Jump to content

La Galaţi s-au interzis protestele în vecinătatea instituţiilor


dcp100168

Recommended Posts

La Galaţi s-au interzis protestele în vecinătatea instituţiilor

Primăria Galaţi a reînnoit recent lista cu locaţiile din Galaţi unde nu se mai pot organiza mitinguri sau proteste. Gălăţenii nu mai au voie să îşi exprime nemulţumirea în 24 de locuri din urbea noastră, acestea fiind, coincidenţă sau nu, exact locaţiile principalelor instituţii ale statului.

Directorul Radu Corpaci de la Primăria Galaţi a precizat că este vorba de regionalele CFR, inclusiv staţiile mai mici, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, APDM, spitale şi unităţi militare. Schema se lărgeşte cu Primăria şi Prefectura Galaţi pentru că municipalitatea se poate folosi de o prevedere legală conform căreia, în cazul executării unor lucrări edilitare majore, protestele şi mitingurile nu pot fi organizate în vecinătatea acestora. Aşa s-a întâmplat recent cu angajaţii de la Ţevi Sudate, care intenţionau să protesteze în faţa Prefecturii Galaţi.

Nu îşi mai pot exprima nemulţumirile

Primăria s-a folosit de reglementarea amintită pentru a interzice protestul, pe motiv că în faţa Monumentului Eroilor se realiza o lucrare de reabilitare. „Este absurd ce s-a întâmplat. Era o mică lucrare şi s-au folosit de ea ca să nu autorizeze protestul a circa 100 de persoane. Sunt dezamăgit şi de Primărie, dar şi de Prefectură. Prefectul ne dăduse în scris acordul pentru protest, iar Primăria a interzis organizarea lui, ca apoi să dea vina unii pe alţii”, a declarat Romică Gârneaţă, preşedintele Cartel Alfa Galaţi.

Un alt sindicalist, Gheorghe Tiber, susţine că a protestat oriunde a dorit în Bucureşti, pornind de la DNA şi până la sedii de ambasade, făcând astfel o paralelă cu situaţia de la Galaţi. „Păi acum nu mai putem organiza niciun protest, decât acolo unde vor autorităţile. Nu este normală această situaţie. Mi se pare normal să se respecte legea, dar nici să ajungem în situaţia de a organiza mitinguri în locuri, care nu au nicio legătură cu nemulţumirile protestatarilor”, a precizat Gheorghe Tiber.

În aceste condiţii, gălăţenilor care doresc să protesteze le rămâne esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde pot striga în voie, fără riscul de a irita vreun şef de instituţie, cu excepţia locuitorilor din zonă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.