Jump to content

Victor Ponta a fost desemnat prim-ministru


dcp100168

Recommended Posts

Victor Ponta a fost desemnat prim-ministru

Liderul PSD Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii Social Liberale, a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de prim-ministru. Şeful statului face anunţul în urma consultărilor pe care le-a avut pe această temă cu partidele parlamentare.

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, s-a născut la 20 septembrie 1972, la Bucureşti.

Absolvent al Liceului 'Ion Neculce' din Bucureşti (1991). Licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1995); master în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Catania, Sicilia (Italia, iunie 2000). Doctor în Drept Penal Internaţional al Universităţii din Bucureşti, cu teza 'Curtea Penală Internaţională' (iulie 2003). Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare (iulie 2002).

Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 (1995 - 1998); procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Corupţie, secţia Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică (1998 - 2001); coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor (2000 - 2001).

Asistent universitar la Catedra de Drept Public a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti (1996); lector universitar la Catedra de Drept Penal a Universităţii Româno - Americane din Bucureşti (2002).

Secretar de stat, şeful Corpului de Control al Guvernului (aprilie 2001 - 2004). Membru al Consiliului de supraveghere şi îndrumare al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare (aprilie 2001).

Membru în Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat (din 12 octombrie 2002), în Biroul Executiv Central al PSD (din 9 noiembrie 2002).

Preşedinte al Consiliului Naţional Interimar al Tineretului Social Democrat (iulie - noiembrie 2002).

Preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) (9 nov. 2002 - 18 nov. 2006).

A ocupat funcţia de vicepreşedinte PSD din 10 decembrie 2006 şi până la 20 februarie 2010.

Deputat de Gorj din 2004 pe listele PSD+PUR, mandat reînnoit la 30 noiembrie 2008 din partea Alianţei PSD+PC, când a obţinut peste 50% din voturile valabil exprimate. În actuala legislatură, a făcut parte până în octombrie 2009, din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, în perioada octombrie 2009 - martie 2011 a fost membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, iar din martie 2011 este membru al Comisiei pentru politică externă.

Membru al Asociaţiei de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (ADIRI) din 2003. În august 2000 a fost desemnat expert evaluator al Consiliului Europei în programul GRECO (Grupul European pentru Combaterea Corupţiei).

La 18 decembrie 2008, Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a propus pe Victor Ponta pentru ocuparea portofoliului de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Boc. A fost validat în Parlament în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul la 22 decembrie 2008, împreună cu întreg Cabinetul Emil Boc, în aceeaşi seară depunând jurământul, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu.

Victor Ponta a ocupat portofoliul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul până la 1 octombrie 2009, când miniştrii social-democraţi au demisionat din Guvernul de coaliţie cu PDL, după ce Dan Nica a fost revocat din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei şi Internelor.

La 18 februarie 2010, Victor Ponta şi-a depus candidatura la conducerea Partidului Social Democrat. Acesta a câştigat preşedinţia PSD, la alegerile din cadrul Congresului Extraordinar al partidului din 20 februarie 2010, cu 856 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Mircea Geoană, a obţinut 781 de voturi.

Din 5 februarie 2011, Victor Ponta este copreşedinte al Uniunii Social Liberale.

Pe 7 aprilie 2012, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal au adoptat o rezoluţie privind desemnarea lui Victor Ponta drept candidat oficial al USL pentru funcţia de prim-ministru şi a lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Protocolului de funcţionare a USL. Rezoluţia a fost adoptată, apoi, în aceeaşi zi, în cadrul primului congres comun al celor trei partide membre ale alianţei politice şi electorale USL.

Victor Ponta este căsătorit şi are doi copii.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Mai mare circar ca el n-am vazut vreodata. Deci Basescu ii propusese sa fie premier el a refuzat. Acum a daramat guvernul Ungureanu ca sa fie el. De ce n-a acceptat de prima data? Doar ca sa se dea mare si tare ca USL poate darama orice guvern, nu CIRC POLITIC. Ponta e cel mai mare circar.

Link to comment
Share on other sites

Nu conteaza ca George e portocaliu, verde sau albastru!

Conteaza ca a ajuns premier unu "cinstit" care a zis ca nu are habar cand nevasta-sa a dobandit o noua casa la Cornu! Dupa aia o da la intors ca de fapt nu e o casa, e doar o anexa de peste 200 (doua sute) de metri patrati la o casa de o suta si ceva de metri patrati! Unul care se da mai cinstit ca hotii care-i inlocuieste desi afiseaza o bogatie si un comportament de milionar in euro! Un pulifrici care a activat, cu norma intreaga, numai in politica! Cum naiba unii cocosati de munca si de credite si altii mai "isteti" zac in permanenta in bancile parlamentare si se umplu de bani? (intrebarea e retorica asa ca nu astept nici raspunsuri rosii dar nici portocalii sau albastre!)

Acu' ma bucur ca au plecat hotii, ma hlizesc cand vad ca cinstitii de azi sunt gratiatii de ieri (din lipsa de probe) dar ma apuca plansul cand ma gandesc ca saptamana viitoare vine iar scadenta la banca iar circul de ieri a urcat cursul de la minimul anului la aproape maximul istoric intr-o singura ora! Si asa ma loveste "mintea romanului, cea de la urma" : circ prost dar scump si intotdeauna numai pe banii mei!

Asa ca, pana la alte evenimente, nu-mi ramane decat sa le urez cu patima "sa va f_t in c_r pe toti!" Stiu ca nu se cade dar m-am saturat de cat m-au calarit imbecilii astia!

Edited by gelu
Link to comment
Share on other sites

Victor Ponta: Lista miniştrilor va fi făcută publică pe 1 mai

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin. Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniştri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a afirmat că portofoliile vor fi împărţite ţinându-se cont de principiul parităţii şi că nu garantează că aceşti minişti vor rămâne în funcţie după luna noiembrie.

Premierul desemnat a mai spus că îşi doreşte ca viitori miniştri să fie oameni cu experienţă în ministerele la care vor fi desemnaţi şi să cunoască foarte bine domeniile respective.

Foşti miniştri precum Mariana Câmpeanu, Ioan Rus, Andrei Marga şi persoane care ar prelua pentru prima dată portofolii, precum Liviu Voinea, Titus Corlăţean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobriţoiu, Mircea Diaconu, dar şi Varujan Pambuccian sunt variante vehiculate pentru Cabinetul Ponta.

Totodată, şi Mircea Geoană este vehiculat pentru preluarea portofoliului Afacerilor Europene.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pisoi tata, nevoia m-a pus! Dar joaca asta de-a politica intre hoti ma afecteaza in mod direct si pe mine, la fel cum afecteaza pe toata lumea. Daca "micul Titulescu" nu este-n stare sa-si impuna guvernul in cateva zile garantat leul o ia la vale si o data cu el nu creste doar rata mea, o iau razna toate cele: de la energie la prazul din piata!

Link to comment
Share on other sites

Domnule Copoi 10... nu e vb numai de rate la banci. Dar cine n-are rate? E vorba si de inflatie printre altele.

Acu' ce sa zic?! E doar o parere, insa... Data fiind situatia ca doar peste 6 luni vor fi alegeri, guvernul acesta va fi un guvern "provizoriu" iar masurile (economice) pe care le va lua, preocuparile in acest context vor fi mai degraba populiste ca sa nu-si piarda credibilitatea.

Deasemenea cred ca USL-ul s-a pripit cu motiunea. Ideea era sa mai astepte cateva luni timp in care increderea in vechiul guvern (si fortele politice care l-au sustinut) s-ar fi erodat si mai tare pe cand in dreptul USL-procentele s-ar fi adunat.

In schimb, Ponta tocmai ce a declarat ca pt. acest guvern de "tranzitie" va folosi fosti vechi ministri. Alti "dinozauri" care imediat vor eroda imaginea aliantei. Iar pentru a compensa aceste lipsuri trebuie pus "ceva" in loc altfel scad vertiginos in sondaje. Va fi ca un "troc". (de ex. au spus ca pensiile si salariile vor creste se va repara ce au distrus ceilalti). E perfect posibil, dar nu in termeni reali. E posibil sa cresti niste venituri insa nu fara inflatie.

La fel se poate intampla si in invatamant: la BAC procent de promovabilitate f mare, net superior celui de anul trecut. E posibil si asta, dar trebuie inchisi ochii la copiat. Iar daca o (re)pune ministru pe Ecaterina va fi posibil sa intri la facultate si faca BAC-ul luat. Exemple posibile de acest fel pot exista in orice domeniu.

Eu, tot ce sper este ca noii ministri sa fie credibili, profesionisti si responsabili.

Si asta pt ca deja leul devine din ce in ce mai pisica.... si nu-i afecteaza numai pe cei cu rate in banci ci pe toata lumea.

http://www.cursbnr.ro/

Link to comment
Share on other sites

Deja in Romania si in lume, in general, nu mai putem vorbi de fenomenul politic. Nu se mai lupta nimeni in idei de cateva decenii, de aceea din partea mea nu va mai exista urma de mirare cand or sa revina in atentia 'publica' personaje ca Geoana, Stolojan, Vadim, Basescu sau, de ce nu, Iliescu. E un circ de prea prost gust ca sa mai merite comentat, dupa parerea mea.

Insa ceea ce mi se pare cu adevarat trist este ca mai sunt printre noi persoane care tin partea bancilor, chiar si in momentele astea, cand totul se duce de rapa cu o viteza naucitoare pentru si din cauza lor.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

1.din cv-ul primului ministru am sesizat ca a fost om cinstit pana prin 2001-2002, cand a inceput sa se incurce cu politicul si guvernul.

2.vazand propunerile pentru guvern, am sesizat nume implicate in scandaluri - ceea ce denota ca ese doar o marioneta. (la fel, dealtfel, ca toti dinaintea lui)

3. (-|

Link to comment
Share on other sites

Doi gălăţeni în Guvernul Ponta

Victor Ponta a facut publica lista ministrilor din guvernul sau marti seara, intr-o conferinta de presa comuna cu Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Lista completa a ministrilor

Finante si vicepriministru - Florin Georgescu

Afaceri Externe - Andrei Marga

Justitie - Titus Corlatean

Economie - Daniel Chitoiu

Interne - Ioan Rus

Aparare - Corneliu Dobritoiu

Agricultura - Daniel Constantin

Muncă - Mariana Campeanu

Educatie - Corina Dumitrescu

Transporturi - Ovidiu Silaghi

Sanatate - Vasile Cepoi

Dezvoltare si Turism - Eduard Helvig

Cultura - Mircea Diaconu

Comunicatii - Dan Nica

Afaceri Europene - Leonard Orban

Ministrul Administratiei - Victor Paul Dobre

Patru ministri delegati

Dialog social - Liviu Marian Pop

Mediul de Afaceri - Lucian Isar

Relatia cu Parlamentul - Mircea Dusa

Strategii Guvernamentale - Victor Alistar

Victor Paul Dobre, la un pas de a fi ministru, după ce în 2006 Băsescu a refuzat numirea sa

Liberalul Victor Paul Dobre, în vârstă de 60 de ani, este la un pas de a ajunge ministru în Cabinetul Ponta, fiind nominalizat pentru portofoliul Administraţiei, după ce, în martie 2006, a fost nominalizat ca ministru pentru relaţia cu Parlamentul, dar preşedintele Băsescu a refuzat numirea.

La acea dată, Victor Paul Dobre era secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar Traian Băsescu a considerat că este mai util în acest post, având în vedere experienţa acumulată de Dobre la inundaţiile din anul 2005.

Victor Paul Dobre s-a născut în 11 februarie 1952, în municipiul Galaţi. A absolvit Facultatea de Mecanică, Institutul Politehnic Galaţi (1997). În 1998 a absolvit cursurile Şcolii Superioare de Administraţie Publică din Roma.

După absolvirea facultăţii, a lucrat ca inginer la Şantierul Naval Galaţi şi la Centrala Industrială Navală Galaţi (1977-1985), apoi şef al Serviciului Tehnic la Centrala Industrială Navală din Galaţi (1985-1990) şi secretar general la Camera de Comerţ şi Industrie din Galaţi (1990-1996).

A intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Naţional Liberal. A îndeplinit o serie de funcţii în cadrul Organizaţiei Municipale PNL Galaţi, al cărei preşedinte a fost în perioada 1994-1998. Începând din anul 1998 este preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi, iar din anul 2006 este vicepreşedinte PNL la nivel naţional.

În perioada 1996-2000, Victor Paul Dobre a fost prefect al judeţului Galaţi.

În legislatura 2000-2004, a fost deputat ales pe listele PNL. A demisionat din Parlament în 12 iulie 2004, pentru a fi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi (iulie 2004 - ianuarie 2005).

Între anii 2005 şi 2008, Victor Paul Dobre a fost secretar de stat pentru Relaţia cu prefecturile la Ministerul Administraţiei şi Internelor. În martie 2006, premierul Tăriceanu l-a propus pe Victor Paul Dobre pentru funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul, post rămas vacant după alegerea lui Bogdan Olteanu în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Atunci, preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Călin Popescu Tăriceanu prin care l-a anunţat că respinge numirea lui Victor Paul Dobre ca ministru pentru relaţia cu Parlamentul, solicitându-i să desemneze o altă persoană. Băsescu preciza că motivul respingerii numirii lui Victor Paul Dobre în funcţia de ministru consta în faptul că acesta îndeplinea o funcţie extrem de importantă în Ministerul Administraţiei şi Internelor, fiind responsabil de activitatea prefecţilor şi de coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Şeful statului aprecia că experienţa acumulată de Dobre în anul 2005 ar fi permis o acţiune mai eficientă a autorităţilor în anul 2006, dacă s-ar fi produs din nou inundaţii. Preşedintele îi propunea primului-ministru să găsească o altă soluţie pentru ocuparea postului de ministru pentru relaţia cu Parlamentul, deoarece numirea unei persoane noi în funcţia deţinute de Victor Paul Dobre în MAI putea crea deficienţe în acţiune, în cazul unor inundaţii.

În cele din urmă, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul a fost numit Mihai Voicu.

Victor Paul Dobre este căsătorit şi are un copil.

Conform declaraţiei de avere depuse în iunie 2011, Victor Paul Dobre deţine, împreună cu familia sa, două terenuri intravilane - în Galaţi, unul cumpărat în 1994, de 1080 mp., iar un altul în Bucureşti, cumpărat în 2006, de 41 mp. - şi două terenuri agricole - în Tecuci, de 3,88 hectare şi în Drăgăneşti, de 4 hectare, moştenite în 2002.

Familia Dobre deţine şi un apartament în Bucureşti, de 55 mp., cumpărat în 2006, o casă de locuit în Galaţi, de 373 mp., construită în 1998 şi un spaţiu comercial în Galaţi, de 79 mp., cumpărat în 2004.

Victor Paul Dobre are şi două autoturisme BMW, cumpărate în 2007 şi, respectiv, 2009, precum şi bijuterii, icoane şi tablouri, cu o valoare estimată de 6.350 de euro.

Victor Paul Dobre are în conturi şi depozite bancare peste 205.000 lei şi peste 80.000 de euro.

În precedentul an fiscal, Victor Paul Dobre încasase 67.154 lei din indemnizaţia de deputat, dar şi 21.170 lei indemnizaţie de la Camera de Comerţ galaţi. Soţia sa încasase 39.109 lei de la Spitalul Judeţean Galaţi şi 5.377 lei de la Universitatea Galaţi.

Dan Nica revine la Comunicaţii, minister pe care l-a condus şi în Guvernul Năstase

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Vicepreşedintele PSD Dan Nica, nominalizat ministru al Comunicaţiilor, a mai deţinut acest portofoliu, în perioada 2000-2004, în Guvernul Năstase şi a fost vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor în 2009, în Cabinetul Boc I, iar revocarea lui Nica a dus la plecarea PSD din Guvern.

Dan Nica este născut în 2 iulie 1960, în Panciu, judeţul Vrancea. Este căsătorit şi are un copil.

El a absolvit în 1985 Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi, specializându-se în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în următoarele ţări: Franţa, Austria, Suedia, Canada.

Nica a lucrat, între anii 1985 şi 1996, la Direcţia Judeţeană de Telecomunicaţii Galaţi, iar în perioada 1991-1996 a fost director al acestei Direcţii.

În perioada 1993-1996 a fost profesor asociat al Universităţii "Dunărea de Jos" pentru telecomunicaţii şi transmisiuni de date.

Dan Nica este deputat din 1996, fiind la al patrulea mandat.

El este vicepreşedinte al PSD încă din 2005.

În perioada 2004-2005 a fost membru al Biroului Coordonator al PSD, iar din 2003 până în prezent - preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi. Între 1999 şi 2004 a fost membru în Biroul Executiv Central al PSD.

Dan Nica a mai deţinut, în perioada 2000-2004, funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în Guvernul condus de Adrian Năstase.

În Guvernul Boc I, PDL-PSD, Dan Nica a deţinut funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor. El a fost validat în februarie 2009 la conducerea MAI, după demisia lui Liviu Dragnea şi a deţinut această funcţie până la sfârşitul lunii septembrie 2009. Premierul de atunci Emil Boc a declarat, la finele lui septembrie 2009, că a propus coaliţiei PSD-PDL înlocuirea lui Dan Nica la Interne, Boc invocând o declaraţie a acestuia referitoare la posibilitatea fraudării alegerilor prezidenţiale cu ajutorul turismului electoral. PSD a protestat, însă în cele din urmă Nica a fost revocat. Miniştrii PSD şi-au depus demisiile după revocarea din funcţie a lui Dan Nica, la 1 octombrie 2009.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie 2011, Dan Nica deţine un apartament în Galaţi, dobândit în 1993, în suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. De asemenea, el menţionează că are un autoturism Audi, fabricat în 2002.

Nica mai deţine bijuterii din aur şi argint, dobândite între 1980 şi 2010, cu o valoare estimată la 35.000 de lei, tablouri de pictori contemporani, dobândite în perioada 1988-2005, a căror valoare o estimează la 25.000 de lei, o colecţie de timbre româneşti şi străine dobândite între 1985 şi 2010, în valoare de 70.000 de lei, trei ceasuri de mână, în valoare de 15.000 de lei, icoane pictate pe lemn şi sticlă, valoarea estimată fiind de 9.000 de lei.

În conturi şi depozite bancare, Dan Nica menţionează peste 100.000 de lei şi peste 40.000 de euro.

Nica mai are părţi sociale la SC VITICOM SRL Panciu, cu o valoare totală la zi de 15.110 lei.

Din indemnizaţia de deputat Dan Nica a încasat, conform fişelor fiscale pe anul 2010, 51.622 lei, iar soţia sa, medic primar la Spitalul Elias, a obţinut din salariu 31.980 lei. Din părţile sociale la SC VITICOM SRL Panciu, Nica a încasat dividende - 20.000 de lei. El menţionează de asemenea dividende de încasat - 298.901 lei.

Link to comment
Share on other sites

Personal, cred ca intre cotatia leului si starea economica a Romaniei e ceva in neregula..

O tara care se sufoca (economic), care s-a imprumutat masiv, care cheltuie aiurea miliarde, care nu e in stare sa acceseze banii pusi la dispozitie de UE, are o moneda atat de "stabila"... Sa nu se inteleaga gresit: nu-mi doresc un euro la 5-6-7 lei (mai ales intr-un interval scurt de timp), dar parca nici linistea asta nu prevesteste nimic bun.

Dar, poate gresesc eu.

Link to comment
Share on other sites

PSD şi UNPR au semnat un protocol de susţinere a Guvernului

Preşedinţii PSD şi UNPR, Victor Ponta şi, respectiv, Gabriel Oprea, au semnat, miercuri, un protocol pentru susţinerea Guvernului USL.

Premierul desemnat Victor Ponta a venit la grupul UNPR din Cameră unde era anunţată o întâlnire cu grupurile Uniunii, care a durat doar câteva minute. Imediat, Victor Ponta şi Gabriel Oprea au semnat protocolul, care are cinci puncte.

Este vorba despre votul UNPR pentru învestirea Guvernului Ponta şi de colaborare între grupurile parlamentare ale PSD şi UNPR. Celelalte puncte ale protocolului prevăd: instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari în actuala sesiune legslativă, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur şi asigurarea unei majorităţi confortabile la măsurile Guvernului Ponta privind creşterea salariilor, a pensiilor şi ridicarea nivelului de trai.

Link to comment
Share on other sites

Pai cum statea treaba cu Isarescu acum cativa ani, Mikka? Nu mai e un guvernator pe masura? :) Stai linistit ca butoiul cu pulbere va exploda si la noi, mai devreme sau mai tarziu, indiferent de ce vor face sau nu baietii de la butoane, iar asta intocmai din cauza artificialiatii sistemului. Problema-i ca nu se stie ce vor intelege din asta cei care vor apuca sa treaca peste crash-ul respectiv..

Link to comment
Share on other sites

Guvernul Ponta a fost învestit de Parlament

Guvernul condus de Victor Ponta a fost învestit, luni, de Parlament, cu 284 de voturi "pentru" şi 92 de voturi "împotrivă", conform rezultatului anunţat oficial în plen.

Rezultatul votului a fost anunţat de către secretarul Camerei Georgian Pop.

Votul a fost secret, exprimat cu bile.

Pentru ca Guvernul să fie învestit erau necesare voturile favorabile a 231 de parlamentari.

Membrii Cabinetului Ponta urmează să depună jurământul în cursul serii, la Palatul Cotroceni.

Guvernul este format din:

- prim-ministru - VICTOR PONTA

- viceprim-ministru şi ministru al Finanţelor Publice - FLORIN GEORGESCU

- ministrul Apărării Naţionale - CORNELIU DOBRIŢOIU

- ministrul Administraţiei şi Internelor - IOAN RUS

- ministrul delegat pentru Administraţie - VICTOR PAUL DOBRE

- ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri - DANIEL CHIŢOIU

- ministrul Afacerilor Externe - ANDREI MARGA

- ministrul Afacerilor Europene - LEONARD ORBAN

- ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - OVIDIU SILAGHI

- ministrul Mediului şi Pădurilor - ROVANA PLUMB

- ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului - EDUARD HELLVIG

- ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional - MIRCEA DIACONU

- ministrul Justiţiei - TITUS CORLĂŢEAN

- ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - DAN NICA

- ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - MARIANA CÂMPEANU

- ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - IOAN MANG

- ministrul Sănătăţii - VASILE CEPOI

- ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - DANIEL CONSTANTIN

- ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul - MIRCEA DUŞA

- ministru delegat pentru dialog social - LIVIU MARIAN POP

- ministru delegat pentru mediul de afaceri - LUCIAN ISAR

Premierul Victor Ponta şi miniştrii Cabinetului său au depus jurământul de învestitură, luni seară, în faţa preşedintelui Traian Băsescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Puiu Haşotti a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii

Liberalul Puiu Haşotti a depus luni jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

Puiu Haşotti îl înlocuieşte la portofoliul Culturii pe liberalul Mircea Diaconu, care a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece a deţinut simultan funcţiile de senator şi director al Teatrului Nottara.

money.ro

Link to comment
Share on other sites

Ecaterinei Andronescu, ministru al Educaţiei

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni Decretul de numire a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Ceremonia depunerii juramantului de investitura in functia de ministru va avea loc la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

hotnews.ro

Ecaterina Andronescu a depus jurământul de învestitură

Social-democrata Ecaterina Andronescu a depus luni jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

La ceremonie au participat preşedintele Senatului, Vasile Blaga, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Victor Ponta, membri ai Guvernului, consilieri prezidenţiali şi consilieri de stat din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Ecaterina Andronescu, care a mai fost ministru al Educaţiei, preia portofoliul după ce pe 30 iunie i s-a încheiat interimatul lui Liviu Pop.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Stroe - Administraţie, Duşa - Interne, Corlăţean - Externe, Şova - Relaţia cu Parlamentul, Pivniceru - Justiţie

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştrii pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie. El a precizat că propunerile au fost accepate de către preşedintele interimar Crin Antonescu, iar ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştrii ar putea fi organizată luni seara.

Mircea Duşa îi va preda astfel postul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul lui Dan Şova, senator PSD, iar Titus Corlăţean va schimba portofoliul Justiţiei cu cel al Afacerilor Externe.

Postul de ministru al Justiţiei, rămas vacant prin trecerea lui Corlăţean la Externe, va fi preluat de fostul preşedinte al Asociației Magistraților din România, Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, până la această oră, la CSM nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare din partea Monei Pivniceru.

Premierul Ponta a mai declarat că speră ca Andrei Marga, retras de la conducerea Ministerului de Externe, să accepte noile atribuţii care îi vor fi acordate, fără să precizeze care sunt acestea.

Link to comment
Share on other sites

Titus Corlăţean, Mircea Duşa, Radu Stroe, Dan Şova, Mihai Voicu au depus jurământul de învestitură

Ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Administraţie Radu Stroe, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Dan Şova şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, luni seară, jurământul de învestitură.

Ceremonia, care a avut loc la Palatul Cotroceni, a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră faţă de ora anunţată iniţial.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor miniştri în Cabinetul Ponta, pe lista transmisă de Administraţia Prezidenţială nefigurând însă şi numirea Monei Pivniceru la Justiţie, ci doar revocarea lui Titus Corlăţean de la şefia acestui minister. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru.

Potrivit unui comunicat transmis de Adminsitraţia Prezidenţială, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, decretul de revocare a lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Justiţiei şi decretul de revocare din funcţia de ministru al Afacerilor Externe a lui Andrei Marga. Ulterior, Lucian Isar şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mona Pivniceru a depus jurământul ca ministru al Justiţiei

Fostul magistrat Mona Pivniceru a depus, joi, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei, în faţa preşedintelui interimar Crin Antonescu. La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi premierul Victor Ponta. Ceremonia de învestitură a Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei a avut loc joi, ora 17,30, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat joi decretul privind numirea în funcţia de ministru al Justiţiei a Monei Maria Pivniceru, a informat Administraţia Prezidenţială. Preşedintele interimar a semnat totodată decretul privind eliberarea Monei Pivniceru din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin demisie. Consiliul Superior al Magistraturii a luat act joi de cererile de demisie ale Monei Pivniceru atât din magistratură, cât şi din cea de membru al CSM.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Raed Arafat a depus jurământul de învestitură ca ministru al Sănătăţii

Raed Arafat a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa şefului statului, cu mâna pe Constituţie, el având pe masă atât Biblia, cât şi Coranul, la eveniment fiind prezenţi membri ai Guvernului şi consilieri prezindenţiali.

Pe masa pe care Arafat a semnat jurământul fuseseră puse Constituţia, Biblia şi Coranul. Protocolul prevede obligativitatea ca cel care depune jurământul să ţină mâna pe Constituţie în timpul citirii textului. Arafat a citit jurământul cu mâna pe Constituţie.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu. Ponta a ocupat postul de ministru interimar după ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern. "Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei. Luni dimineaţă au avut loc, la Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare şi minorităţile naţionale din Parlament, discuţiile durând 20 de minute. Singura propunere de premier a fost Victor Ponta, din partea USL.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.