Jump to content

Siemens - camioane hibride


toto

Recommended Posts

Siemens testeaza un sistem de alimentare a camioanelor prin fire suspendate

Locomotivele electrice sau troleibuzele nu mai sunt, evident, o noutate. Cu toate astea, compania germana Siemens cerceteaza „eHighway“, o infrastructura de alimentare prin fir a camioanelor hibride special construite. Sistemul urmareste sa fie o solutie mai ieftina si mai putin poluanta intr-un domeniu in care previziunile arata dublarea traficului pana in 2050.

siemens_camioana.jpg

Camioanele folosite in teste sunt masini hibride care imbina motorizarea diesel cu tehnologia electrica. In momentul in care se conecteaza la firele de inalta tensiune, automobilele functioneaza exclusiv electric. Cu toate astea, spre deosebire de un troleibuz, ele sunt capabile sa revina fara dificultati la consumul de motorina. Compania Siemens si-a propus ca sistemul sa fie compatibil cu orice masina de tonaj mare, indiferent de motorul pe care il foloseste si sa poata functiona (in regim electric) cu o viteza maxima de 90 km/h.

Infrastructura „eHighway“ va fi montata peste cel putin o banda a autostrazilor. Siemens a brevetat un pantograf inteligent care monitorizeaza permanent conexiunea dintre autovehicul si fire, asigurandu-se ca dispozitivul nu se deplaseaza in timpul virajelor. El poate fi urcat sau coborat pana la o viteza de 90km/h prin simpla apasare a unui buton si s-a dovedit fiabil chiar si in conditii dificile de vreme. In plus, prin intermediul pantografului masina poate realimenta circuitul electric principal cu energia provenita de la franarile succesive.

Calculele arata ca vehiculele de marfa produc mare parte din poluarea cu CO2 la nivel global. Astfel, sistemul dezvoltat de Siemens isi propune sa reduca zgomotul precum si cantitatea de gaze eliberate in atmosfera pe portiuni nu mai lungi de 50 km, dar intens circulate.

eHighway se afla deja in teste in Germania si, odata cu cea de-a 26-a editie a „Electric Vehicle Symposium“, va fi pus in functiune si in Los Angeles.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.