Jump to content

Avancronica meciului Oţelul - Poli Iaşi

Recommended Posts

Posted

Avancronica meciului Oţelul - Poli Iaşi

Directorul general adjunct al grupării Oţelul Galaţi, Cătălin Tofan, speră ca jucătorii antrenaţi de Petre Grigoraş să câştige meciul cu Poli Iaşi, de miercuri, din ultima etapă a Ligii I, pentru a nu mai depinde de rezultatul meciului celor de la Vaslui pentru o calificare în Cupa UEFA Intertoto. "Sper ca fotbaliştii noştri să joace ca în ultimele trei etape când au dovedit că sunt adevăraţi profesionişti. Va fi un meci greu pentru că Iaşiul nu are niciun fel de presiune în timp ce noi trebuie neapărat să câştigăm pentru a nu mai depinde de rezultatul de la Vaslui. Am încredere în echipă şi dacă vom juca aşa cum am făcut-o în ultimele trei etape avem şanse mari de victorie", a spus Cătălin Tofan.

Preşedintele clubului Poli Iaşi, Sorin Boca, speră ca jucătorii antrenaţi de Ionuţ Popa să câştige meciul cu Oţelul, pentru a-şi îndeplini obiectivul, clasarea în primele zece echipe. "Încă de la începutul sezonului de primăvară am spus că obiectivul echipei este o clasare în jurul locului zece. Pentru a ne atinge obiectivul avem nevoie de un rezultat bun la Galaţi. Suntem la mare lupta cu Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Craiova şi Farul Constanţa, pentru o clasare cât mai bună la finalul acestui campionat. Toate aceste echipe au 40 de puncte, la fel ca noi, însă şi ele au meciuri destul de grele. Tocmai de aceea sper să scoatem un rezultat pozitiv şi să terminăm actuala ediţie de campionat cât mai sus", a spus Sorin Boca.

Oţelul Galaţi - Poli Iaşi, miercuri, ora 17.00, Telesport

Palmares: 9 4 3 2 12-8

Primul meci: 1-2, la Iaşi, la 25 octombrie 1995

Singurul punct obţinut de ieşeni la Galaţi: 0-0, în 2006

Ultimul meci jucat la Galaţi: 3-1, la 23 mai 2007

În tur: 2-2

Echipe probabile:

Echipa probabilă: 12. Kolev - 2. Cojoc, 31. Jelev, 3. Nogo, 15. Sălăgean, - 19. D. Stan, 10. G. Paraschiv, 18. Sg. Costin, 9. Viglianti, 23. Deac - 27. E. Jula. Antrenor: Petre Grigoraş.

Rezerve: 1. Gribauskas, 16. Sârghi, 8. Labukas, 5. Ionescu, 6. Iorga, 14. S. Ilie, 7. Elek.

Absenţi: Giurgiu, Gado, Szekely (accidentaţi)

Poli Iaşi: 1. Brăneţ - 19. Homei, 22. Kalai, 28. Cr. Munteanu, 5. Pecnik - 23. Ad. Ilie - 10. A. Cristea, 7. Bersnjak, 21. Naidin, 8. Paruolo - 9. Bâlbă. Antrenor: Ionuţ Popa.

Rezerve: 33. Marc, 2. Ad. Toma, 4. Caue, 20. Tincu, 11. Mijin, 77. Buta, 29. Pălimaru.

Indisponibili: Onuţ, C. Milea, Sfârlea (suspendaţi), Straton, R. Ciobanu (accidentaţi).

Partida de la Galaţi va fi arbitrată de o brigadă formată din Augustus Constantin (central), Mihai Artene, Sebastian Gheorghe (asistenţi) şi Florin Ghimbăşan (rezervă). Observatorii întâlnirii vor fi Sorin Satmari şi Gheorghe Moise.

Un nou refren se află pe buzele oamenilor de la Oţelul

"Îl batem pe Popa şi jucăm în Europa!"

* Trupa gălăţeană abia aşteaptă să ia la şuturi (fotbalistic vorbind) formaţia Politehnica Iaşi, în ultima etapă a actualului campionat * O victorie în partida de mâine ar duce, pentru a doua oară consecutiv, gruparea roş-alb-albastră în cea de-a treia competiţie continentală - Cupa UEFA Intertoto

Şi-au găsit slogan de bilanţ

Le-a revenit pofta de viaţă după demonstraţia de forţă de la Constanţa şi chiar fac vocalize pentru a sărbători cum se cuvine o nouă calificare în Cupa UEFA Intertoto. Cu toate că şefii clubului încearcă să păstreze un ton echilibrat până la ultimul hop al actualului sezon, se fac deja planuri de transferuri, de modernizare a stadionului� A fost inventat şi un slogan care prefaţează fidel meciul de mâine, cu Politehnica Iaşi, refren pe seama căruia s-au amuzat copios înşişi conducătorii "oţelarilor". "Îl batem pe Popa şi jucăm în Europa!" este motoul ghiduş care însoţeşte ultimele pregătiri ale taberei roş-alb-albastre înainte de epilogul campionatului curent. Pentru profani, Popa (n.r. - Ionuţ Popa) este antrenorul principal al grupării ieşene, un individ care a avut mai de fiecare dată un dinte împotriva Galaţiului.

"Nu mai visam să ajungem aici"

Gabriel Paraschiv, căpitanul echipei dunărene, a fost prezent ieri într-o conferinţă de presă şi nu şi-a putut masca emoţiile. "Abia aştept să vină meciul cu Iaşiul, să câştigăm şi să scăpăm şi de această grijă", susţine Para, care admite că nu se mai gândea ca Oţelul să ajungă pe locul al şaptelea în clasament. "Ce să ne mai ascundem, nici nu visam să ajungem aici, dar acum chiar că-mi pare rău că se termină campionatul. Dacă ar mai fi fost vreo cinci-şase etape, cu siguranţă am fi depăşit şi locul şase, ne-am fi calificat direct în Cupa UEFA, dar asta este! Să nu uităm că am făcut destule greşeli copilăreşti în acest campionat, greşeli care ne-au costat destule puncte. Inclusiv eu am greşit grav în acest mini-retur, când am fost eliminat de două ori şi am lăsat echipa în inferioritate numerică", şi-a făcut mijlocaşul "oţelar" mea culpa.

Mergem în Belgia, Slovacia sau Azerbaidjan?

După ce UEFA a decis luna trecută ca reprezentanta României în Cupa Intertoto să intre direct în ultimul tur alături de o echipă din Belgia (n.r. - aceasta poate fi Cercle Bruges sau Germinal Beerschot Antwerpen, care, la rândul său, trebuie să elimine în prealabil câştigătoarea dintre reprezentantele Slovaciei şi Azerbaidjanului), l-am întrebat, în glumă, pe directorul general adjunct al Oţelului dacă a făcut deja rezervările la avion pentru prima partidă europeană pe 2008. "Este prematur să ne gândim la rezervări de vreme ce nici măcar nu s-a terminat campionatul. Nici n-avem voie să ne gândim la Intertoto, trebuie să ne concentrăm asupra ultimei etape şi abia apoi ne vom face alte planuri", a parat elegant fostul fotbalist. Până la verdictul final mai sunt aproximativ 24 de ore, cu marja de eroare implicită - depinde când citiţi acest articol�

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23956

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.