Jump to content

Fonduri pentru dezvoltare rurală în judeţul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Fonduri pentru dezvoltare rurală în judeţul Galaţi

Conform unei statistici recente, in ultimii ani Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a reusit sa contracteze, la nivelul judetului Galati, peste 800 de proiecte cu o valoare contractată nerambursabilă de 70.264.162 de euro. Din acest total, s-au făcut plăţi şi încasări către beneficiari de 45.695.128 de euro, reprezentând un procent de 65 la sută din valoarea contractată, aproape dublu faţă de media pe ţară ca nivel de absorbţie în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Conform celor declarate de catre reprezentantii Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, la aceasta data se mai află, în diferite faze de implementare, un număr de 39 de proiecte, restul fiind finalizate, cu un cumul al sumei de absorbţie în valoare de 24,560 milioane euro, din care targetul aferent anului 2012 este de 16 milioane de euro. Din acest total, în primul trimestru al anului în curs s-au efectuat plăţi către beneficiari în valoare de 6 milioane de euro.

Trebuie precizat ca pentru anul in curs, prin Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, sunt prevăzute a se licita 1,4 miliarde de euro, pe un număr de 13 sesiuni. Pana in present s-au derulat 12 măsuri, din care 9 sunt deschise, iar 3 sunt încheiate şi cu fondurile epuizate.

Tot referitor la atragerea de fonduri dar si investitii, agentii economici galateni intentioneaza sa investeasca in continuare in domenii care duc si la crearea de noi locuri de munca. Cu toate acestea birocratia excesiva ingreuneaza activitatea oamenilor de afaceri ceea ce determina stoparea dezvoltarii acestora intr-un ritm alert.

Conducerea patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii a mentionat ca, la nivelul Regiunii Sud-Est, Galaţiul se situează doar pe locul 4 în clasamentul investiţiilor directe şi indirecte din ultimii doi ani. La aceasta data judetul de la Dunare se situeaza, în urma Constanţei, Buzăului şi a Brăilei, depăşindu-i doar pe cei din Vrancea şi Tulcea.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.