Jump to content

La Galaţi se tipăresc buletine de vot pentru patru judeţe


Recommended Posts

La Galaţi se tipăresc buletine de vot pentru patru judeţe

Tipografia „Romprima" din Galaţi a finalizat tipărirea buletinelor de vot pentru judeţul Vaslui cu aproape o lună înainte de data alegerilor locale de la 10 iunie. Potrivit directorului de producţie al tipografiei, Sanda Neculai, societatea a câştigat licitaţiile pentru tipărirea buletinelor de vot necesare desfăşurării alegerilor locale în judeţele Vaslui, Alba şi Buzău, iar la acest moment este în stadiul final tipărirea buletinelor de vot pentru judeţul Vaslui. Următorul lot de buletine de vot ce va intra la tipar este cel destinat alegerilor locale din judeţul Alba, acum apropiindu-se de final operaţiunile de machetare şi obţinere de la beneficiar, Prefectura Alba, a dispoziţiei „bun de tipar". Pentru alegerile locale din cele trei judeţe este necesară tipărirea a peste 8 milioane de buletine de vot, asta presupunând procesarea a peste 75 de tone de hârtie. „În pregătirea tipăririi buletinelor de vot am luat toate măsurile de siguranţă pe care ni le-au cerut reprezentanţii Jandarmeriei. Pentru finalizarea acestor comenzi foarte importante lucrăm non stop", a mai precizat Sanda Neculai.

Prefecturile judeţelor din regiunea de sud est au lansat procedurile pentru selectarea tipografiilor care să tipărească buletinele de vot pentru alegerile locale de pe data de 10 iunie. Prefectura Galaţi a lansat anunţul pe SEAP pe 18 aprilie şi a alocat 545.200 lei pentru tipărirea a 2.304.000 voturi, tipografia ce va fi desemnată câştigătoarea licitaţiei urmând să livreze buletinele de vot până pe 31 mai.

Prefectura Tulcea a alocat 160.000 lei pentru tipărirea a 909.000 de buletine de vot.

Prefectura Constanţa a lansat anunţul pe SEAP pe 27 aprilie şi a alocat 541.242 lei pentru tipărirea a 2.775.600 de buletine de vot.

Cât ne costă absenteismul?

Un buletin de vot va costa 23 bani la Galaţi, 17 bani la Tulcea şi 19 bani la Constanţa. Dacă la Galaţi se va menţine şi pe 10 iunie procentul de absenteism de la turul 1 al alegerilor locale din 2008 - 55,48% - , se poate estima că acesta va costa la Galaţi aproximativ 250.000 lei. La Galaţi, în 2004, absenteismul a fost de 48,6% la alegerile locale şi de 41,9% la alegerile generale. La referendumul pentru demiterea preşedintelui, 57,6% dintre gălăţeni au lipsit de la urne, iar la referendumul pentru introducerea votului uninominal, (19 mai 2007), absenteismul a fost de 72,2%. La cele două scrutinuri pentru Parlamentul European, absenteismul a fost de 69,7% în 2007 şi de 73,1% în 2009. La primele alegeri parlamentare prin vot uninominal, din 2008, absenteismul a fost de 55,48%, iar la prezidenţialele din 2009 absenteismul a fost de 44,3%. Numai la Galaţi, absenteismul a costat câteva milioane de euro.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.