-au tras celor de la Oţelul Galaţi toate problemele în acest dosar. Florin Bălan susţine că are o relaţie foarte bună cu persoanele aflate în conducerea campioanei, având numai cuvinte de laudă la adresa directorului general Marius Stan, dar că a fost nevoit să se adreseze instanţei din cauză că a făcut o lucrare pentru care nu a fost plătit decât parţial. „Am făcut acolo un teren de iarbă sintetică care nu ne-a fost plătit. Clubul are la noi datorii de miliarde, fiindcă la suma iniţială se adaugă penalităţile, cheltuielile de judecată, avocaţii şi aşa mai departe. Dorim să declanşăm procedurile legale, pentru că dorim să ne recuperăm banii. Dacă eu nu îmi plătesc furnizorii mi se blochează activitatea”, a declarat Bălan. Acesta susţine că materialele folosite pentru amenajarea terenului au fost plătite de firma sa, deci are tot dreptul să-şi ceară banii înapoi. Mai mult, omul de afaceri spune că Oţelul este cel mai bogat club din Liga I, deci nu se pune problema că nu ar avea banii necesari. „Oţelul Galaţi este cea mai bogată echipă din Divizia A. Au primit 18 milioane de euro de la UEFA, pentru Liga Campionilor, ca să nu mai vorbim de bile­tele vândute şi de alte venituri. Nu au cumpărat jucători, nu au investit în nimic. Suma pe care mi-o datorează este mare pentru mine, dar pentru ei nu înseamnă nimic. Eu am toate actele beton, deci mi s-a recunoscut lucrarea, iar ei au banii necesari”, a continuat Bălan.

Fotbal şi politică

Omul de afaceri a ţinut însă să precizeze că toate problemele au apărut în urma scandalului iscat între directorul ge­neral Marius Stan şi unul dintre directorii Combinatului. Motivul? Ambii luptă pentru postul de primar al oraşului.

Reprezentanţii clubului nu au putut fi contactaţi pentru a-şi prezenta un punct de vedere. Totuşi, trebuie spus că Marius Stan a tras mai multe semnale de alarmă în presa centrală cu privire la situaţia în care este pusă echipa din cauza neînţelegerilor cu Ionel Borş, preşedintele Consiliului de Administraţie. Asta, în condiţiile în care orice act trebuie semnat de directorul general, directorul economic şi preşedintele Consiliului de Administraţie.

glsa.ro

Link to comment
Share on other sites

Campioană sub sechestru - FC Oţelul a fost dat în judecată

* Situaţie paradoxală la clubul de fotbal Oţelul Galaţi, care nu-şi poate plăti datoriile deşi are milioane de euro în conturi * Firma care a schimbat gazonul sintetic de la stadionul Siderugistul a apelat la instanţele judecătoreşti, cerând sechestru asigurator pentru a-şi putea recupera banii * Plata nu a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie *

Pe rolul Tribunalului Arad a fost introdusă, luni, o acţiune, prin intermediul căreia o firmă din judeţul respectiv cere să se pună sechestru asigurator pe bunurile F.C. Oţelul Galaţi S.A. Cererea a fost depusă de reprezentanţii societăţii Fed Spiel Sport, deţinută de omul de afaceri Florin Bălan, fost vicepreşedinte la Sportul Studenţesc şi UTA. Firma pe care acesta o deţine este, printre altele, specializată în amenajări de terenuri sportive, participantă la lucrările de la Naţional Arena şi stadioanele din Cluj şi Ploieşti. Această societate a efectuat în toamna anului trecut schimbarea gazonului sintetic de la stadionul Siderugistul, operaţiune contractată de FC Oţelul. Lucrările au fost încheiate în luna octombrie a anului trecut şi trebuiau achitate de FC Oţelul până la 1 noiembrie, fiind vorba de aproximativ 200.000 de euro.

Au plătit doar o treime

Florin Bălan spune că are relaţii excelente cu cei din conducerea executivă a clubului campion, care au vrut de mai multe ori să facă plata, însă totul s-a oprit la cei din Consiliul de Admistraţie.

„Îmi este imposibil să înţeleg ce se întâmplă la acest club, să ai bani în cont şi totuşi să ajungi în asemenea situaţii. Marius Stan este un om deosebit, mi-a şi semnat împreună cu directoarea economică de zeci de ori dispoziţia de plată, însă nu a depins doar de ei. Am încasat doar o treime din valoarea contractului. Am discutat inclusiv cu domnul Ionel Borş (n.r. – preşedintele Consiliului de Admistraţie), mi-a spus că se va face plata, dar tot nu s-a trecut la fapte. Îmi pare rău că s-a ajuns până aici, le-am şi spus că mai bine nu se făcea lucrarea. I-am înţeles atâtea luni, dar am la rândul meu plăţi de făcut, nu se mai poate aşa. Numai pentru TVA am plătit 1,7 miliarde lei vechi pentru acest contract. A fost marfă adusă din Italia de la o firmă renumită, lucrez cu ei de mai bine de 15 ani, nu-i mai pot amâna”, a declarat patronul firmei arădene.

Acesta a adăugat că la un moment dat chiar intenţiona să sponsorizeze echipa gălăţeană pe linie de echipament sportiv, societatea sa fiind unic reprezentant în România al unei renumite mărci italiene de profil.

Directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, a spus că o astfel de situaţie era inevitabilă atât timp cât nu se plătesc datoriilor. „S-a ajuns acolo unde anticipasem, am mai spus public că o să avem mari probleme dacă se continuă să se refuze achitarea datoriilor. În acest caz ce s-a lucrat este vizibil cu ochiul liber, se poate vedea uşor că totul este în regulă şi că trebuie plătit”, a spus Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a dat sentinţa în procesul intentat FC Oţelul: poprire pe toate conturile clubului

* Tribunalul Arad s-a pronunţat asupra plângerii făcute de firma care a schimbat gazonul sintetic şi nu a fost plătită * Instanţa a decis poprire asiguratorie pentru suma de 539.000 de lei * Rău platnica FC Oţelul SA mai are un proces asemănător intentat de societatea care a schimbat gazonul natural de pe terenul central şi a montat instalaţia de încălzire a acestuia, cu termen de judecată peste două săptămâni

Conform aşteptărilor, firma Fed Spiel Sport din Arad a avut câştig de cauză în una din cele două acţiuni în instanţă în care a reclamat clubul de fotbal Oţelul Galaţi şi a cerut sechestru asigurator. Miercuri, Tribunalul Arad s-a pronunţat în acest caz: „Admite cererea formulată de reclamanta S.C. Fed Spiel Sport S.R.L. în contradictoriu cu pârâta S.C. F.C. Oţelul Galaţi S.A. şi în consecinţă dispune instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra disponibilului existent în toate conturile bancare ale pârâtei, deschise la orice instituţie bancară, până la concurenţa sumei de 539.400 de lei. Stabileşte în sarcina reclamantei obligaţia de a consemna o cauţiune la dispoziţia instanţei în sumă de 20.000 de lei şi de a depune recipisa la dosar, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei încheieri, sub sancţiunea desfiinţării de drept a măsurii sechestrului”.

Societatea arădeană, care a schimbat gazonul sintetic de pe stadionul Siderurgistul toamna trecută şi care nu a fost plătită până acum decât cu o treime din valoarea contractului, caz relatat pe larg de „Viaţa liberă” în numărul de ieri, a mai deschis şi o altă acţiune în instanţă încercând să-şi recupereze banii. Dosarul în care obiectul cauzei este „Ordonanţă de plată” este programat pe rolul Tribunalului Arad pe 15 mai. Atunci este aproape sigur că poprirea asiguratorie de acum se va transforma în executare silită.

Alt proces, altă firmă neplătită

FC Oţelul SA mai este parte pârâtă într-un alt caz, identic, singurele diferenţe faţă de cel menţionat mai sus fiind suma de plată şi că acesta se află pe rolul Tribunalului Galaţi. Acţiunbea în instanţă a fost deschisă de SC Internaţional Service SRL, firma care a participat la lucrările de schimbare a gazonului de pe terenul central al stadionului Oţelul şi a montat instalaţia de încălzire a covorului de iarbă. Tocmai pentru că nu a fost plătită la timp, firma a montat respectiva instalaţie dar s-a oprit înainte de a face racordările finale, astfel că în acest moment nu este funcţională. Oţelul este datoare acestei societăţii aproximativ 270.000 de euro.

În ambele cazuri, plăţile nu s-au făcut pentru că nu au fost aprobate de către Consiliul de Administraţie (preşedinte Ionel Borş) al SC FC Oţelul SA.

Sume importante ca penalităţi şi cheltuieli de judecată

Ca efect al conflictului dintre conducerea executivă a clubului şi cei din Consiliul de Administraţie, care datează de aproape un an de zile, FC Oţelul va suferi pierderi importante pentru că nu şi-a plătit la timp datoriilor, numai în cele două cazuri amintite ajungându-se la sume importante pe care va trebuie să le suporte drept penalităţi şi cheltuieli de judecată.

Tot ca rău-platnică figurează gruparea gălăţeană şi la Comisia pentru soluţionare litigiilor de la LPF, unde a fost reclamată de FCM Tg. Mureş pentru că nu a plătit cei 50.000 de euro pentru tranferul lui Didi, caz care s-a aflat pe rol marţi (24 aprilie) şi acum se aşteaptă pronunţarea.

„Ne paşte insolvenţa, chiar falimentul”

Directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, a declarat că, în cazul în care Consiliul de Administraţie va continua să refuze plata datoriilor, se riscă pierderea licenţei, retrpgradarea, chiar şi ajungerea la faliment. „Avem licenţa pentru sezonul viitor, dar tot ne pasc necazurile. Procesele care sunt în derulare pot duce la retragerea acesteia, ne pot bloca funcţionarea. Dacă se va continua cu refuzul de a ne plăti datoriile, lucru absurd dar văd ca la noi este posibil, ne paşte insolvenţa, iar de aici până la faliment nu ar mai fi mult. Un faliment care ar însemna retrogradarea şi, aspect deloc de neglijat, chiar retragerea de către UEFA a banilor pe care trebuie să-i mai primim pentru participarea în Liga Campionilor”, a spus Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan: Riscăm falimentul şi retrogradarea echipei

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat joi că din cauza refuzului preşedintelui Consiliului de Administraţie de a aproba unele plăţi către creditori, gălăţenii riscă să intre în faliment.

"Am luat licenţa, în ciuda «eforturilor» unora de a nu o lua, dar în continuare ne pasc necazurile, pentru că procesele care sunt în derulare ne pot priva de licenţă, ne pot bloca funcţionarea. Avem procese pe care ni le-au intentat creditorii de până acum ai clubului, unele dintre acestea s-au şi finalizat şi, dacă vom refuza în continuare să plătim, ceea ce mi se pare absurd, ne paşte insolvenţa, apoi falimentul, care înseamnă retrogradarea echipei", a spus Stan.

Oficialul gălăţean recunoaşte că nici până acum Oţelul nu plătit cei 50.000 de euro către clubul FCM Tâegu Mureş, bani datoraţi din transferul brazilianului Didi: "Banii nu s-au plătit, procesul este ca şi pierdut. Este o datorie pe care nu avem cum să nu o recunoaştem, ba eu personal îmi cer şi scuze în faţa celor de la Târgu Mureş, pentru faptul că nu am plătit, având banii în cont. Îmi asum acest fapt, deşi ar trebui să-şi asume alţii această ruşine".

Marius Stan a vorbit şi despre procesul de "privatizare" al clubului. "S-a finalizat şi partea a doua de audit, acum urmează ca investitorii să trimită scrisori de intenţie către conducerea franceză a combinatului, pentru a grăbi procesul de negociere şi apoi de privatizare", a spus Stan.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sechestru de la Arad pentru Oţelul

Compania Fed Spiel Sport (patron Florin Bălan) a deschis un dosar privind sechestru asiguratoriu, intimat fiind clubul de fotbal din Galați. Dosarul a fost înregistrat la data de 7 iunie, la Tribunalul Arad, urmând ca luni, 11 iunie, să aibă loc primul termen în acest caz.

Firma arădeană derulează afaceri în domeniul sportiv: imprimări de echipamente, amenajări de baze sportive, montări de bănci de rezerve și scaune pentru tribune, personalizări cu siglele cluburilor sportive etc.

Oțelul Galați nu și-a achitat facturile către societatea din Arad, iar Fed Spiel Sport a decis să pună un sechestru asiguratoriu pe anumite bunuri pentru a-și putea recupera banii.

aradon.ro

Soluţiile Tribunalului Arad

25/04/2012 Încheiere

Solutie: Admite cererea formulată de reclamanta S.C. Fed Spiel Sport S.R.L. în contradictoriu cu pârâta S.C. F.C. Oţelul Galaţi S.A. şi în consecinţă dispune instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra disponibilului existent în toate conturile bancare ale pârâtei, deschise la orice instituţie bancară, până la concurenţa sumei de 539.400 de lei. Stabileşte în sarcina reclamantei obligaţia de a consemna o cauţiune la dispoziţia instanţei în sumă de 20.000 de lei şi de a depune recipisa la dosar, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei încheieri, sub sancţiunea desfiinţării de drept a măsurii sechestrului. Fără cheltuieli de judecată în acest stadiu procesual.

23/05/2012 Admis fond

Solutie: Admite cererea, ordonă debitoarei ca în 20 zile de la data comunicării să plătească creditoarei suma de 539.400 leirast de plată datorat, 771.342 lei penalităţi întârziere calculate de la data scadenţei obligaţiei şi până la introducerea prezentei cereri; în continuare penalităţi de întârziere de 1% /zi cu titlu de rest de plată, obligă debitoarea să plătească creditoarei 5.039,30 lei cheltuieli de judecată.

11/06/2012 Amână cauza

Solutie: EROARE. Vezi Camera de Consiliu.

11/06/2012 Admite cererea

Solutie: Admite cererea.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.