Jump to content

Investigaţii gratuite pentru probleme de somn la Spitalul CFR


dcp100168

Recommended Posts

Investigaţii gratuite pentru probleme de somn la Spitalul CFR

S-a redeschis laboratorul de somnologie de la Spitalul General Căi Ferate (CFR), iar adresabilitatea este deja crescută. „Avem, în medie, doi sau trei pacienţi pe zi. Am reluat activitatea după un an de pauză, aşa că cel puţin o perioadă laboratorul va funcţiona în regim de gratuitate. Totuşi, perioada în care pacienţii beneficiază gratuit de investigaţii va fi una limitată, dat fiind faptul că, în acest moment, costurile sunt susţinute din fondurile spitalului, iar cheltuielile vor trebui la un moment dat acoperite”, precizează dr. Sânziana Lovin, medic internist şi specialist în probleme de somn.

„Lucrăm în acest moment cu două sisteme de monitorizare. Unul dintre ele este mobil. Pacientul îl ia acasă, şi-l montează pentru perioada somnului, iar dispozitivul înregistrează şi stochează date legate de funcţii cerebrale şi respiratorii. Aceste date urmează să fie descărcate în calculator şi interpretate, în momentul în care pacientul returnează aparatul”, a precizat dr. Sânziana Lovin.

Cel de-al doilea dispozitiv este polisomnograful, pe care pacientul nu îl poate lua acasă. Pentru a beneficia de investigaţii cu ajutorul acestui dispozitiv medical, gălăţeanul cu probleme de somn trebuie să doarmă o noapte în spital, într-un salon special amenajat, dotat cu supraveghere video. Persoanei cu probleme de somn i se vor aplica diverşi senzori care vor înregistra modificările de funcţionare a organismului în timpul somnului. Medicul poate urmări evoluţia pacientului dintr-un birou alăturat, dotat cu aparatură medicală corespunzătoare.

În funcţie de rezultatele testelor, medicul vă va recomanda şi tratament pentru apneea în somn sau alte tulburări care nu vă permit să vă odihniţi aşa cum trebuie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.