Jump to content

Se construieşte un nou stadion pe Dunărea II


dcp100168

Recommended Posts

Se construieşte un nou stadion pe Dunărea II

* Pe noul teren, la care acum se lucrează pentru gazonare, vor evolua cei de la FCM Dunărea

* Stâlpii pentru instalaţia de iluminat sunt montaţi, urmează să se construiască şi o tribună cu 1.800 de locuri

Cei de la FCM Dunărea, sprijiniţi în ceea ce priveşte finanţarea de către Consiliul Local, au demarat un proiect la finalul căruia se vor muta de pe terenul central al stadionului „Dunărea”, pe unul alăturat. Este vorba de Dunărea II, pe vremuri acoperit cu zgură şi apoi de bălării, care nu va avea doar statut de teren de antrenament, ci se va transforma într-un adevărat stadion nou.

Costurile totale sunt estimate a fi în jur de 16-17 miliarde de lei vechi, conform preşedintelui FCM Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu. O parte însemnată din fonduri este asigurată prin finanţarea primită de la Consiliul Local, aproximativ 50 %, restul banilor venind de la sponsori şi de la Federaţia Română de Fotbal. „Avem depus dosarul pentru a primi cam 140.000 de euro de la FRF, prin programul «Hattrick 4» al UEFA de sprijinirea a dezvoltării activităţii la nivel de juniori. În mod normal, dosarul nostru va fi printre cele acceptate”, a declarat Auraş Braşoveanu.

Pe termen lung, noul stadion va fi unul de antrenament pentru echipa de seniori a clubului menţionat şi de meciuri şi pregătire pentru juniori, dar pe termen scurt se doreşte să se joace acolo partidele din Liga a II-a.

Omologabil pentru Liga a II-a

Proiectul include gazonarea terenului, montarea unei instalaţii de nocturnă, construirea unei clădiri pentru vestiare dar şi a unei tribune cu o capacitate de 1.800 de locuri. „Va fi un stadion omologabil pentru liga secundă, nocturna va fi de 800 de lucşi, capacitate acceptată la acest nivel. Ideea de bază este să fim pregătiţi pentru momentul în care la stadionul „Dunărea”, cel cu terenul central cunoscut de toată lumea, vor începe lucrările de modernizare, să avem unde să jucăm în acea perioadă”, a mai precizat Auraş Braşoveanu.

În acest moment sunt deja montaţi cei şase stâlpi destinaţi instalaţiei de iluminat, iar pe terenul de joc s-a pus nisip şi pietriş, etapă premergătoare montării gazonului propriu zis. Tribuna va fi construită pe partea dinspre Clubul Sportiv Şcolar.

Pentru cei care nu cunosc amplasamentul „Dunărea II”, precizăm că acesta se află imediat lângă actualul stadion, în dreptul zonei vestiarelor (cea fără tribună), în partea dinspre Dunăre.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gazonul de pe noul „Dunărea II” este gata

  • La stadionul pe care urmează să se mute fotbaliştii de la FCM Dunărea mai sunt de făcut doar vestiarele şi tribuna
  • Terenul, înconjurat de stâlpii de nocturnă, a fost acoperit cu un gazon artificial de ultimă generaţie, iar în maxim zece zile se va putea juca pe el

Cei de la FCM Dunărea, sprijiniţi în ceea ce priveşte finanţarea de către Consiliul Local, se apropie de încheierea lucrărilor la un proiect la finalul căruia se vor muta de pe terenul central al stadionului „Dunărea”, pe unul alăturat. Este vorba de Dunărea II, pe vremuri acoperit cu zgură şi apoi de bălării, care nu va avea doar statut de teren de antrenament, ci se va transforma într-un adevărat stadion nou.

Stadiul lucrărilor este foarte avansat, sperându-se ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să se poată inaugura terenul de joc. Acesta este deja acoperit cu gazon artificial de cea mai înaltă calitate, care întruneşte standardele FIFA pentru a fi omologabil chiar şi la nivelul Ligii I ca suprafaţă de joc.

Ploile de zilele trecute au scos la iveală unele aspecte ce nu fuseseră prevăzute în proiectul iniţial, astfel că au fost făcute rigole suplimentare pentru a se evita scurgerea pe teren a aluviunilor de pe dealul dinspre CSŞ, acolo unde urmează să fie construită tribuna.

„Chiar dacă ne costă ceva mai mult, acum punem gazon artificial şi în jurul terenului de joc. Cam într-o săptămână vom termina şi această etapă, porţile sunt venite şi vor fi montate şi ele, astfel că vom putea inaugura terenul”, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea.

Deocamdată, în condiţiile în care instalaţia de nocturnă este funcţională (800 lucşi), Dunărea II va putea fi folosit ca teren de antrenament pentru echipa de seniori şi de jocuri pentru juniori.

Se aşteaptă finanţare pentru tribune şi vestiare

Pentru a deveni stadion în toată regula, mai este nevoie de construcţia vestiarelor şi a tribunei cu 1.800 de locuri. Pentru finalizare, se aşteaptă un răspuns de la FRF la dosarul depus de FCM Dunărea pentru o finanţare în valoare de 140.000 de euro prin programul „Hattrick 4” al UEFA, de sprijinire a dezvoltării activităţii la nivel de juniori.

„În mod normal, dosarul nostru nu are cum să nu fie acceptat. Dacă primim banii, tribuna se va monta repede, pentru că va fi de tip modular, uşor de instalat. Când vom avea gata şi vestiarele, vom avea stadion omologabil pentru liga a doua şi ne vom putea juca meciurile pe el”, a mai adăugat Auraş Braşoveanu.

Investiţia în Dunărea II a fost gândită şi ca arenă de rezervă în varianta tot mai probabilă în care stadionul Dunărea va intra într-un amplu proces de modernizare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dunărea a inaugurat terenul II

Fotbalul din Galati a mai castigat un teren modern de fotbal de antrenament si nu numai. Daca pana la toamna se vor finaliza si vestiarele si tribuna proiectata, atunci se vor juca si meciuri oficiale.

Saptamana aceasta, Stiinta Focsani a fost invitata sa joace o partida amicala cu grupa 2001 cu Dunarea Galati, intr-o partida de inaugurare a terenului de joc. O vreme superba a insotit acest eveniment la care au mai participat parintii copiilor, jucatorii de la echipa de liga a II-a de la Dunarea Galati, profesorul Aurel Dragan, antrenor zonal, Vivi Stamate, seful centrului de copii si juniori de la Otelul Galati.

Delegatia focsaneana a plecat de la stadionul II Dunarea Galati cu gandul ca intr-o zi si la Focsani, Primaria va face un asemenea teren. Da, am uitat sa va spunem, stadionul sintetic si nocturna au fost facute de Primaria orasului Galati.

sportuldevrancea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.