Jump to content

S-a lăsat arestat că să-şi trateze bolile în puşcărie!


dcp100168

Recommended Posts

S-a lăsat arestat că să-şi trateze bolile în puşcărie!

Un narcoman aproape incurabil, reprofilat, vrând-nevrând, pe post de hoț de mașini din Galați a găsit o cale inedită de a-și trata bolile extrem de grave de care suferea: se lăsa înhățat de polițiști ca să ajungă în pușcărie!

Gălățeanul Dorin, acum în vârstă de 32 de ani, a început să consume droguri încă din adolescență, de pe vremea liceului, când avea 17 ani. La început a luat-o ușor, cu ”iarbă” însă tentația și anturajul l-au dus, în scurt timp, la mirajul cocainei și al heroinei. Cum banii erau puțini și prafurile scumpe, nu a trecut mult timp până când bărbatul s-a apucat de spart mașini. La început fura ce găsea prin autoturisme și vindea ”prada” prin târguri, pe bani puțini. Nici așa nu era satisfăcut! Ca la orice narcoman, și organismul lui, deja dependent de stupefiante, cerea mai mult din prafurile albe. S-a specializat în furtul de autovehicule și plasatul lor pe piața moldovenească. Tot atunci a ajuns și clientul fidel al Poliției și totodată al pușcăriilor.

Cum starea lui de sănătate se agrava pe zi ce trece, Dorin a avut parte de îngrijiri medicale pe toată durata cât își ispășea pedepsele pentru furturi prin diferite penitenciare din țară. Ultima dată a fost eliberat din Penitenciarul Galați în luna mai 2011. Nu a trecut o zi de când a simțit mirosul libertății că Dorin s-a apucat iar de injecțiile cu heroină. În numai trei săptămâni a reușit practic să-și distrugă brațele și să fie pe punctul de a-i fi amputate. Într-o sclipire de luciditate, Dorin și-a adus aminte că medicii din sistemul penitenciar îl pot salva, așa cum o făcuseră de nenumărate ori până acum. Zis și făcut: a venit în București și a încercat să fure o mașină în timp ce o patrulă de Poliție era în zonă! Bineînțeles că a fost înhățat și dus imediat în arest, fiind trimis în judecată pentru infracțiunea de ”tentativă furt calificat”.

Având în vedere starea foarte gravă de sănătate, Dorin a fost dus direct la Penitenciarul Spital Bucureşti – Rahova, diagnosticul stabilit la internare fiind: Flegmoane braţ stâng, antebraţe bilateral postautoinjectare cu produse etnobotanice, heroină şi produse biologice; Toxicodependenţă heroină, Hepatită cronica cu virus C.

Imediat el a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale cu grad sporit de dificultate şi a beneficiat, timp de câteva luni, din partea specialiştilor din Penitenciarul Spital Bucureşti – Rahova, de îngriji medicale, proceduri specifice de recuperare şi consiliere psihologică de cea mai bună calitate. Tratamentele și operațiile de zeci de mii de euro au fost suportate de stat.

În prezent, gălățeanul se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Jilava, iar starea sa de sănătate este bună. El mai are de stat după gratii 847 de zile pentru “tentativă furt calificat” şi va fie suspus analizei în vederea liberării condiţionate în luna martie 2013, când, speră el, va fi un alt om și nu se va mai apuca de droguri.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.