Jump to content

O poliţistă de la Oancea a purtat flacăra olimpică


dcp100168

Recommended Posts

O poliţistă de la Oancea a purtat flacăra olimpică

Raluca Amza (?Hamza), de 27 de ani, a fost aleasă de autoritățile din Grecia pentru a aprinde flacăra olimpică la frontiera cu Turcia.

Tânăra polițistă se află în misiune Frontex în Grecia în cadrul Operatiunii Comune Puncte Focale 2012. Ea a fost desemnată de către polițiștii din Grecia să fie purtatoarea tortei cu flacara olimpica de la linia de demarcatie a frontierei Greciei cu Turcia și pâna în afara P.T.F. Kipi, în interiorul Greciei. Motivul pentru care românca a purtat flacăra olimpică reprezintă o apreciere a profesionalismului polițiștilor români.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în urmă cu două zile, în preambulul activitatilor pregătitoare pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din Londra 2012, autoritățile grecești, urmând tradiția antică a evenimentului, au organizat, în cadrul traseului pe care flacara olimpică îl urmează până la locul de desfășurare al competițiilor sportive, trecerea flăcarii olimpice prin P.T.F. Kipi, din Grecia în Turcia, ulterior simbolul continuându-și drumul spre Londra.

Autoritatile elene au ales ca purtatoare a torței cu flacăra olimpică pe polițista româncă. Ea este agent principal, lucreaza la Sectorul Poliției de Frontieră Oancea, județul Galați, din anul 2005.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.