Jump to content

Administrator din Ghidigeni acuzat de evaziune fiscală


dcp100168

Recommended Posts

Administrator din Ghidigeni acuzat de evaziune fiscală

Poliţiştii de investigare fraude din cadrul biroului de profil al Poliţiei municipiului Tecuci au definitivat cercetările faţă de O. Cătălin de 37 ani, din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, care în perioada septembrie – decembrie 2010, în calitate de administrator la o societate comecială din Ghidigeni, a evidenţiat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, modalitate prin care a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 490.062 lei, reprezentând impozit pe profit, TVA, dobânzi şi penalităţi. „De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta, în perioada septembrie 2010 - martie 2011, a folosit în diverse scopuri sume de bani, deşi cunoştea că aceştia provin din evaziune fiscală. Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Administrator arestat pentru spălare de bani

Cătălin Titi Oiţă, de 37 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din Ghidigeni, a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada septembrie - decembrie 2010, inculpatul a înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 490.062 lei. Banii proveniţi din evaziunea fiscală au fost cheltuiţi de inculpat în diferite scopuri personale. Inculpatul şi-a recunoscut fapta în faţa organelor de cercetare penală”, ne-a explicat Liliana Istrate, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

„Avem deja în lucru mai multe dosare cu administratori de firme din Ghidigeni, acuzaţi de evaziune fiscală. Unul dintre ei a şi fost condamnat la prima instanţă”, a completat Liliana Istrate. Se pare că acesta este primul administrator cu studii superioare acuzat de evaziune fiscală, restul inculpaţilor având maximum opt clase. De asemenea, în acest caz este vorba despre cel mai mic prejudiciu înregistrat la Ghidigeni, restul ajungând chiar şi la 800.000 de lei. Principala activitate a evazioniştilor din localitatea gălăţeană este comerţul cu vite.

Procurorii continuă cercetările în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, dar cercetează şi alte firme suspecte de aceleaşi tipuri de fapte penale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.