Jump to content

Secretarul de stat Mihai Capră s-a întors la Galaţi


Recommended Posts

Secretarul de stat Mihai Capră s-a întors la Galaţi

* Nu a fost destituit şi al doilea gălăţean din MAI, Liviu Grădinaru, care beneficiază de protecţia legii funcţionarului public

Odată cu plecarea Guvernului Ungureanu, şi secretarul de stat gălăţean Mihai Capră a părăsit Ministerul Administraţiei şi Internelor, aşa cum se numea acesta până la instalarea Guvernului Ponta.

Fostul prefect al judeţului Galaţi (7 ianuarie 2005 - 19 mai 2008) şi cel care pentru ultimii doi ani şi şapte luni a gestionat relaţia ministerului cu instituţiile prefectului spune că: „nici dacă mi s-ar fi cerut nu aş fi rămas, pentru că sunt solidar cu Guvernul PDL, care m-a sprijinit, m-a promovat”. Destituirea sa a fost posibilă şi pentru că Mihai Capră a deţinut o funcţie numită şi nu era funcţionar public, aşa cum este, de pildă, un alt gălăţean din MAI, Liviu Grădinaru. Cât priveşte declaraţiile sale, nu este pentru prima oară când Mihai Capră îşi declară loialitatea faţă de PDL şi guvernul său; în septembrie 2010, imediat după plecarea lui Vasile Blaga din fruntea MAI, Capră şi-a depus demisia din funcţie, declarându-se solidar cu liderul PDL.

Ulterior însă, Capră a revenit asupra deciziei, spunând că s-a consultat şi cu premierul de atunci Emil Boc şi fostul său şef la Interne, Vasile Blaga. Mihai Capră s-a înscris în vara lui 2008 în PDL (partid care l-a promovat în MAI), după ce demisionase din funcţia de prefect al judeţului Galaţi – post pe care l-a ocupat sprijinit de PNL. De altfel, Capră a fost ultimul prefect membru de partid care a demisionat, după apariţia legii care impunea obligaţia ca reprezentanţii Guvernului în teritoriu să nu fie membri de partid.

Înainte de PNL, Capră a mai fost membru ApR iar în momentul în care Teodor Meleşcanu a decis fuziunea cu PNL, Capră a fost unul din puţinii aperişti de la Galaţi care a urmat decizia luată la Centru. Acum, Mihai Capră spune că „îmi voi lua o binemeritată vacanţă de una-două luni, pentru că am acumulat multă oboseală, după care mă voi gândi la ceva, doar nu o să dau afară muştele din Grădina Publică! În politică... e greu de spus acum dacă m-aş duce, dar ştiţi cum se spune: niciodată să nu spui niciodată!”

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.