Jump to content

Turul ciclist al României 2012 trece prin Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Turul ciclist al României 2012 trece prin Galaţi

Cea de-a 49-a ediţie a Turului Ciclist al României va debuta anul acesta la Constanţa, pe data de 2 iunie, cu un prolog. Prima etapă a Turului va continua cu 132 de kilometri de parcurs pe traseul Hârşova - Galaţi, după care se va merge prin Moldova, spre Botoşani.

La această ediţie vor concura 14 echipe, cu bicilişti din 10 ţări. Mica Buclă va ocoli anul acesta Capitala, întinzându-se pe un total de 1.404 kilometri, dispuşi în 9 etape.

sportlocal.ro

Link to comment
Share on other sites

Bani pentru Turul ciclist al României

Reuniţi pentru a doua oară consecutiv într-o şedinţă de îndată aleşii locali au alocat de la bugetul local 35.000 lei pentru organizarea “Turului Ciclist al României 2012”, care va trece prin Galaţi în perioada 2 - 3 iunie 2012. Banii au fost prinşi într-un contract de asociere încheiat cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Galaţi care a solicitat acest sprijin financiar. Suma va fi utilizată pentru cazarea şi masa celor peste 250 participanţi în municipiul Galaţi. Spre deosebire de anul trecut, când turul ciclist a trecut doar pe la Brăila, ocolind Galaţiul, anul acesta, evenimentul va poposi pentru o zi în urbea noastră. Traseul pleacă de la Constanţa şi ajunge la Marghita, străbătând 15 judeţe, peste 1.450 de km şi o diferenţă de altitudine de 2.200 de metri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Turul Ciclist al României 2012

În acest weekend, mai exact sâmbătă, la Constanţa, se va da startul în cea de-a 49-a ediţie a Turului Ciclist al României, competiţie inclusă în calendarul Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI). Devenită una dintre cele mai prestigioase şi longevive întreceri sportive din România, Mica Buclă, cum a fost supranumită confruntarea ciclistă de la noi, se va desfăşura în perioada 2-9 iunie, pe un traseu lung de 1.184 km care traversează nu mai puţin de 15 judeţe. Cele nouă etape se anunţă extrem de spectaculoase cu cele zece căţărări şi 22 de sprinturi din program. Concurenţa va fi acerbă, la start urmând a se alinia peste 90 de rutieri de la 15 echipe, patru din România şi 11 din străinătate (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Turcia).

Printre rutierii care vor lua startul la această ediţie a Micii Bucle se numără şi câştigătorul de anul trecut, Andrei Nechita, în vârstă de 23 de ani. Tânărul nostru rutier, calificat la Jocurile Olimpice de la Londra în proba de şosea, primul român care a reuşit această performanţă după o pauză de 32 de ani, va încerca din răsputeri să-şi apere trofeul, unul dintre principalii săi aversari fiind grecul Ioannis Tamouridis, ocupantul poziţiei secunde în 2011. Practic, anul trecut lupta a fost dramatică, învingătorul fiind decis pe ultimii zeci de metri, un lucru extrem de rar într-o întrecere ciclistă de asemenea anvergură.

Bătălia va fi mare şi la echipe, team-uri puternice continentale ca ISD Lampre, din Ucraina, sau Cycling Friuli, din Italia, câştigătoarea de anul trecut a competiţiei, sau SP Tableware, din Grecia, înscriindu-şi rutieri valoroşi în Turul Ciclist al României.

Coana Miţa Biciclista, la premieri

Nota de inedit a acestei ediţii a Micii Bucle va fi dată de pre­zenţa alături de rutieri a legendarei Coana Miţa Biciclista. Mai exact, în fiecare dintre oraşele in care vor avea loc festivităţile de premiere, după ceremonii, se va desfăşura un spectacol de teatru al cărui personaj principal va fi celebra Miţa Mihăescu, care şi-a câştigat faima de pe când se plimba cu bicicleta pe Calea Victoriei prin 1898, an când un astfel de vehicul era o raritate în România. Organizat de Asociaţia „Bate şaua să priceapă iapa", pentru a populariza mersul pe bicicletă în rândul tuturor amatorilor de mişcare pe două roţi, show-ul va fi oferit de actorii Andreea Duţă, Vlad Oancea, Richard Bovnoczki şi Mihai Barangă, acesta din urmă asigurând şi regia. "Este vorba de un spectacol scurt, un experiment de pantomimă, care îşi propune să facă legătura între bicicliştii amatori şi cei profesionişti, deoarece ne dorim să atragem cât mai multă lume spre ciclism", a precizat George Culda, cel care semnează scenariul spectacolului, presedintele Asociaţiei „Bate şaua să priceapă iapa", vicepre­şedinte al Federaţiei Bicicliştilor din România.

Premii de 24.000 de euro

Cei 90 de rutieri care se vor alinia la start vor lupta atât pentru tricourile care se atribuie celor mai valoroşi ciclişti, cât şi pentru punctele UCI şi premiile în bani care se acordă după fiecare etapă, fondul total de premiere fiind de aproape 24.000 de euro. Cele şase tricouri vor fi înmânate astfel: tricoul galben - liderului clasamentului general (pe timp), tricoul alb - celui mai combativ ciclist (liderul clasamentului pe puncte acordate la finalurile de etapă), tricoul verde - celui mai bun căţărător (liderul clasamentului pe puncte al căţărătorilor), tricoul roşu - celui mai bun sprinter (liderul clasamentului sprinturilor intermediare), tricoul albastru - celui mai bun român (în clasamentul pe timp), tricoul tricolor - celui mai bun tânăr român (în clasamentul pe timp).

Programul "Micii Bucle" 2012

Etapa I - ­Constanţa - contra cronometru (2 iunie, 8 km);

Etapa II - Hârşova-Ţăndărei - Brăila - Galaţi (2 iunie, 154 km);

Etapa III - Galaţi-Tecuci-Bârlad-Vaslui (3 iunie, 180 km);

Etapa IV - Iaşi-Tg. Frumos-Hârlău-Botoşani (4 iunie, 118 km);

Etapa V - Siret-Rădăuţi-C-lung Moldovenesc-Gura Humorului-Suceava (5 iunie, 161 km);

Etapa VI - Poiana Largului-Borsec-Topliţa-Reghin-Tg. Mureş (6 iunie, 168 km);

Etapa VII - Agnita-Sibiu-Călimăneşti-Rm. Vâlcea (7 iunie, 156 km);

Etapa VIII - Rm. Vâlcea-Novaci-Rânca (8 iunie, 126 km);

Etapa IX - Salonta-Oradea-Marghita (9 iunie, 113 km).

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ciclismul închide circulaţia rutieră pe Faleza Superioară

Cu ocazia organizării competiţiei internaţionale “Turul ciclist al României”, în ziua de sâmbătă, 2 iunie, la sosirea caravanei în municipiul Galaţi, în intervalul orar 16.00 – 20.30, va fi închisă circulaţia rutieră pe Faleza Superioară a Dunării.

Duminică, 3 iunie, începând cu ora 12.30, circulaţia rutieră va fi blocată pe traseul strada Domnească, Inelul de Rocadă, Prelungirea Brăilei, Drumul de Centură, strada Brăilei până la ieşirea din municipiul Galaţi către localitatea Şendreni. Ulterior, caravana se va deplasa pe traseul DN 2B, DN 25, municipiul Tecuci şi DE 581, până la limita cu limita cu judeţul Vaslui.

politiaromana.ro

Link to comment
Share on other sites

O etapă a Turului Ciclist al României s-a încheiat la Elice, pe Faleză

Caravana cicliştilor din zece ţări a ajuns la primul punct terminus şi urmează să-şi reia cursa mâine dimineaţă. Câştigătorul a fost premiat în cadrul unei festivităţi organizate în faţa monumentului dedicat navaliştilor gălăţeni.

Turului Ciclist al României, ajuns la a 49-a ediţie, a debutat în această dimineaţă la Constanţa şi, după trei decenii, traseul primei etape a acestuia include şi municipiul Galaţi.

Pentru ca gălăţenii să poată fi şi ei spectatorii acestei competiţii sportive de anvergură, anul acesta, municipalitatea a decis să aloce 35.000 de lei pentru cazarea şi masa concurenţilor. La această ediţie a Turului concurează 14 echipe, cu ciclişti din zce ţări.

Caravana cicliştilor a ajuns la Galaţi, sâmbătă seara, iar festivitatea de premiere a câştigătorului primei etape a fost organizată „la Elice".

Duminică, la ora 13,00, în acelaşi loc, se va da startul celei de-a doua etape a Turului Ciclist al României, etapă care se va desfăşura pe traseul Tecuci - Bârlad-Vaslui.

Pentru gălăţenii care vor avea ocazia să asiste din nou la trecerea caravanei pe străzile oraşului lor este bine de ştiut că liderul clasamentului poartă un tricou galben, iar cel mai bine clasat ciclist român va putea fi recunoscut după tricoul albastru.

adevarul.ro

Clasamentul etapei 2 Giurgeni - Braila - Galati - 142 km

1.UKR KULYK Andriy 2:59:04

2.SPA JOAQUIN Sobrino 2:59:04

3.GRE TAMOURIDIS Ioannis2:59:04

Clasament general dupa 2 etape

1.GRE TAMOURIDIS Ioannis 3:09:08

2.ROU NECHITA Andrei 3:09:17; la 0:00:09

3.CRO KVASINA Matja 3:09:19; la 0:00:11

Link to comment
Share on other sites

Viteză medie record înregistrată în Mica Buclă

Pe o vreme excelentă, ediţia a 49-a a Turului Ciclist al României a debutat în mare viteză,în etapa care s-a desfăşurat pe ruta Hârşova - Giurgeni - Brăila - Galaţi, înregistrîndu-se o medie de vitezărecord a competeţiei, de aproape 48 km /h. Primele tricouri ale întrecerii au fost îmbrăcate după contratimpul care a avut loc la Mamaia, pe distanţa de 8 km, probă dominată de românul Andrei Nechita şi grecul Ioannis Tamouridis, nimeni alţii decît câştigătorul de anul trecut al Micii Bucle, respectiv cel de-al doilea clasat.

Adevărata confruntare din Mica Buclă a început după transbordarea de la Mamaia la Hârşova de unde s-a dat primul start de fond. Plutonul cu cei 82 de rutieri a plecat în forţă, cuvântul de ordine fiind viteza. Parcursul a avut trei sprinturi, dar niciunul dintre rutieri nu a reuşit să se desprindă, sosirea fiind în grup aproape compact, cu aproape o oră mai devreme decât era programat iniţial. "S-a mers întradevăr incredibil de repede, pentru că nivelul echipelor participante este mai ridicat decât la alte ediţii, iar valoarea rutierilor este mai omogenă", a explicat Stefan Sipos, arbitrul principal al competiţiei. "Pe ultima porţiune a fost vânt lateral, vânt de morcov cum îi spunem noi în ciclism, care a mai frânat înaintarea pentru că altfel cred că se ajungea la o viteză medie de 50 km/h".

Câştigătorul etapei Hârşova - Galaţi a fost ucrainianul Andriy Kulyk, urmat de spaniolul Sobrino Joaquin şi de grecul ioannis Tamouridis, ambii de la echipa SP Tableware, românul Andrei Nechita terminând pe locul 6. De remarcat a fost însă modul în care Andrei Nechita a fost ajutat de restul echipei. "Practic componenţa echipei naţionale a României din care face parte şi Nechita este aceeaşi ca la ediţia precedentă, dar s-a văzut un plus important la capitolul experienţă faţă de anul trecut ", a declarat la finalul cursei Vasile Selejan, secretarul general al Federaţiei Romîne de Ciclism. De altfel, naţionala României conduce în clasamentul general pe echipe după două etape, o victorie mai mult de moral este adevărat, pentru că greul abia de acum începe.

Tricoul galben (al liderului clasamentului general, pe timp) - Ioannis Tamouridis

Tricoul alb (pentru cel mai combativ ciclist, liderul clasamentului pe puncte acordate la finalurile de etapă) - Andrei Nechita

Tricoul verde (pentru cel mai bun căţărător) - Matja Kvasina

Tricoul roşu ( pentru cel mai bun sprinter) - Alexandru Ciocan

Tricoul albastru (pentru cel mai bun român) - Zoltan Sipos

Tricoul tricolor (pentru cel mai bun tînăr român) - Valentin Pleşea

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.