Jump to content

Un gălăţean face greva foamei pentru nepotul din Germania!


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean face greva foamei pentru nepotul din Germania!

Neculai Iorga (51 ani), din Tuluceşti, spune că nu a mai mâncat nimic de joi dimineaţă, când a intrat în greva foamei, ca semn de protest faţă de faptul că nepotul său în vârstă de 13 ani a plecat cu mama lui în Germania. Bărbatul susţine că el este cel care l-a crescut pe adolescent încă de când acesta era un bebeluş şi nu poate înţelege cum a ajuns mama băiatului, care l-a abandonat când era mic, să poată acum, chiar cu sprjinul autorităţilor, să facă pentru copilul ei ce nu a făcut în primii ani de viaţă.

"Eu l-am crescut de când avea un an. Mama lui, care este cumnata mea, îl abandonase în cămin, iar eu l-am luat şi am avut grija lui nouă ani de zile. După nouă ani, copilul a vrut la mama lui, iar Protecţia Copilului i l-a încredinţat", îşi începe povestea Neculai Iorga.

Adevăratele nemulţumiri ale omului sunt legate de evenimente petrecute ulterior reîntregirii cuplului mamă-copil, în septembrie 2009. "L-a bătut, l-a maltratat în patru luni, cât a stat cu ea. 19 echimoze i-au găsit la Medicina Legală după o bătaie, avea şi certificat în sensul asta. Protecţia Copilului a cerut atunci decăderea ei din drepturile părinteşti, pentru ca un an mai târziu procesul să se suspende. După aia, am aflat că ea a luat copilul în Germania, unde muncea de mai mulţi ani", completează omul, a cărui mare nemulţumire este faptul că autorităţile, care au constatat între timp că relaţia dintre mamă şi copil s-a îmbunătăţit, nu îl ţin la curent cu motivele care au determinat sprijinirea reabilitării acestei relaţii.

"Voi face greva foamei cât mă ţin puterile" conchide omul care, se pare, vrea cu tot dinadinsul să-i fie copilului mai mult decât unchi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Face greva foamei pentru punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti

Un gălăţean a intrat de joi în greva foamei pentru a protesta faţă de ceea ce el numeşte abuzul Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Neculai Iorga susţine că a obţinut recent dreptul de a-şi vedea nepotul printr-o ordonanţă preşedinţială, dar instituţia refuză să execute hotărârea judecătorească. „Voi sta în greva foamei până când vor executa hotărârea judecătorească. Nu este posibil ca într-o ţară civilizată să se întâmple aşa ceva. Ascund copilul de mine, nu ştiu ce fac”, ne-a declarat Neculai Iorga, care s-a postat la poarta Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi.

Din surse neoficiale, am aflat că micuţul de 13 ani se află în prezent alături de mama sa în Germania, unde o duce foarte bine. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi ne-au precizat că s-a avut în vedere în primul rând interesul copilului.

Avocatul protestatarului crede însă că pasivitatea instituţiei gălăţene îmbracă forme penale. „Este inadmisibil aşa ceva. Dacă există o hotărâre judecătorească, este normal şi firesc să o execuţi şi să comunici cu persoana respectivă. În situaţia de faţă ne aflăm în faţa neexecutării unei hotărâri judecătoreşti, ceea ce constituie infracţiune”, ne-a declarat avocatul Biatrice Martiş.

Reclamat pentru acte imorale

Neculai Iorga nu este la primul conflict cu Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi. În 2010 reprezentanţii instituţiei l-au reclamat la Parchet pentru corupţie sexuală, acuzându-l că s-a dedat la acte imorale faţă de nepotul său. Concret, asistenţii sociali susţin că au aflat chiar de la nepotul bărbatului că acesta i-a permis să se uite la filme cu conţinut sexual explicit în mai multe rânduri.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au clasat însă cazul pe motiv că nu există probe care să susţină acuzaţiile.

Neculai Iorga a dat în judecată Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi şi a cerut daune morale de 20.000 de lei deorece i-ar fi fost afectată grav imaginea.

Bărbatul a mers vineri şi la Consiliul Judeţului, dar nu l-a băgat nimeni în seamă, iar apoi s-a întors la sediul Direcţiei pentru Protecţia Copilului, unde este decis să facă greva foamei până îşi vede nepotul.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Bătut şi chinuit de propria mamă. Viaţa de coşmar a unui adolescent gălăţean

* Drama unui copil pe care îl revendică atât unchiul cât şi cea care i-a dat viaţă

Un adolescent din Tuluceşti trăieşte o adevărată dramă. Abandonat de mic de propria mamă, băiatul nu ştie nici la 14 ani cui îi aparţine şi cine ar trebui să se ocupe de soarta  lui. Timp de nouă ani, s-a aflat în grija unui unchi, apoi a fost luat de mamă. Bătut şi chinuit de cea care i-a dat viaţă, băiatul a ajuns din nou la Protecţia Copilului şi a fost dat în plasament, în regim de urgenţă, la o familie din Târgu Bujor. Nici aici nu a stat foarte mult, fiind repede trimis la o altă familie, din Galaţi. De aici a fost luat din nou de mamă şi scos din ţară.
„Nu ne-am opus ca mama lui să-l ia în Germania. Când am aflat că este bătut şi maltratat de mama lui, am decis să anunţ Protecţia Copilului. La începutul anului 2010, s-a obţinut un certificat medico-legal, care atestă că minorul a fost bătut”, ne-a povestit unchiul băiatului, Neculai Iorga.

Proces penal de decădere din drepturile părinteşti

Bărbatul s-a luptat în toţi aceşti ani pentru a primi copilul înapoi. „Cei de la Direcţia Copilului din Germania l-au trimis în România şi i-au dat o hârtie în care scrie că el trebuie să ajungă la mine. Acum este în grija mea”, ne-a mai povestit Neculai Iorga.
S-a ajuns chiar şi la un proces penal, deschis împotriva mamei băiatului de decădere din drepturile părinteşti, dosar care este încă pe rolul instanţelor de judecată. „La unul dintre termenele de judecată din acest dosar, Direcţia pentru Protecţia Copilului a renunţat la cererea privind decăderea din drepturile părinteşti. Instanţa a fost şocată de această decizie, motiv pentru care cazul a fost preluat de un procuror”, ne-a explicat avocata Tincuţa Tercu.
În ciuda faptului că minorul se află la unchiul său, el îi aparţine, din punct de vedere legal, mamei, care are o hotărâre judecătorească în acest sens. „Copilul stă fără forme legale la unchiul său. Noi am făcut toate demersurile legale în acest caz, acestea fiind confirmate de instanţa de fornd şi reconfirmate de cea de recurs. Părerea copilului contează pentru că are deja 14 ani, dar părerea lui trebuie confirmată de instanţa de tutelă. Mama s-a implicat financiar în creşterea lui şi cred că tot ea ar trebui să-şi dezvolte relaţia cu minorul”, ne-a declarat Nicoleta Ioviţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi.

O luptă fără miză

Acuzaţiile vin din toate părţile, iar copilul nu ştie cui îi aparţine. El susţine însă că îşi doreşte să fie lăsat în grija unchiului său. „Mama m-a bătut, m-a obligat să mănânc cartofi şi ouă crude şi pâine mucegăită. Cât am stat cu ea în România, am fost şi ars cu ţigara. De cele mai multe ori, în România, mă bătea din cauza temelor. În Germania nu s-a mai interesat de mine. Acum mă vrea înapoi, pentru că vrea să scape de problemele cu poliţia. Eu îmi doresc să rămân la unchii mei şi mama să ne lase în pace şi să-şi vadă de treaba ei”, ne-a spus copilul.
Toate demersurile lui Neculai Iorga sunt susţinute de avocata Ticuţa Tercu, care spune că are toată încrederea că problemele se vor rezolva.
În aceste condiţii, copilul aşteaptă ca instanţa de judecată să-i clarifice situaţia. Până când va fi dată o astfel de decizie, însă, există posibilitatea ca băiatul să împlinească 18 ani şi să poată decide singur ce va face cu viaţa lui, iar toate procesele se vor dovedi astfel inutile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.