Jump to content

Pregătirile "oţelarilor" pentru sezonul 2012-2013


dcp100168

Recommended Posts

Pregătirile "oţelarilor" pentru sezonul 2012-2013

FC Oţelul Galaţi şi-a stabilit programul de pregătire pentru sezonul 2012-2013.

Iată cele mai importante date:

11 iunie (ora 11.00) - reunirea lotului şi desfăşurarea de antrenamente la Galaţi

12, 13 iunie (ora 8.00) - vizita medicală

14 iunie - plecarea în primul cantonament de vară, la Poiana Braşov

27 iunie - revenirea din stagiul din Poiana Braşov

28 iunie - zi liberă

29, 30 iunie - antrenamente la Galaţi

1 iulie - plecarea în Austria pentru al doilea stagiu al verii

14 iulie - revenirea la Galaţi

15 iulie - zi liberă

16 iulie - intrarea în linie dreaptă pentru prima etapă din Liga I, ediţia 2012-2013

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

„Oţelarii” încep munca! Astăzi, reunirea lotului pentru sezonul 2012-2013

* Echipa gălăţeană va porni pregătirile pentru sezonul viitor cu câţiva jucători pe picior de plecare * Antrenorul Dorinel Munteanu aşteaptă rezolvarea problemelor la nivel administrativ pentru a lupta din nou în campionat pentru locurile fruntaşe

Vacanţa de după cel mai încărcat sezon din istorie, cu 44 de partide oficiale (campionat, Liga Campionilor, Cupa României şi Supercupă), a luat sfârşit, iar Pena, Giurgiu şi ceilalţi roş-alb-albaştri se vor prezenta astăzi, de la ora 11.00, la stadionul „Oţelul”, pentru startul pregătirilor. După trei zile de reacomodare la efort şi efectuarea vizitei medicale se va pleca pe 14 iunie într-un prim cantonament la Poiana Braşov, deja o obişnuinţă în „era Dorinel Munteanu", care va dura până pe 27 iunie.

De la 1 iulie se va pleca într-un nou stagiu de pregătire centralizată, de data aceasta în Austria, unde se caută adversari de valoare pentru cel puţin cinci partide de verificare. Revenirea la Galaţi este programată pe 14 iulie, iar de pe 16 se va intra în linie dreaptă pentru prima etapă a Ligii I, ediţia 2012-2013.

Altfel, tragerea la sorţi pentru stabilirea programului campionatului următor va avea loc mâine, de la ora 11.00, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Probleme cu jucătorii ce şi-au depus memorii

Reunirea lotului se va face sub semnul incertitudinii. Nu mai puţin de patru fotbalişti importanţi din angrenajul echipei, Sârghi, Antal, Didi şi Iorga ar putea primi mâine verdictul în cazul memoriilor depuse pentru neprimirea bonusurilor financiare, aceştia putând fi declaraţi liberi de contract dacă vor avea câştig de cauză. „Vom vedea ce decizie vor lua comisiile, dar şi dacă nu voi fi declarat liber de contract, tot mi-aş dori să plec. În principal mi-aş dori să evoluez în străinătate, dar dacă nu se poate, măcar la o echipă care se bate an de an la titlu”, a declarat Liviu Antal, unul dintre nemulţumiţi.

Un alt jucător care doreşte să părăsească fosta campioană este fundaşul stânga Adrian Sălăgeanu. Acesta nici nu a mai evoluat în ultimele şapte partide şi poate pleca la orice echipă care va fi de acord să achite suma de 300.000 de euro. „Iubesc Oţelul, am trăit clipe minunate aici, dar sper ca acum să găsesc înţelegere la conducerea clubului şi să mă transfer la o echipă din străinătate, după ce mi-am făcut treaba la Galaţi, timp de 4 ani şi jumătate”, a spus cel poreclit „Sălă”.

Cu Dorinel înainte

Chiar dacă au fost nenumărate speculaţii care îl dădeau plecat pe tehnicianul Oţelului, acesta le-a infirmat şi doreşte să-şi ducă la bun sfârşit contractul care îl mai leagă un an de culorile roş-alb-albastre. „Mai am un an de contract, nu mă gândesc să plec, ci vreau doar să fie linişte la echipă, să evităm problemele din campionatul trecut. Pe mine nu mă motivează un obiectiv de genul salvarea de la retrogradare şi sper ca lucrurile să se îndrepte la club”, a declarat Munteanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Jucători noi la reunirea Oţelului

„Roş-alb-albaştrii” au început astăzi pregătirile pentru noul sezon, cu noutăţi în lot: francezul Bruce Inkango, venit în probe şi fundaşul Ştefan Mardare, care s-a pregătit cu echipa încă din luna mai.

Inakngo, în vârstă de 28 de ani, este de origine franceză şi vine de la Kastrioti din Albania, acolo unde a marcat 14 goluri în 29 de partide bifate. A mai evoluat la AS Cannes, Angers, Neuchatel Xamax şi Gilingham.

Tot în probe se află şi mijlocaşul de 25 de ani, Jetmir Sefa, albanez, venit de la Kastrioti (locul 5 în campionatul albanez). Acesta a marcat 4 goluri în 20 de prezenţe.

Jucătorii Antal, Sălăgeanu, Didi, Râpă şi Neagu au fost învoiţi, iar la reunire au apărut şi o parte din jucătorii împrumutaţi de Oţelul la alte echipe în ediţia precedentă: Abraham, Cârjă, Cucu, Mişelăricu, Sipovici şi Ochiroşii.

Ceilalţi jucători prezenţi au fost: Simaitis, Grahovac, Brăneţ, Costin, Perendija, Sârghi, Cojoc, Ljubinkovic, Benga, Iorga, Paraschiv, Frunză, Ilie, Buş, Stromajer, Filip, Viglianti, Giurgiu, Enescu, Pena şi Punosevac.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Plecarea spre Poiană

Jucătorii și antrenorii FC Oțelul Galați vor pleca joi, 14 iunie, în primul cantonament de vară, cel din Poiana Brașov. Timp de două săptămâni, roș-alb-albaștrii se vor pregăti în stațiunea brașoveană, după un ciclu foarte bine cunoscut în mandatul lui Dorinel Munteanu.

"Oțelarii" vor fi cazați la hotelul Piatra Mare. Plecarea cu autocarul spre destinație este programată la ora 13.30.

otelul-galati.ro

Lotul pentru munte

Antrenorul Dorinel Munteanu a stabilit astăzi lotul de jucători pe care se va baza în cantonamentul montan din Poiana Brașov. Este vorba despre 25 de jucători, cu precizarea că lotul va suferi modificări. Atacantul francez Inkango se află în perioada de teste la FC Oțelul Galați.

Portari: Brăneț, Grahovac, Simaitis

Fundași: Benga, Cârjă, Costin, Ilie, Ljubinkovic, Mardare, Murgoci, Perendija, Râpă, Sîrghi, Sipovic

Mijlocași: Buș, Enescu, Filip, Giurgiu, Iorga, Stromajer, Viglianti

Atacanți: Didi, Inkango, Pena, Punosevac

Față de sezonul trecut, lipsesc din lot Antal și Sălăgeanu, transferaţi la FC Vaslui, Frunză, al cărui contract cu Oțelul a expirat, Neagu, aflat în perioada de recuperare după o intervenție chirurgicală la nas, Paraschiv și Cojoc, jucători pe care tehnicianul Dorinel Munteanu nu mai contează în stagiunea următoare.

Pentru stagiul montan a fost promovat fundașul stânga Lucian Murgoci, internațional Under 19.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Otelul a inceput în fortă antrenamentele pentru viitoarea editie de campionat

Și-au stabilit cartierul general la Poiana Brașov. Antrenorul lor, Dorinel Munteanu, le-a pregătit un program exclusiv de antrenamente fizice. Fotbaliștii de la Oțelul vor avea două alergări pe zi, una dimineața și una seara, program la sala de forță și vizionări de meciuri. Mingea o vor vedea de abia în cel de-al doilea stagiu de pregătire al verii, care se va derula fir în Austria, fie în Olanda.

qbox.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Didi, leziune de menisc

Brazilianul Cleidimar Magalhaes Silva "Didi", cel mai prolific jucător al FC Oțelul Galați în primăvara anului 2012, este nevoit să-și întrerupă pregătirile din cauza unor probleme resimțite la genunchiul drept. În urma analizelor efectuate, diagnosticul este leziune de menisc extern corn anterior. Didi va fi supus marți, 26 iunie, unei intervenții chirurgicale, la București.

Sportivul roș-alb-albastru va lipsi de pe teren aproximativ două luni de zile.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Cantonament în Olanda

Conducerea FC Oțelul Galați a decis ca cel de-al doilea cantonament de pregătire al verii să se desfășoare în Olanda, în perioada 1-14 iulie.

Roș-alb-albaștrii antrenați de Dorinel Munteanu vor fi cantonați, ca și anul trecut, la Bilderberg Hotel Klein Zwitserland din Heelsum, localitate aflată la 15 km de Arnhem.

În Olanda, "oțelarii" vor susține cinci meciuri de pregătire. Contractele pentru aceste jocuri vor fi semnate zilele următoare, moment în care se vor face publice şi numele adversarilor.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Final de stagiu montan

Miercuri, 27 iunie, se încheie primul cantonament de pregătire din această vară, cel din Poiana Brașov, jucătorii FC Oțelul Galați punând astfel punct unui stagiu foarte solicitant, dar și destul de eficient. Sportivii antrenați de Dorinel Munteanu revin în Galați miercuri după-amiază, vor beneficia de o zi liberă, iar vineri, 29 iunie, vor susține o nouă mișcare la propria bază sportivă, în Galați.

Duminică, 1 iulie, roș-alb-albaștrii vor pleca în cea de-a doua perioadă de pregătire, la Heelsum, în Olanda, acolo unde vor disputa și cinci meciuri de verificare.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Deplasarea spre Heelsum

Roș-alb-albaștrii antrenați de Dorinel Munteanu vor pleca sâmbătă, 30 iunie, spre cel de-al doilea stagiu de pregătire din această vară. La ora 15.30, ei vor urca în autocar cu destinația București, unde vor înnopta.

Duminică, 1 iulie, la ora 6.55 este programată decolarea de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă la bordul unei curse de linie Lufthansa cu destinația intermediară Munchen. Din Munchen, la ora locală 9.05 se va zbura spre Dusseldorf.

Ultima porțiune de drum, cea spre Heelsum (Olanda), va fi parcursă cu autocarul. După prânz, jucătorii și antrenorii FC Oțelul Galați vor fi cazați la Bilderberg Hotel Klein Zwitserland.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Lotul pentru Olanda

Antrenorul Dorinel Munteanu a stabilit astăzi lotul de 25 de jucători cu care va începe cantonamentul din Olanda, stagiu în care vestiarul roș-alb-albaștrilor va mai cunoaște câteva modificări. Revine cu această ocazie Ionuț Neagu, aflat în perioada de recuperare după o operație la nas.

Portari: Brăneț, Grahovac, Simaitis

Fundași: Benga, Cârjă, Costin, Ilie, Ljubinkovic, Mardare, Murgoci, Perendija, Râpă, Sîrghi, Sipovic

Mijlocași: Buș, Enescu, Filip, Giurgiu, Iorga, Neagu, Stromajer, Viglianti

Atacanți: Inkango, Pena, Punosevac

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Jocuri-test în Olanda

Agenția de impresariere care organizează cantonamentul din Olanda al FC Oțelul Galați a parafat două dintre cele cinci jocuri de pregătire pe care le vor susține roș-alb-albaștrii în perioada 1-14 iulie 2012.

Astfel, FC Oțelul va întâlni pe Waasland Beveren, grupare revenită în acest sezon în prima ligă belgiană. Meciul va avea loc pe 7 iulie.

Ulterior, pe 13 iulie se va desfășura duelul cu Standard Liege, unul dintre cele mai titrate cluburi din Belgia.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Meci cu Al Faisaly

FC Oțelul Galați va disputa joi, 5 iulie, un joc de pregătire cu formația Al Faisaly, din prima ligă a Arabiei Saudite. Partida va avea loc pe baza sportivă a hotelului Bilderberg Klein Zwitserland.

Alte două meciuri au fost deja stabilite: cu Waasland Beveren (7 iulie) și cu Standard Liege (13 iulie).

Roș-alb-albaștrii vor susține și pe 10 iulie un joc-test, adversarul urmând să fie ales din două-trei variante foarte bune (echipe care și-au câștigat prezența în ediția 2012-2013 a cupelor europene), iar pentru marți, 3 iulie, se caută realizarea unei partide cu o echipă locală de divizie inferioară.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Debut cu FC Bergheim

Prima partidă amicală a stagiului desfășurat în Olanda va avea loc miercuri, 4 iulie. FC Oțelul Galați va întâlni cu această ocazie o formație de amatori din Germania, FC Bergheim 2000. Jocul va avea loc pe baza sportivă a hotelului Bilderberg Klein Zwitserland din Heelsum. Ora de start a meciului va fi 20.00 (ora 19.00 în Olanda).

otelul-galati.ro

UPDATE 21.24.

Pentru prima partidă din Olanda a fost găsită o variantă mai bună decât FC Bergheim 2000. Așadar, miercuri, 4 iulie, Oțelul va întâlni pe Fortuna Koln, formație din liga a IV-a germană. Meciul va avea loc la Heelsum, de la ora 19.00, ora României.

Link to comment
Share on other sites

Oţelul - Viktoria Koln 2-0

Echipa noastră a câștigat primul joc amical al verii, scor 2-0, cu Viktoria Koln 1904, grupare promovată în liga a IV-a germană. Golurile au fost marcate de Ogbuke (minutul 15), un mijlocaş stânga nigerian aflat în probe, şi Enescu (minutul 18).

Oțelul a jucat în formula: Brăneț (70 Simaitis) - Cârjă, Sîrghi, Costin (70 Sipovic), Ilie (71 Ljubinkovic) - Enescu (62 Mardare), Filip (70 Benga) - Inkango (65 Buș), Viglianti (65 Stromajer), Ogbuke (57 Murgoci) - Punosevac (73 Pena).

Partida desfășurată la Heelsum, în Olanda, a fost tranșată încă din primele 20 de minute. Roș-alb-albaștrii s-au aruncat peste reduta germană și puteau înscrie încă din minutul 4. Atunci, Ogbuke a trecut în dribling pe stânga de un adversar, a centrat și Punosevac, la 8 metri de gol, a fost blocat chiar în momentul șutului. A urmat o acțiune purtată de Viglianti și încheiată tot de el cu șut de la 12 metri, portarul germanilor scoțând in extremis în corner (minutul 6).

Atacurile în torente ale "oțelarilor" au fost răsplătite chiar în momentul în care s-au umplut primele 15 minute de joc: Ogbuke a lansat un contraatac extrem de rapid, Inkango a continuat excelent acțiunea pe partea dreaptă, a centrat și același Ogbuke, venit la finalizare, a trimis cu stângul în plasă: 1-0!

Euforia deschiderii scorului i-a prins pe jucătorii noștri tot în jumătatea adversă, iar omul cu assist-ul a fost tot francezul Inkango. Bruce, cum este strigat de colegi, a centrat din dreapta și Enescu, de la 16 metri, a trimis cu boltă în colțul lung: 2-0 (minutul 18)!

Perioada bună de joc a roș-alb-albaștrilor putea fi materializată și de alte goluri, dar Inkango (minutul 13 - șut de la 13 metri puțin peste bară), Punosevac (minutul 29 - călcâi în 7 metri, după o pasă bună a lui Inkango) și Viglianti (minutul 45 - cap din 6 metri, scoate portarul în corner) n-au putut schimba tabela. Partenerii de întrecere au avut, la rândul lor, șansa golului. Mai întâi Yohoua a reluat cu capul de la 10 metri lângă țintă (minutul 28), pentru ca Bouhaddouz și Cozza să irosească o mare șansă. Primul, scăpat singur cu Brăneț, a trimis în bară, iar cel de-al doilea, pe respingere, a șutat peste.

Viktoria Koln a și înscris în minutul 39, dar reușita lui Bouhaddouz a fost anulată just pentru un henț clar comis în careul mic al FC Oțelul Galați. După pauză, același atacant al adversarilor a trimis cu o lovitură de cap alături (minutul 48) și Gardawski a nimerit cu un șut de la 20 de metri tot gardul din spatele buturilor noastre (minutul 53).

Viglianti a fost aproape de 3-0 în minutul 54, dar a driblat prea mult în suprafața de pedeapsă, pasa-i cu călcâiul la Punosevac nefiind fructificată. Pe final, după un alt șut peste bară al germanilor (Candan - minutul 63), Punosevac a trimis din lovitură liberă peste țintă (minutul 71), Murgoci a tras prea slab dintr-o pasă a lui Stromajer în careul oponenților (minutul 75), iar Buș (minutul 85) și Stromajer (minutul 87) au ratat din situații de singur cu goalkeeperul.

Viktoria Koln 1904 a jucat cu: Gillen - Cozza, Kukielka, Voigt, Reuter - Schultens, Schlosser - Glowacz, Bouhaddouz, Ilbay - Yohoua. După pauză au fost rulați și alți jucători.

otelul-galati.ro

Oțelul Galați va întâlni joi, 5 iulie, de la ora 20.00 (ora României), pe Al Faisaly din prima ligă a Arabiei Saudite.

Link to comment
Share on other sites

Oţelul - Al Faisaly 2-0

"Oțelarii" își continuă cursa bună din Olanda! În această seară, cu Al Faisaly, grupare care a încheiat sezonul precedent din Arabia Saudită pe poziția a opta, ai noștri s-au impus cu 2-0, scor înregistrat și ieri, cu Viktoria Koln 1904. Dacă ieri partida era adjudecată după numai 20 de minute, acum a fost nevoie de un meci întreg pentru concretizare.

Golurile echipei FC Oțelul Galați au fost marcate de Sipovic în minutul 81 și Giurgiu în minutul 85.

Formația pregătită de Dorinel Munteanu a jucat în formula: Grahovac - Râpă, Benga, Perendija (74 Sipovic), Ljubinkovic (77 Mardare) - Filip (67 Ilie), Giurgiu - Iorga (63 Inkango), Stromajer (74 Punosevac), Buș (58 Ogbuke) - Pena (84 Murgoci).

Partida cu arabii de la Al Faisaly a fost dominată de roș-alb-albaștri, poate chiar mai clar decât o făcuseră ieri cu Viktoria Koln 1904. Nu s-a mai ajuns însă la fel de ușor la buturile adverse, dar au existat chiar și în aceste condiții destule șanse de gol. Lista s-a deschis cu Buș, lansat superb de Giurgiu, însă poate că statura l-a împiedicat să-i ia fața portarului în 14 metri și să concretizeze (minutul 9). L-a urmat Stromajer, găsit de Iorga în mijlocul suprafeței de pedeapsă, slovenul fiind blocat chiar în momentul șutului (minutul 12).

Iorga, cu o cursă foarte bună pe dreapta, a centrat pentru Buș, iar lovitura de cap a acestuia i-a pus pe picior greșit pe fundașii centrali adverși, mingea ricoșată din ei ajungând iarăși la Iorga: o nouă centrare și Buș ratează voleul (minutul 17). Șutul-bombă al lui Stromajer din 16 metri la o palmă de țintă (minutul 30) și lovitura de cap a lui Perendija, prinsă de portar (minutul 36), au încheiat seria fazelor de poartă ale FC Oțelul. Este vorba doar despre prima repriză, perioadă închisă de Al Faisaly: Jertec, cel mai bun om al arabilor, a trimis la un metru de poarta lui Grahovac.

Repriza secundă a început cu o șansă bună pentru tabăra cealaltă: Abdulaziz a trimis înșelător din lovitură liberă și Grahovac a trebuit să se întrebuințeze la maxim pentru a scoate mingea (minutul 48). Pe contraatac, Buș a șutat în spatele unui adversar, la 13 pași de buturi (minutul 49), iar Pena a reluat alături cu capul o centrare a lui Iorga, din lovitură liberă (minutul 62).

Ilie, intrat foarte bine în joc, a expediat un vole spectaculos de la 17 metri, minge deviată în corner (minutul 69), și tot el a bătut o lovitură liberă la capătul căreia a apărut Sipovic: cap și prinde portarul (minutul 76).

Mirosea a gol și primul a picat în minutul 81 după aceeași rețetă de la faza pomenită mai devreme. Ilie a executat o nouă fază fixă, ENES SIPOVIC s-a desprins din marcaj și a pus latul în 7 metri pentru 1-0!

Și asta n-a fost tot. În minutul 85, GABRIEL GIURGIU a împins din 2 metri în plasă o centrare ca la carte, de pe flancul drept, a francezului Inkango: 2-0!

Finalul i-a găsit pe adversari populând careul nostru, lovitura de cap a lui Alenzi trecând o idee pe lângă bară (minutul 90).

Al Faisaly FC a jucat cu: Ameri - Abdullah, Dawsh, Mohamed, Suwayyid - Grondin, Aldossary - Alenzi, Nabi, Jertec - Alshammari. După pauză au fost efectuate și câteva schimbări în tabăra saudită.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Sâmbătă, meci la Beveren

Oțelul Galați va susține sâmbătă, 7 iulie, o nouă partidă amicală în cadrul stagiului de pregătire din Olanda. Roș-alb-albaștrii, cantonați la Heelsum, se vor deplasa la Beveren, în Belgia, pentru un meci cu Waasland Beveren, formație revenită în această vară în prima ligă a acestei țări. Jocul de la Beveren va începe la ora 19.00, ora României.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Waasland Beveren - Oţelul Galaţi 1-2

Echipa Oţelul Galaţi a învins formaţia belgiană Waasland Beveren cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă, la Beveren, în stagiul de pregătire din Olanda şi Belgia. Golurile au fost marcate de Liviu Băjenaru (în minutul 81) şi Jaka Stromajer (în minutul 90), respectiv Snelders (minutul 70).

Oţelul a început cu: Grahovac - Cârjă, Sîrghi, S. Costin, S. Ilie - Enescu, Giurgiu - Inkango, Viglianti, Ogbuke - Punosevac. Au mai intrat Râpă, Perendija, Sipovic, Ljubinkovic, I. Filip, Benga, Iorga, Băjenaru, L. Buş şi Stromajer, conform site-ului oficial al clubului.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Partidă-test cu PAOK

Roș-alb-albaștrii vor disputa marți, 10 iulie, cel de-al patrulea meci de verificare din cadrul stagiului desfășurat în Olanda. Oțelul Galați va întâlni cu această ocazie puternica formație greacă PAOK Salonic FC. Jocul va avea loc la Heelsum, de la ora 18.30, ora României.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul Galaţi - PAOK Salonic 1-0

Oţelul Galaţi a învins, marţi seară, formaţia PAOK Salonic, scor 1-0 (1-0), în cel de-al patrulea meci de verificare disputat în stagiul de pregătire din Olanda, informează site-ul oficial al grupării gălăţene. Unicul gol al meciului a fost marcat de Marius Pena în minutul 31.

FC Oţelul a jucat în formula: Brăneţ - Râpă (72 Cârjă), Sîrghi, Benga, Ilie - Filip (62 Enescu), Giurgiu (81 Costin) - Iorga (56 Inkango), Stromajer (77 Murgoci), Buş (64 Idabdelhay) - Pena (62 Viglianti).

La PAOK a fost folosit după pauză şi românul Costin Lazăr.

prosport.ro

Oțelul Galați a învins în această seară pe PAOK Salonic FC, scor 1-0 (1-0), în cel de-al patrulea meci de verificare disputat în acest stagiu. Unicul gol al meciului a fost marcat de Marius Pena în minutul 31.

FC Oțelul a jucat în formula: Brăneț - Râpă (72 Cârjă), Sîrghi, Benga, Ilie - Filip (62 Enescu), Giurgiu (81 Costin) - Iorga (56 Inkango), Stromajer (77 Murgoci), Buș (64 Idabdelhay) - Pena (62 Viglianti).

Jocul a fost echilibrat, mai ales că în tabăra adversă s-au aflat jucători cu nume precum Pablo Garcia, uruguayan prezent la o Cupă Mondială și la două ediții de Copa America (a jucat o perioadă importantă la Real Madrid), sau conaționalul nostru Costin Lazăr. Prima acțiune de poartă le-a aparținut elenilor, Robert centrând de pe stânga, iar Athanasiadis a trimis cu capul de la 8 metri peste bară (minutul 9).

Între minutele 11 și 15 am fost nevoiți să jucăm cu un om în minus, Stromajer având nevoie de îngrijiri medicale din cauza unei plăgi suferite la cap. Apoi am notat un șut din lovitură liberă al lui Iorga prins de portarul Kresic (minutul 17) și același Cătălin Iorga s-a aflat la capătul unei acțiuni frumoase. Râpă a centrat și mijlocașul dreapta a reluat cu capul din 10 metri lângă țintă (minutul 20). La mijlocul reprizei s-a remarcat și Brăneț în două rânduri, două centrări din stânga obligându-l să aibă ieșiri excelente pe minge (minutele 22 și 24).

Și a venit minutul 31. Iorga a bătut o lovitură liberă din dreapta, mingea a fost bâlbâită în careu de apărătorii lui PAOK, iar MARIUS PENA, pe fază, a împins mingea în plasă: 1-0!

Până la pauză, scorul s-ar fi putut mări, Iorga și Stromajer desfășurând un contraatac spectaculos, dar pasa pentru Pena în careu a fost prea lungă (minutul 34), și tot Pena a scăpat singur cu Kresic, iar șutul său, din unghi, a mers pe plasa porții (minutul 35)!

După cele 15 minute de respiro, jocul a devenit mai sărac în ocazii, roș-alb-albaștrii făcând ce știu mai bine: să conserve un 1-0. Ilie a avut două intercepții excelente în fața propriilor buturi, acordând corner (minutele 60, 78), iar Popovic a trecut în contul elenilor și un vole, de la 14 metri, la o palmă de transversală (minutul 76). În schimb, ai noștri au irosit o mare situație de 2-0 în minutul 71: la o lovitură de colț, Sîrghi, venit în suprafața de pedeapsă, a șutat plasat de la 9 metri și goalkeeperul lui PAOK a scos greu în corner!

PAOK a început meciul cu: Kresic - Etto, Khumalo, Katsikas, Lino - Georgiadis, Garcia, Panagiotoudis, Robert - Pelkas, Athanasiadis. După pauză au intrat și alți jucători, printre ei numărându-se și internaționalul român Lazăr.

La FC Oțelul a fost folosit în premieră și Fouad Idabdelhay, un jucător olandez sosit astăzi în cantonamentul roș-alb-albaștrilor pentru a susține probe de joc.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul s-a mutat la Vaals

Gruparea roș-alb-albastră și-a început ziua de joi cu un drum de două ore. Cantonamentul de la Heelsum este istorie, jucătorii și antrenorii FC Oțelul Galați ajungând după prânz la Vaals, o micuță localitate olandeză aflată la granițele cu Germania și Belgia. Argumentul este simplu: pentru mâine, când este programat ultimul amical, vor avea un drum mult mai scurt de parcurs și sunt și aproape de Aeroportul din Dusseldorf de unde vor decola sâmbătă seară spre România. Timp de două zile "oțelarii" sunt cazați la Bilderberg Kasteel Vaalsbroek.

otelul-galati.ro

Duel amical cu Standard

Ultimul meci de pregătire al acestui stagiu centralizat desfășurat în Olanda va avea loc vineri, 13 iulie, în Belgia. FC Oțelul Galați va întâlni cu această ocazie formația Standard Liege, unul dintre cele mai mari cluburi belgiene. Partida va avea loc la Hasselt, pe stadionul Municipal, de la ora 20.30, ora României.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul Galaţi - Standard Liege 0-1

Meciul a fost dominat de belgieni, care au inscris unicul gol din penalty, in minutul 3. Ezekiel a fost faultat in careu, iar Gonzalez a transformat lovitura de la 11 metri. Standard a mai ratat mari ocazii prin Ezekiel si Cisse, in timp ce Otelul a preferat sa se apere dar fara realizari notabile.

Echipele folosite:

STANDARD: Moris; Goreux (Opare ' 46), Ciman, Van Damme, Gershon (60 ' Pocognoli); Buyens, Cisse (Vainqueur ' 60), Gonzalez (60 ' Buzaglo), Ajdarevic (Seijas ' 60); Batshuayi (Biton ' 46), Ezechiel (Mpoku ' 60).

OTELUL: Branet; Rapa (Ljubinkovic ' 72), Perendija, Sergiu Costin, Silviu Ilie (Carja ' 72); Enescu (Benga ' 54), Filip (Bajenaru ' 72); Inkango (Idabdelhay ' 59), Stromajer (Viglianti ' 60), Iorga; Punosevac (Pena ' 54).

facebook.com

Later edit

FC Oțelul Galați a pierdut meciul amical disputat în această seară la Hasselt, în Belgia, scor 0-1 (0-1), cu Standard Liege. Unicul gol al partidei a fost înscris de Gonzalez în minutul 4, din lovitură de la 11 metri.

FC Oțelul a jucat în formula: Brăneț - Râpă (73 Cârjă), Perendija (83 Sipovic), Costin (83 Mardare), Ilie (73 Ljubinkovic) - Filip (73 Băjenaru), Enescu (54 Benga) - Inkango (60 Idabdelhay), Stromajer (60 Viglianti), Iorga (63 Murgoci) - Punosevac (54 Pena).

Jocul de la Hasselt, localitate situată la aproximativ 50 de kilometri de Liege, a atras destui amatori de fotbal, și nu neapărat fani de-ai lui Standard. Au existat și câțiva români printre cei 1.000 de spectatori care, la final, i-au așteptat pentru autografe pe roș-alb-albaștri.

Meciul a început cum nu se putea mai nefast. La primul duel dintre doi jucători - este vorba despre Perendija și Ezekiel - arbitrul belgian al întâlnirii a arătat punctul de la 11 metri. O decizie cel puțin forțată care a avut darul de a-i enerva pe elevii lui Dorinel Munteanu. Gonzales a transformat fără probleme și s-a făcut 1-0 încă din minutul 4. Centralul acestui test a fost mânat de un exces de zel fără precedent, el scoțând cartonașul galben de șapte ori în condițiile în care au lipsit violențele, fie ele fizice sau de limbaj. Cel care a scos penaltiul din startul întâlnirii, Ezekiel, un nigerian foarte ager și extrem de talentat, și-a croit cale prin dribling în suprafața noastră de pedeapsă și doar tacklingul de manual al lui Râpă i-a anulat șansa golului (minutul 9). Apoi a ieșit la rampă Costin: deposedare esențială la Batshuayi în 12 metri (minutul 11), euforia marcării unui gol atât de rapid făcându-i și mai periculoși pe belgieni.

Pe contraatac, Inkango s-a demarcat foarte bine în dreapta, i-a pasat în centru lui Punosevac, însă acțiunea atacantului central a fost oprită pe motiv de ofsaid, fanionul asistentului ridicându-se foarte târziu (minutul 17). A urmat o acțiune bună a lui Iorga, pe stânga, o centrare și lovitura de cap a lui Filip, din 9 metri, l-a pus la încercare pe Moris, care a prins (minutul 19).

Belgienii au beneficiat de o lovitură liberă în minutul 22, iar balonul a fost liniștit cu capul, acasă, de Filip, iar Batshuayi, ceva mai târziu, a tras tare de la 10 metri peste țintă (minutul 26). Duelul, echilibrat după startul furibund al gazdelor, putea fi marcat de o diagonală perfectă a lui Costin. Inkango, bine găsit, i-a așezat mingea lui Enescu pe 16 metri și șutul mijlocașului centrat s-a izbit de un fundaș și a mers în corner (minutul 36).

Ne apropiam tot mai mult și am fost la o idee de 1-1 în minutul 43: Râpă a centrat superb de pe dreapta, Punosevac s-a văzut liber cu portarul în 7 metri și a tras la o palmă peste!

După pauză, Ezekiel și-a mai încercat o dată șansa, lob de la 12 metri peste transversală (minutul 48), iar Pena, intrat în repriza secundă, a trimis de la 25 de metri lângă bară (minutul 59). Finalul a mai contabilizat două încercări ale lui Standard Liege (Poco Gnoli - minutul 73 și Mpoku - minutul 78), dar și o fază fixă importantă pentru roș-alb-albaștri. Băjenaru a trimis în careu și fundașii adverși au scos în ultima clipă din fața lui Sipovic (minutul 85).

Standard Liege a jucat în formula: Moris - Goreux, Ciman, Van Damme, Gershon - Cisse - Buyens, Gonzalez, Ajdarevic - Ezekiel, Batshuayi. Au mai intrat după pauză: Opare, Mpoku, Biton, Mujangibia, Poco Gnoli, Bar Buzaglo, Seijas și Vainqueur.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

"Oţelarii" revin în ţară

Delegația FC Oțelul Galați care a susținut două săptămâni de cantonament în Olanda, la Heelsum și la Vaals, va reveni la noapte în țară. Aterizarea pe Aeroportul Internațional Henri Coandă este prevăzută pentru ora 0.20, roș-alb-albaștrii urmând să continue drumul până la Galați în aceeași noapte, cu autocarul.

În stagiul din Țările de Jos, jucătorii FC Oțelul Galați au disputat cinci partide de pregătire: 2-0 cu Viktoria Koln, 2-0 cu Al Faisaly, 2-1 cu Waasland Beveren, 1-0 cu PAOK Salonic și 0-1 cu Standard Liege.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.