Jump to content

Contrabandişti moldoveni prinşi de poliţiştii gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

Grupare de contrabandişti destructurată de poliţiştii gălăţeni

În urma organizării unei acţiuni de prindere în flagrant, poliţiştii au confiscat 29000 pachete de ţigări de contrabandă

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Galaţi au documentat activitatea infracţională a unei grupări, formată exclusiv din cetăţeni moldoveni care erau suspecţi de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, peste râul Prut.

În baza datelor obţinute în cursul urmăririi penale, în noaptea de 14-15.05.2012, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au organizat o acţiune de prindere în flagrant a membrilor grupării pe timpul derulării unui nou act de contrabandă pe raza localităţii Folteşti, judeţul Galaţi.

Astfel, în jurul orei 02.30, poliţiştii au depistat pe malul râului Prut un autovehicul care transporta 29.000 pachete de ţigari de contrabandă. Cetăţeanul moldovean aflat la volanul autoutilitarei nu s-a supus somaţiilor legale, a încercat să spargă filtrul poliţiştilor, după care a abandonat autoutilitara şi a fugit, fiind prins şi reţinut pe raza localităţii Stoiacani.

Concomitent, poliţiştii au acţionat şi pe DN 26 pentru identificarea celorlalţi complici, reuşindu-se depistarea a încă unui membru al grupării.

Cei doi cetăţeni moldoveni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată şi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de către procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Cele 29.000 pachete cu ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoutilitara a fost indisponibilizată. Prejudiciul estimat adus bugetului consolidat al statului se ridică la suma de 29.000 euro.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupării.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Galaţi şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Doi moldoveni, prinşi în flagrant, arestaţi pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. au prins în flagrant doi cetăţeni moldoveni, Marcel Constantin şi Nicolae Mocanu, care făceau contrabandă cu ţigări. Cei doi aveau într-un autoturism 29.000 pachete de ţigări de contrabandă. Cei doi cetăţeni moldoveni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată şi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Se pare că cei doi aveau în Republica Moldova un depozit en-gross de ţigări, care urmau să ajungă în România. Mocanu a făcut demersuri susţinute pentru identificarea unor locuri favorabile pentru contrabandă. Transportul urma să ajungă la Galaţi pe 7 mai, dar, din cauză că poliţiştii de frontieră au prins un grup de imigranţi, acţiunea a fost amânată pentru data de 15 mai. Moldovenii aveau planul bine stabilit, urmând să transporte ţigările cu ambarcaţiuni uşoare cu motor pe Prut şi apoi să le transporte cu o maşină de marfă către locul de depozitare special amenajat pe raza judeţului Galaţi. Cele 29.000 pachete cu ţigări şi maşina în care erau transportate au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul estimat adus bugetului consolidat al statului se ridică la suma de 29.000 euro. Conform surselor noastre, din grupare mai face parte încă un cetăţean moldovean, care a reuşit să fugă de la locul faptei, acesta fiind căutat acum de procurori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă un arestat în contrabanda cu ţigări de la Folteşti

Procurorii DIICOT Galaţi au reuşit să îl prindă şi pe cel de-al treilea bărbat acuzat de contrabandă cu ţigări. Este vorba despre Marcel Stanciu, cel care a reuşit să fugă în urma flagrantului organizat săptămâna trecută de procurorii gălăţeni la Folteşti. Bărbatul a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Marcel Stanciu împreună cu Marcel Constantin şi Nicolae Mocanu au reuşit să aducă în România 29.000 de pachete de ţigări de contrabandă pe care intenţionau să le vândă pe piaţa gălăţeană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.