Jump to content

Laura Marin preia conducerea Inspectoratului Şcolar


Recommended Posts

Laura Marin preia conducerea Inspectoratului Şcolar

Fostul inspector general-adjunct Laura Marin, actualmente profesoară la Colegiul Naţional „V. Alecsandri” va reveni în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean, deşi negocierile s-au dus pentru consilierul local, Gelu Homner, profesor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto).

Contactată telefonic, Laura Marin a declarat că ştie ceva de această propunere, dar că nu ne poate declara nimic deocamdată şi nici nu ne poate confirma că va fi numită cu certitudine, atâta vreme cât nu s-a semnat vreun document.

Surse din USL susţin că alegerea Laurei Marin a fost legată de faptul că urmează o perioadă de examene, iar aceasta, spre deosebire de Gelu Homner, are foarte multă experienţă, în baza funcţiilor pe care le-a mai ocupat anterior.

Aceleaşi surse susţin că, dacă nu mai intervin alte aspecte, rocada inspectorilor generali ar urma să aibă loc până la sfârşitul acestei săptămâni, cel târziu începutul săptămânii viitoare.

Deocamdată, nu se ştie dacă va fi schimbată din funcţie şi actuala inspectoare general-adjunctă Eugenia Stancu.

viata-libera.ro

UPDATE Astăzi după-amiază, ordinul de numire în funcţia de Inspector General Şcolar a Laura Marin a ajuns la IŞJ Galaţi, au informat surse din inspectorat. Acesata preia astfel începând de miercuri funcţia rămasă vacantă după eliberarea din funcţie a lui Doruleţ Resmeriţă.

Link to comment
Share on other sites

Cine este noul inspector general şi care sunt obiectivele la IŞJ

Laura Marin, actuala inspectoare generală are deja experienţă în ISJ, ea îndeplinind funcţia de inspector de matematică, timp de şase ani, în perioada 2002-2008, fiind apoi inspector general-adjunct între 2008-2009. Deţine şi un master în management educaţional şi a promovat recent şi examenul pentru experţi în educaţie. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti şi s-a titularizat în 1996, cu nota 9,95 la Liceul Teoretic „Dunărea”, de unde s-a transferat în 2006 la CNVA.

Atât în 2011, cât şi în 2012 a avut elevi în lotul judeţean care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de matematică, dar şi numeroase premii la concursurile interjudeţene.

Despre obiectivele pe care le va îndeplini la ISJ, noua inspectoare generală, spune că sunt pe termen scurt şi că vor avea în principal organizarea examenelor naţionale din vara aceasta. „Va fi foarte mult de muncă şi va trebui să ne concentrăm pe o organizare cât mai bună. De aceea, consider că nu este momentul să schimbăm directorii. Avem nevoie de oameni cu experienţă”, a declarat Laura Marin.

Conform surselor, Laura Marin va sta la conducerea ISJ doar până la 1 septembrie, cu această dată urmând să se facă alte delegaţii. Se vorbeşte în continuare de posibilitatea ca Gelu Homner să fie generalul pe care îl va susţine USL-ul în cazul în care va câştiga alegerile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Demisii în lanţ la Inspectoratul Şcolar

După demiterea inspectorului general Doruleţ Resmeriţă, mai mulţi inspectori şcolari şi-au dat demisia şi s-au întors la catedră.

„Înainte să fiu numită în funcţie au fost înregistrate demisiile Elenei Corcăcel şi a Danielei Radu, ambele inspectoare de management. La începutul acestei săptămâni, şi-a mai depus demisia şi Cosmina Petrea care avea o jumătate de normă ca inspector educativ. Cum şi un post la învăţământul primar a fost eliberat prin numirea Eugeniei Stancu în funcţia de general-adjunct, în prezent sunt libere 3,5 posturi, deci urmează să fie numiţi patru oameni cât de curând, dar nu putem spune cu exactitate când”, a precizat inspectoarea generală, Laura Marin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Trei inspectori şcolari proaspăt numiţi

Pe posturile vacantate de inspectorii şcolari care şi-au dat în lanţ demisia după plecarea lui Doruleţ Resmeriţă de la conducerea ISJ, au fost făcute numiri proaspete.

Este vorba despre Maricel Nicolae Lazar, care a revenit pe postul de la învăţământul primar (eliberat de Eugenia Stancu, devenită inspector şcolar general-adjunct). El a mai ocupat această funcţie în urmă doi ani.

Profesoara Mihaela Iacob, de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" va ocupa o poziţie de inspector de management, iar Mioara Nache, de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", va fi inspector pentru activitatea educativa (1/2 normă) şi pentru management (1/2 normă).

„Toţi cei trei inspectori numiţi sunt membri ai Corpului Naţional al Experţilor”, susţine inspectoarea generală Laura Marin.

A mai rămas un post liber (jumătate de normă la management şi jumătate la învăţământ artistic).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Inspector general-adjunct, demis la mai puţin de o lună de la numire

La nici o lună de la numirea în funcţia de inspector general-adjunct, Eugenia Stancu a fost demisă, prin ordin ministerial. În locul ei a fost numită psihologul şcolar de la CNVA, Diamanta Bulai, cea care s-a mai aflat în trecut şi la conducerea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Cum şi postul de inspector pentru învăţământul primar, pe care-l ocupa Eugenia Stancu înainte de a fi avansată inspector general-adjunct a fost ocupat de Lazăr Maricel, aceasta se va întoarce la catedra sa de la Şcoala Nr. 28.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Laura Marin candidează pentru funcţia de inspector general

Ministrul Liviu Pop a anunţat că intenţionează să organizeze concursuri pentru ocuparea funcţiilor de inspector general şi inspector general-adjunct în perioada august – septembrie 2012, astfel încât anul şcolar să înceapă cu şefi cu acte în regulă.

Inspectoarea generală actuală, Laura Marin, a spus deja că se va prezenta la concurs. Înscrierile se fac între 27 iulie şi 3 august, iar între 6 şi 8 august se depun dosarele la MECTS.

Desfăşurarea concursurilor şi afişarea rezultatelor va avea loc între 20 - 27 august, iar până pe 3 septembrie se vor înregistra eventuale contestaţii. Pe 12 septembrie se vor comunica rezultatele finale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

La început de an şcolar, şapte inspectori noi la ISJ

La an şcolar nou şi schimbare de guvern, era normal ca şi echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean să fie primenită. Astfel, cadrele didactice vor lucra cu oameni noi la unele compartimente.

La istorie, Mihai Şonei (care a mai fost inspector) va veni în locul profesorului Sorin Langu, care va trece la catedră. Locul Andrei Ionescu - numită directoare la Pedagogic - va fi luat de Iuliana Trifan, tot profesoară de chimie. Mioara Enache va fi inspector de management. Ana Secrieru, cea care a fost inspectoare la preşcolari în urmă cu patru ani, va veni din nou pe post de inspector educativ şi inspector la învăţământul special. Locul Marianei Dragu de la învăţământ preprimar va fi luat de Loureth Oprea. Inspector pe zona Tecuci a fost numită Alice Cristache, în locul profesoarei Eugenia Olariu. Adriana Dănilă, directoarea-adjunctă de la Şcoala Nr. 40, va ocupa funcţia de inspector de specialitate la fizică şi informatică.

Octavian Pătraşcu - cel care avea jumătate de normă la mentorat - a primit şi jumătate de normă la management, iar jumătatea de normă de la inspector de arte (liberă în urma demisiei lui Dan Eugen Drăgoi) îi va reveni lui Marcel Lazăr, inspector la învăţământ primar.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.