Jump to content

Două tentative de omor, pe fondul consumului de alcool


dcp100168

Recommended Posts

Două tentative de omor, pe fondul consumului de alcool

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au reţinut marţi pe Marian Bulgaru, din Nicoreşti, acuzat de tentativă de omor. Bărbatul, de 49 de ani, şi-a înjunghiat un consătean pe fondul uni conflict mai vechi. Cei doi se certau de ani buni pentru o bucată de pământ. Conform unor surse apropiate anchetei, Marian Bulgaru şi-a înjunghiat consăteanul, cu un cuţit tip baionetă, de mai multe ori în zona toracică provocându-i acestuia mai multe leziuni. Din fericire, victima este, momentan, în afara oricărui pericol. Cei doi erau sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt care a dus, cel mai probabil, şi la pornirea conflictului. Marian Bulgaru şi-a petrecut noaptea de marţi în arest, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Aceasta este a doua tentativă de omor din ultimele zile din judeţul Galaţi. Procurorii îl anchetează şi pe Mihăiţă Dumitraşcu, din Smârdan, care şi-a înjunghiat un consătean cu un cuţit tot din cauza unui conflict mai vechi. Agresorul şi-a recunoscut fapta şi le-a spus anchetatorilor că era sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul avea antecedente penale aşa că a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului BRIŞCARU MARINEL (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 11.05.2012, pe fondul unui conflict anterior, inculpatul i-a aplicat părţii vătămate C.N. o lovitură cu un obiect tăietor - înţepător (briceag) în zona dreaptă a abdomenului, producându-i o plagă înţepat – tăiată penetrantă flanc drept cu plagă hepatică, hemiperitoneu minim, leziuni ce au pus în primejdie viaţa acestuia.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

mpublic.ro

Link to comment
Share on other sites

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat arestarea preventivă a inculpatului BULGARU MARIAN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 12.05.2012, în jurul orelor 2000, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Bulgaru Marian i-a aplicat părţii vătămate V.P. lovituri cu un cuţit (tip baionetă) în zona toraco-abdominală, cauzându-i leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

mpublic.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Şase ani de închisoare pentru că şi-a atacat prietenul cu baioneta

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe un gălăţean la şase ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Marian Bulgaru i-a aplicat unui prieten, Paul Vede, mai multe lovituri cu un cuţit (tip baionetă) în zona toraco-abdominală, pe 12.05.2012, după un conflict spontan, victima supravieţuind numai datorită intervenţiei prompte a medicilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au reţinut iniţial pe Marian Bulgaru pe bază de ordonanţă, iar judecătorii au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 zile. Agresorul a fost obligat să-i plătească victimei sale suma de 1.800 de lei drept despăgubiri materiale, urmând să achite alţi 3.700 de lei către Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” în contul cheltuielilor de spitalizare efectuate după internarea lui Paul Vede. Curtea de Apel Galaţi a menţinut recent pedeapsa aplicată de Tribunal, agresorul având o ultimă şansă să obţină o reducere a pedepsei, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şi-a înjunghiat vecinul pentru un conflict anterior

Cazurile de violenţă dusă la extrem între prieteni sau vecini s-au înmulţit în ultima perioadă. Un caz similar este judecat la Tribunalul Galaţi, magistraţii urmând să se pronunţe asupra lui la sfârşitul săptămânii viitoare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată pe Marinel Brişcaru sub acuzaţia de tentativă la omor calificat. Bărbatul este în arest preventiv de mai bine de jumătate de an după ce, pe data de 11.05.2012, pe fondul unui conflict anterior, acesta şi-a pierdut cumpătul şi i-a aplicat unui vecin o lovitură cu un briceag în zona dreaptă a abdomenului. Concluziile medicilor vorbesc de la sine: plagă înţepat – tăiată penetrantă flanc drept cu plagă hepatică şi hemiperitoneu minim, leziunile punându-i victimei în primejdie viaţa. În cazul în care va fi găsit vinovat, Marinel Brişcaru riscă să stea până la doisprezece ani şi jumătate în spatele gratiilor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Opt ani de închisoare după ce şi-a înjunghiat vecinul cu un briceag

Cazurile de violenţă dusă la extrem între prieteni sau vecini s-au înmulţit în ultima perioadă, iar consecinţele sunt dintre cele mai neplăcute pentru cei implicaţi. Un astfel de caz a fost finalizat zilele trecute de Tribunalul Galaţi, magistraţii condamnându-l la ani grei de închisoare pe un gălăţean care nu şi-a putut stăpâni nervii. Marinel Brişcaru este în arest preventiv de mai bine de jumătate de an după ce, pe data de 11.05.2012, pe fondul unui conflict anterior, acesta şi-a pierdut cumpătul şi i-a aplicat unui vecin o lovitură cu un briceag în zona dreaptă a abdomenului. Concluziile medicilor vorbesc de la sine: plagă înţepat - tăiată penetrantă flanc drept cu plagă hepatică şi hemiperitoneu minim, leziunile punându-i victimei viaţa în primejdie. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată pe Marinel Brişcaru sub acuzaţia de tentativă la omor calificat, iar judecătorii au stabilit ca bărbatul să petreacă următorii opt ani şi şase luni în spatele gratiilor, dar şi să plătească cheltuielile cu spitalizarea victimei, Nelu Croitoru, ce se ridică la aproape 2.000 de lei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Şapte ani de închisoare după ce a încercat să îşi omoare prietenul cu baioneta

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe un gălăţean la şase ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Marian Bulgaru i-a aplicat unui prieten, Paul Vede, mai multe lovituri cu un cuţit (tip baionetă) în zona toraco-abdominală pe 12.05.2012, după un conflict spontan, victima supravieţuind datorită intervenţiei prompte a medicilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au reţinut iniţial pe Marian Bulgaru pe bază de ordonanţă, iar judecătorii au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 zile. Agresorul a fost obligat să-i plătească victimei sale suma de 1.800 de lei drept despăgubiri materiale, urmând să achite alţi 3.700 de lei către Spitalul de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” în contul cheltuielilor de spitalizare efectuate după internarea lui Paul Vede. Curtea de Apel Galaţi a menţinut pedeapsa aplicată de Tribunal,  lucru care s-a întâmplat şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Cazurile de violenţă dusă la extrem între prieteni sau vecini s-au înmulţit în ultima perioadă. Un caz similar a fost judecat la Tribunalul Galaţi, care a decis să îl condamne pe protagonist la ani grei de închisoare. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată pe Marinel Brişcaru sub acuzaţia de tentativă la omor calificat, după ce bărbatul şi-a pierdut cumpătul şi i-a aplicat unui vecin o lovitură cu un briceag  în zona dreaptă a abdomenului. Concluziile medicilor vorbesc de la sine: plagă înţepat – tăiată penetrantă flanc drept cu plagă hepatică şi hemiperitoneu minim, leziunile punându-i victimei în primejdie viaţa. Marinel Brişcaru a fost condamnat iniţial de Tribunalul Galaţi la opt ani şi şase luni de închisoare, însă pedeapsa i-a fost redusă recent de Curtea de Apel la şapte ani şi şase luni de închisoare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.