Jump to content

FMI a acceptat creşterea salariilor bugetarilor


dcp100168

Recommended Posts

FMI a acceptat creşterea salariilor bugetarilor

Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes, după două zile de discuţii la BNR, partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv. FMI şi Comisia Europeană au acceptat creşterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmând să fie operată de la 1 iunie, iar pensionarii vor primi banii reţinuţi începând din aceeaşi lună.

Discuţiile cu organismele financiare internaţionale s-au încheiat cu succes şi asta reprezintă o angajare fermă a Guvernului Ponta pentru continuarea reformelor, pentru continuarea politicilor marcroeconomice vizând asigurarea stabilităţii economice şi financiare a ţării, a declarat sâmbătă Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finanţe.

"S-a majorat deficitul bugetar cu o anumită sumă suficientă pentru a acoperi cele două promisiuni făcute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumită sumă pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 începând cu acordarea unei prime creşteri de 8% în luna iunie şi, de asemenea, s-a găsit o soluţie cuprinzătoare pentru soluţionarea problemei pensionarilor, care urmează să primească sume lunare începând tot cu luna iunie", a declarat Florin Georgescu, ministru desemnat pentru Finanţe.

Pentru a reveni la nivelul din iunie din 2010, salariile bugetarilor ar urma să crească cu 16%.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Jeffrey Franks: Am convenit cu Guvernul ca a doua majorare de salarii să aibă loc anul viitor

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, a declarat miercuri că, în discuţiile cu Guvernul României, s-a convenit ca a doua majorare de salarii să aibă loc în anul 2013. 'Am convenit cu autorităţile o uşoară relaxare a ţintei de deficit, pe care a modificat-o de la 1,9% la 2,2% din PIB pentru acest an. Noua ţintă va disponibiliza o sumă care să permită Guvernului atingerea obiectivelor sale. Suma convenită nu va putea recupera dintr-o dată salariile şi CAS pentru pensii. De aceea, am convenit ca următoarea mărire de salarii să fie acordată în anul următor', a spus Jefrey Francks.

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, anunţa marţi că salariile bugetarilor vor fi reîntregite în decembrie 2012 la valoarea de dinainte de tăierile din 2010, conform deciziei noului Executiv, prin scrisoarea de intenţie către FMI, pentru care ministrul Finanţelor a fost mandatat.

Potrivit premierului Victor Ponta, Guvernul său va adopta săptămâna viitoare o ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea acestor măsuri. "În baza acestei scrisori de intenţie, Guvernul pe care îl conduc va proceda, săptămâna viitoare, prin ordonanţă de urgenţă şi în urma elaborării formei juridice necesare în situaţia specială în care ne aflăm, deci va proceda începând cu 1 iunie la acordarea unei creşteri de 8% pentru personalul bugetar, urmând ca restul sumelor necesare pentru a se reveni la salariile din 2010 să fie acordate în luna decembrie", a precizat Victor Ponta.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.