Jump to content

Braconier împuşcat de poliţiştii de frontieră


dcp100168

Recommended Posts

Braconier împuşcat de poliţiştii de frontieră

Un bărbat de 38 de ani din comuna tulceană I.C. Brătianu a fost împuşcat în piept şi umăr cu gloanţe de cauciuc. El a fost transportat cu o barcă pe malul gălăţean al Dunării, în zona Trecere-bac, de unde a fost preluat de o ambulanţă care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi, a informat şeful Serviciului de Ambulanţă, Mihai Polinschi, care a mai precizat că bărbatul a rămas internat.

viata-libera.ro

In data de 08 mai a.c., in jurul orelor 22.50, politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol pe fluviul Dunarea, in dreptul loc. I.C.Bratianu, jud. Tulcea, pe malul drept in zona trecere bac, au depistat doua persoane care desfasurau activitati de pescuit ilegal dintr-o barca. Persoanele in cauza au fost identificate si li s-au intocmit acte premergatoare de urmarire penala, ambarcatia fiind ridicata in vederea continuarii cercetarilor, fapt pentru aceasta a fost preluata de catre doi politisti de frontiera pentru a fi dusa la S.T.P.F. Galati.

Pe timpul deplasarii spre sediul S.T.P.F. Galati, politistii de frontiera au descoperit in apele fluviului Dunarea o plasa monofilament ce era amplasata pentru efectuarea de acte de braconaj pisciol. In timp ce politistii de frontiera actionau pentru ridicarea plasei monofilament s-a apropiat de ei o ambarcatiune rapida in care se aflau mai multe persoane, proprietarii plasei monofilament descoperite, adresandu-le amenintari si cu intentia vadita de a le pune viata in pericol, fapt pentru care unul dintre politistii de frontiera i-a somat verbal.

Cei in cauza nu au tinut cont de somatiile efectuate, au inaintat agresiv spre echipaj si au continuat sa-i ameninte, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare, fiind executat patru focuri de avertisment in plan vertical si doua in directia agresorilor, incercand sa nu le fie pusa viata in pericol. Persoanele au parasit zona si s-au indreptat spre malul drept al Dunarii.

Unul dintre ocupantii ambarcatiei a suferit o plaga produsa prin impuscare in umarul drept si un traumatism costal minor, aflandu-se in stare stabila, la Spitalul de Urgenta Galati.

Avand in vedere evenimentul produs a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de “ultraj”, iar ofiteri din cadrul S.T.P.F. Galati, sub coordonarea procurorului desemnat efectueaza cercetari pentru stabilirea intregii arii infractionale.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.