Jump to content

Hoţii au lăsat fără lifturi 500 de gălăţeni din Micro 20


dcp100168

Recommended Posts

Hoţii au lăsat fără lifturi 500 de gălăţeni din Micro 20

Gălăţenii care locuiesc în blocurile turn din Micro 20 sunt nevoiţi să urce pe scări chiar şi zece etaje din cauza unor hoţi care noaptea de sâmbătă spre duminică au furat componente de la ascensoare

Şoc şi groază pentru locatarii a patru scări de bloc din cartierul Dunărea, care duminică dimineaţă au constatat că lifturile nu funcţionau. Sesizările oamenilor care locuiesc la blocul A2 scara 2, blocul D1 scara 2, blocul B2 scara 1 şi blocul E1 scara 1 au curs aproape simultan la dispeceratul firmei care asigură service-ul ascensoarelor respective, în urma veririfărilor echipa de intervenţie constatând că fuseseră furate piesele care asigurau închiderea respectiv deschiderea uşilor.

"Electromagneţii acţionează dispozitivul de închidere-deschidere a uşilor liftului. Este format dintr-un cilindru metalic în care este montată o bobină cu fire de cupru, deci valorează destul la un centru de colectare. Este posibil ca cei care i-au furat să fi fost cel puţin doi, pentru că uşa trebuie ţinută deschisă, cât timp este scoasă piesa din şuruburi. Sistemul de prindere e destul de complicat, dar pentru unii echipaţi şi cu ceva cunoştinţe, nu e imposibil", ne-a dezvaluit un reprezentant al firmei care asigură service-ul ascensoarelor.

Au acţionat ca nişte profesionişti

Valoarea unui astfel de dispozitiv este de 500 de lei, ceea ce înseamnă că hoţii care au acţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică au dat un tun de 2.000 de lei. Prejudiciul nu ar fi, poate, foarte mare în comparaţie cu chinul la care vor fi supuşi în perioada următoare locatarii celor patru imobile cu câte zece etaje.

"Sunt cam 125 de oameni în fiecare scară de bloc şi majoritatea sunt pensionari, deci e greu pentru ei să urce sau să coboare pe scări. Niciunul dintre blocurile de unde s-a furat nu are interfon. Va rebui să facem plângere la poliţie şi să vedem dacă i-o găsi", a menţionat Gheorghe Faur, administratorul asociaţiei 595.

Potrivit reprezentanţilor firmei care administrează ascensoarele, furturile de acest gen constituie un fenomen mai vechi. În urma cu circa trei luni, mai multe scări de bloc turn din Micro 18 au avut aceeaşi soartă, electromagneţii ajungând, cel mai probabil, la centrele de colectare, unde un kilogram de cupru se cumpără cu peste 20 de lei, iar unul de fier cu 1 - 1,5 lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Da de ce nu se da o lege, in care centrele de colectare sa fie OBLIGATE sa primeasca piese doar pe baza unei adeverinte de provenienta sau a unei adeverinte de la politie? Iar daca tu ca om simplu vrei sa dai ceva la fier vechi, mergi la politie si faci doada ca ce ai de dat e al tau, si ti se elibereaza o adeverinta pe baza cu care mergi la centrul de colectare. Asa Hotii ar ramane in imposibilitate de a mai valorifica ceea ce au furat. Si in concluzie nu se va mai fura.

In strainatate centrele de colectare nu primesc de la persoane fizice. Doar de la persoane juridice pe baza adeverintei de provenienta si a documentului care atesta ca esti persoana juridica. La noi de ce nu se poate?

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.