Jump to content

Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a căzut!


dcp100168

Recommended Posts

Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a căzut!

Moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", iniţiată de Opoziţie, a fost adoptată vineri de Legislativ, înregistrându-se 235 voturi pentru.

Numar total de voturi exprimate - 248, anulate - 4, voturi valabile - 239, din care voturi pentru - 235. Impotriva motiunii de cenzura au existat 9 voturi.

Pentru demiterea guvernului earu necesare 231 de voturi pentru.

Link to comment
Share on other sites

Mihai Razvan Ungureanu: Nu mi-am spus ultimul cuvânt!

"Eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvant", a declarat vineri premierul demis Mihai Razvan Ungureanu, dupa ce motiunea de cenzura a USL a fost adoptata de Parlament. "Aceasta este democratia", a spus Ungureanu, care le-a multumit ministrilor pentru ca, desi "in scurt timp, 78 de zile", au reusit sa faca "ceea ce trebuie pentru tara". Premierul demis a parasit Palatul Parlamentului dupa aceste scurte declaratii, nu inainte ca din grupul care il insotea sa se auda o voce strigand: "We'll be back!".

hotnews.ro

Victor Ponta: USL e decisă să îşi asume guvernarea până la alegeri

"Dupa scene care mie imi vor ramane pentru totdeauna in minte si in inima, cu un deputat, Ionut Chisalita, care a venit in scaun cu rotile sa voteze motiunea, iar doamna Sorina Placinta a fost amenintata in plen, s-a facut dreptate. Vreau sa le multumesc tuturor celor care au avut curajul si demnitatea de a vota. Cred ca am facut un lucru bun pentru Romania. 6 luni mai devreme in care sa incepem drumul spre reconstructia Romaniei sunt foarte importante. USL e decisa sa isi asuma guvernarea pana la alegeri. Eu, Victor Ponta, voi fi propunerea USL pentru conducerea acestui Guvern", a declarat, vineri dupa-amiaza, liderul PSD Victor Ponta, dupa votarea motiunii de cenzura care a dus la demiterea Guvernului Mihai Razvan Ungureanu. Victor Ponta a mai adaugat ca "Daca vom avea doua guverne care nu intrunesc numarul de voturi in Parlament putem avea alegeri anticipate. Astazi, o putere disperata a folost arme mafiote. Niciodata USL nu va ameninta un parlamentar cu dosare penale pe numele copilului sau (aluzie la Sorina Placinta - n.red.)."

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.