Jump to content

Partidele, amendate pentru afişaj ilegal


dcp100168

Recommended Posts

Partidele, amendate pentru afişaj ilegal

Poliţiştii gălăţeni au dat mai multe amenzi unor formaţiuni politice sau candidaţi la alegerile locale care şi-au postat afişele în alte locaţii decât cele permise de lege, cele mai multe amenzi vizând Partidul Democrat Liberal. În municipul Galaţi, oamenii legii au sancţionat, de la începutul campaniei electorale şi până marţi, Partidul Democrat Liberal, pentru că şi-a lipit mesaje pe stâlpii de electricitate din localitate, şi pe candidatul independent Corneliu Mangalea, care şi-a pus însemnul electoral atât pe stâlpi, cât şi pe trotuare. "Am primit opt amenzi în valoare de 300 de lei fiecare pentru că ne-am lipit afişele pe stâlpi, numai că avem aprobare de la Electrica să facem acest lucru. Am contestat toate amenzile", a declarat Mircea Nicu Toader, preşedintele filialei judeţene a PDL.

Nereguli s-au semnalat şi în restul judeţului. "În comuna Nicoreşti, două eleve în vârstă de zece ani fiecare au rupt afişe de pe stâlpi. Au fost amendaţi părinţii lor cu câte o sută de lei. A mai fost amendat şi candidatul PDL din Cavadineşti, Aurel Florea - primarul în funcţie, pentru că şi-a montat un banner pe o clădire dezafectată fără a avea acordul proprietarului", a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi. De asemenea, Eugen Tăbăcaru, primarul PC din Ghidigeni, s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru că a ordonat demontarea unei scene amplasate în comună, pe care diverse alte formaţiuni îşi prezentau candidaţii.

Link to comment
Share on other sites

Sotia lui Mangalea, amendata pentru afisaj ilegal

Sotia candidatului independent la Primaria Galati, Corneliu Mangalea, a fost amendata, pentru ca a lipit afise electorale ale sotului sau in locuri neautorizate, transmite corespondentul Rompres. Silvia Mangalea a sustine ca in timp ce-si insotea copilul de la scoala spre casa, la insistentele acestuia a luat niste buline visinii si niste afise electorale cu sotul, pe care le-a lipit pe doi stalpi din fata primariei. "Am luat copilul de la scoala si pe drum a insistat sa lipesc niste afise cu tatal lui in centru. Stiti cum este, nu poti sa refuzi rugamintea unui copil, asa ca m-am conformat. Oricum, gardienii s-au comportat urat, speriindu-mi copilul", a declarat Silvia Mangalea. Femeia a fost surprinsa de gardienii publici, care au legitimat-o si au anuntat un echipaj de politie. Sositi la fata locului, politistii au amendat-o pe sotia candidatului independent cu 1.000 lei pentru afisaj electoral in locuri neautorizate.

În urma acuzelor formulate în mass-media locală la adresa Poliţiei Comuitare, de către candidatul independent la funcţia de primar, Corneliu Mangalea, vă informăm următoarele: În data de 08.05. 2008, în jurul orelor 11.30, poliţistul comunitar care supraveghea integritatea panoului cu afişe electorale din zona Primăriei, a depistat pe numita Mangalea Silvia, de 35 ani, din Galaţi, în timp ce lipea pe stâlpii aparţinând S.C. Electrica S.A., afişe electorale privind candidatul independent la funcţia de primar, Corneliu Mangalea. A fost sesizată Secţia 1 Poliţie şi lucrătorii acesteia s-au deplasat la faţa locului sancţionând contravenţional pe cea în cauză, conform prevederilor art.103, lit „i”, din Legea 67/2004 republicată, cu suma de 600 lei. În aceeaşi zi, în jurul orelor 13.00, în zona cartierului Ţiglina I, poliţistul comunitar ce supraveghea panoul cu afişe electorale din zona respectivă a depistat pe numiţii: Ivanov Cosmin, 23 ani, din Tulcea, Burtea Cosmin, 21 ani şi Boală Costin Cezar, 19 ani, ambii din Brăila şi Coman Alexandru, 21 ani, din com. Iveşti, jud. Galaţi, în timp ce lipeau afişe electorale privind candidatul independent la funcţia de primar Corneliu Mangalea, pe stâlpii aparţinând S.C. Electrica S.A. A fost sesizată Secţia 2 Poliţie, care a dirijat la faţa locului o patrulă auto ce a luat măsura sancţionării contravenţionale a persoanelor respective, cu suma de 600 lei fiecare, conform prevederilor art. 103, lit. „i” din Legea 67/2004 republicată.

În ziua de 23.04.2008, o patrulă a Poliţiei Comunitare, ce-şi executa serviciul în zona centrală a municipiului Galaţi, i-a depistat pe numiţii: Ghinescu Eugen Ciprian, de 22 ani, Radu Cătălin, de 20 ani, Datcu Silviu, de 20 ani, Bianu Mihai, de 21 ani, Păun Valentin, de 20 ani, toţi din judeţul Brăila, Badiu Alin, de 20 ani, din Focşani, Mihalcea Cristian Ciprian, de 21 ani şi Ionescu Valentin Gheorghe, de 41 ani, din Bucureşti, în timp ce lipeau bucăţi de hârtie rotundă, de culoare vişinie, cu diametru de aprox. 10 cm., pe strada Domnească, de la „Elice” până la Universitate, pe stâlpii de iluminat stradal, tomberoane, pereţii clădirilor din zona respectivă şi jardinierele pentru flori. Cei în cauză au declarat verbal că răspunzători de fapta lor sunt reprezentanţii firmei de publicitate „ COMP CATMAN CATALOG” SRL,care au refuzat să dea detalii cu privire la scopul şi semnificaţia acestor „afişe”. S-a stabilit ulterior că afişele respective, reprezentau însemnul electoral al candidatului independent la funcţia de primar Corneliu Mangalea. Persoanelor respective li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 40 lei fiecare, conf. art. 8, lit. „t” din Hotărârea nr. 270/2002, privind completarea HCL 79/2002.

În data de 02.05.2008, orele 01.30, patrula auto ce efectua serviciul de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, în cartierul Dunărea, i-a depistat pe numiţii: Stan Octav Teodor, de 21 ani, din Mangalia, Decu Dumitru, de 23 ani, din Jijila ,jud. Tulcea, Bianu Mihai Georgian, de 21 ani şi Staicu Ionuţ, de 22 ani, ambii din judeţul Brăila, care afişau materiale electorale reprezentând pe Corneliu Mangalea, pe garduri, stâlpi şi chioşcuri în piaţa Micro 19. Deoarece aceştia au refuzat să-şi decline identitatea, au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie, pentru luarea măsurilor corespunzătoare privind încălcarea prevederilor Legii 67/2004, republicată.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.