Jump to content

12 primării PDL din Galaţi dau în judecată Guvernul


Recommended Posts

12 primării PDL din Galaţi dau în judecată Guvernul

Primăriile PDL sunt hotărâte să dea în judecată Guvernul Ponta pentru ordonanţa de urgenţă prin care trebuie să restituie banii pe care nu i-au cheltuit. Democrat-liberalii susţin că banii erau destinaţi unor probleme ale comunităţilor locale.

Ponta a anunţat că Guvernul poate recupera 387 de milioane de lei noi din banii necheltuiţi de primăriile care au primit fonduri deblocate de fostul premier Ungureanu. Potrivit lui Ponta, banii ar fi fost folosiţi în scopuri electorale.

Banii au fost retraşi de la toţi primarii, inclusiv cei din USL, după cum a declarat Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administraţie: ”Regula este pentru toată lumea”. Însă doar primarii PDL au anunţat că vor să apeleze la justiţie.

Mircea Toader, liderul PDL Galaţi, ne-a declarat că în judeţ sunt 12 primării de comune care vor da în judecată Guvernul Ponta pentru ordonanţa de urgenţă prin care au trebuit să restituie banii pe care nu i-au cheltuit. Banii au fost eliberaţi din Fondul de rezervă de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu în aprilie. „Ghinionul lor a fost că nu au cheltuit banii la timp, deoarece plata contractelor a fost programată în zile diferite, la unii pe 14, la alţii pe 24, iar ordonanţa de urgenţă a fost emisă pe 8 mai”, susţine Toader.

Conform HG 255/03.04.2012, emise de Ungureanu, din fondul de rezervă al Guvernului au primit bani mai multe comune din Galaţi: Barcea, Bălăşeşti, Cavadineşti, Cerţeşti, Drăgăneşti, Matca, Gohor, Corni, Cudalbi, Movineli, Rediu şi Tuluceşti.

În Cudalbi au fost alocaţi 360.000 de lei pentru plata unor drumuri comunale şi repararea unor poduri. Pentru că termenul de plată este 24 mai, banii s-au întors la Guvern. În Rediu exista o factură restantă pentru asfaltarea drumului, în valoare de 200.000 de lei, dar cum plata se face tot pe 24 mai, şi aceşti bani se întorc tot la Guvern.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.