Jump to content

Sondaje pentru alegerile locale de la Galaţi


Recommended Posts

Sondaj Imparţial

În buna sa tradiţie, săptămânalul Imparţial vă prezintă în apropierea alegerilor locale un sondaj de opinie privind intenţiile de vot ale gălăţenilor pentru Primăria municipiului Galaţi şi Consiliul Judeţului. Sondajul a fost realizat în perioada 14-15 mai 2012 pe un eşantion de 469 de persoane la nivelul municipiului Galaţi şi de 505 persoane la nivelul judeţului. Sondajul are o marjă de eroare de A/- 3%.

Sondaj municipiul Galaţi

Total respondenţi: 469

* Cu care dintre candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi aţi vota dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegerile locale?

Marius Stan - USL : 40,08%

Nicuşor Ciumacenco - independent: 35,39%

Marius Necula - APP (PDLAUNPR): 5,33%

Constantin Ene - PP-DD: 4,26%

Lăcrămioara Violeta Stavire - PV : 2,98%

Constantin Telegan - Partidul Forţa Civică: 1,06%

Ceilalţi candidaţi - Marian Popa (PNŢCD), Dorian Laurenţiu Munteanu (PRM), Arghire I. Osanu (PP-LC), Daniela Teodora Amariţei (Prodemo), Eugen Gheorghe Stamate (PER), Cristian Mârza (Partidul Alianţa Socialistă) - au sub 1% fiecare.

Nu ştiu: 9,19%

* Lista de consilieri municipali ai cărei formaţiuni politice aţi vota-o dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegerile locale sau intenţionaţi să votaţi cu unul dintre candidaţii independenţi?

USL: 51,58%

APP: 13,63%

PP-DD: 5,97%

Angel Trifan: 5,86%

Viorel Zaharia: 2,55%

Viorica Gump: 2,13%

PER: 2,13%

PV: 1,91%

Corneliu Antoniu: 1,27%

Celelalte partide (Forţa Civică, PNŢCD, Prodemo, PNGCD, PP-LC, PSR, PRM, Alianţa Socialistă) şi ceilalţi candidaţi independenţi (Radu Oprea, Didel Bădărău, Tache Bocănială, Antoneta Gafiţuc, Florin Nini, Eugen Dan Drăgoi, Ioan Ungureanu) au sub 1% fiecare.

Nu ştiu: 9,16%

* Cu care dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi aţi vota dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegerile locale?

Nicolae Bacalbaşa - USL: 54,15%

Eugen Chebac - APP: 22,86%

Alexandru Teodorescu - PP-DD: 6,18%

Pompiliu Comşa - PV: 2,55%

Marin Costel - PRM: 1,27%

Ceilalţi candidaţi, Dorin Darabă (Partidul Forţa Civică), Neculina Florea (PER), Nicolae Stratulat (Prodemo), Ştefan V. Gherasim (PP-LC), Ion Popa (PNŢCD) au sub 1% fiecare.

Nu ştiu: 11,72%

* Lista de consilieri judeţeni ai cărei formaţiuni politice aţi vota-o dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegerile locale?

Uniunea Social-Liberală: 59,70%

Alianţa Pentru Progres: 19,86%

Partidul Poporului - Dan Diaconescu: 6,82%

Partidul Verde: 2,13%

Partidul Ecologist Român: 1,70%

Celalte partide, PNŢCD, Partidul Alianţa Socialistă, Partida Romilor „Pro Europa”, Forţa Civică , PRM, UDMR, PNGCD, Prodemo, PP-LC, PSR, au sub 1% fiecare.

Nu ştiu: 7,88%

Sondaj judeţul Galaţi (fără municipiul Galaţi)

Total respondenţi: 505

* Cu care dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi aţi vota dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegerile locale?

Nicolae Bacalbaşa - USL: 54,05%

Eugen Chebac - APP: 21,78%

Alexandru Teodorescu - PP-DD: 6,93%

Ion Popa - PNŢCD: 1,18%

Ceilalţi candidaţi, Dorin Darabă (Forţa Civică), Neculina Florea (PER), Marin Costel (PRM), Nicolae Stratulat (ProDemo), Ştefan V. Gherasim (PP-LC), Pompiliu Comşa ( PV), au sub 1% fiecare.

Nu ştiu: 13,87%

* Lista de consilieri judeţeni ai cărei formaţiuni politice aţi vota-o dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegerile locale?

Uniunea Social-Liberală: 56,63%

Alianţa Pentru Progres: 19,04%

Partidul Poporului - Dan Diaconescu: 8,91%

Partidul România Mare: 1,18%

Celelalte partide, PNŢCD, Partidul Alianţa Socialistă, Partida Romilor "Pro Europa", Partidul Forţa Civică, PER, UDMR, PNGCD, Partidul ProDemo, PP-LC, Partidul Verde, Partidul Socialist Român, au sub 1% fiecare

Nu ştiu: 11,28%

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Sondaj de încredere la comanda Digi 24: Stan 38% - Ciumacenco 33%

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, USL ar obţine 70% din voturile gălăţenilor, PDL ar avea 15%, Partidul Popular 7% din voturi, iar PRM 3%.

Lipsa locurilor de muncă este, în opinia gălăţenilor, cea mai importantă problemă a României. Urmează criza economică, conducerea deficitară, corupţia şi nivelul scăzut de trai.

Sondajul a fost realizat de IRES la comanda Digi 24, în perioada 16 -17 mai 2012, prin metoda CATI. Sondajul a fost făcut pe un eşantion format din 1200 persoane cu drept de vot, reprezentativ la nivelul populaţiei adulte din Galaţi. Marja maximă de eroare este de 2,9%.

Rezultatele complete ale sondajului de opinie vor fi prezentate de Cosmin Prelipceanu în emisiunea Alege la Digi 24, care va începe la ora 20.00. În această seară, invitaţi vor fi principalii competitori din Galaţi.

Marius Stan, cea mai mare încredere

Candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, director general al clubului de fotbal Oţelul, este creditat de electorat cu cea mai mare încredere, fiind urmat de un independent, fost viceprimar, Nicuşor Ciumacenco.

38% dintre gălățeni au declarat că Marius Stan, candidatul USL la funcţia de primar al municipiului, care conduce destinele clubului de fotbal Oţelul din localitate, este personalitatea politică în care locuitorii Galațiului au cea mai mare încredere.

Îl urmează un independent, Nicuşor Ciumacenco, demisionar din PSD. Ciumacenco se bucură de încrederea a 34% dintre gălăţeni. Urmează Marius Necula, Alianţa pentru Progres, Lăcrămioara Stavire, Partidul Verde şi Constantin Telegan, Forţa Civică.

Cât priveşte activitatea din ultimul an a actualului primar, Dumitru Nicolae, care nu mai candidează, 58% dintre respondenţi o consideră slabă sau foarte slabă, în timp ce 39% susţin că aceasta a fost bună sau foarte bună.

În privinţa alegerilor din 10 iunie, 59% dintre gălăţeni ştiu deja cu cine vor vota. Doar patru din zece locuitori ai municipiului Galaţi spun că nu s-au hotărât în dreptul cărui candidat vor pune ştampila de vot.

Mai mult de jumătate dintre gălăţeni merg la vot la 10 iunie

Mai mult de jumătate dintre locuitorii municipiului Galați spun că vor merge în mod sigur la urne la alegerile locale din 10 iunie, deși se declară puțin interesați de politică, relevă rezultatele unui sondaj IRES, realizat în Galați la comanda Digi24.

Mai bine de jumătate dintre gălățeni cred că în ţara noastră lucrurile nu se îndreaptă în direcţia bună, în timp ce unul din trei respondenţi este optimist.

Evenimentele politice îi lasă indiferenţi pe mulţi dintre locuitorii cu drept de vot din Galaţi. Peste 50 % dintre aceştia sunt puţin sau chiar deloc interesaţi de politică, în timp ce 32% se declară destul de interesaţi sau foarte interesaţi de acest domeniu.

Întrebaţi dacă se vor prezenta la secţiile de vot pe 10 iunie, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi au spus că sigur vor merge, iar 5% dintre ei au dat ca probabilă prezenţa lor la alegerile locale.

Sondajul a fost realizat de IRES la comanda Digi 24, în perioada 19 -21 mai 2012, prin metoda CATI. Sondajul a luat un eşantion format din 1.200 de persoane cu drept de vot, reprezentativ la nivelul populaţiei adulte din Galaţi. Marja maximă de eroare este de 2,9%.

Rezultatele sondajului

Interes faţă de politică

* Deloc interesat - 25%

* Puţin interesat - 42%

* Destul de interesat - 21%

* Foarte interesat - 11%

* Nu ştiu / Nu răspund - 1%

Prezenţă la secţiile de votare

* Sigur merg - 55%

* Probabil merg - 5%

* Probabil nu merg - 17%

* Sigur nu merg - 22%

* Nu ştiu / nu răspund - 1 %

Direcția în care merge România

* Direcţia este greşită - 57%

* Direcţia este bună - 34%

* Nu ştiu - 7%

* Nu răspund - 2%

Topul încrederii în candidaţii din Galaţi

-Multă şi foarte multă -

* Marius Stan, USL - 38%

* Nicuşor Ciumacenco, independent - 34%

* Marius Necula, Alianţa pentru Progres - 9%

* Lăcrămioara Stavire, PV - 5%

* Constantin Telegan, PFC - 3%

Activitatea desfăşurată de actualul primar al municipiului Galaţi

* Foarte slabă - 28%

* Slabă - 30%

* Bună - 36%

* Foarte bună - 3%

* Nu ştiu / Nu răspund - 2%

Ştiţi cu cine veţi vota la Primăria Galaţi?

* Da, ştiu foarte sigur - 59%

* Nu, nu ştiu foarte sigur - 39%

* Nu votez - 1%

* Nu răspund - 1%

Problemele României

* Lipsa locurilor de muncă - 19%

* Criza economică - 16%

* Conducerea deficitară - 13%

* Corupţia - 7%

* Nivelul scăzut de trai - 7%

Încredere în partide

* USL - 44%

* PDL - 11%

* PPDD - 8%

* PRM - 6%

* PNG - 4%

Alegeri parlamentare

* USL - 70%

* PDL - 15%

* PP - 7%

* PRM - 3%

* UNPR şi UDMR - 1%

digi24.ro

Toate detaliile sondajului IRES de la Galați

Link to comment
Share on other sites

Rezultatele primului sondaj profesionist privind alegerile pentru Primăria Galaţi

* Nicuşor Ciumacenco şi Marius Stan sunt la egalitate în primul sondaj independent realizat de studenţi - 41,5 la sută în opţiunile de vot ale gălăţenilor * Tot în municipiul Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa este marele favorit la preşedinţia judeţului, cu aproape 40 de procente înaintea lui Eugen Chebac

Pe frontul alegerilor locale de care ne mai despart doar 17 zile, Galaţiul s-a rupt în două. Jumătate îl vrea primar pe independentul Nicuşor Ciumacenco, cealaltă jumătate pe candidatul USL Marius Stan. Restul de zece pretendenţi înscrişi în cursa pentru fotoliul de edil al Galaţiului par să nu mai conteze. Acestea sunt concluziile sondajului apolitic întocmit de Asociaţia Sens pentru dezvoltare socială, în colaborare cu studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Sondajul a fost realizat prin colaborarea Asociaţiei Sens pentru dezvoltare socială cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, ambele apolitice, în perioada 13-20 mai 2012, pe 1.179 de persoane, are o marjă de eroare de plus minus trei la sută şi un nivel de încredere de 95 la sută.

Concret, studenţii de la departamentul de sociologie, anul II, precum şi voluntari din cadrul Asociaţiei Sens, coordonaţi de Iulian Grigoriu, doctor în ştiinţe umaniste, au făcut acest exerciţiu deschis. Au bătut din uşă în uşă şi i-au întrebat pe gălăţeni pe cine aleg ca primar al Galaţiului. Prima realitate a fost dezinteresul cetăţenilor faţă de alegerile din 10 iunie. Dar după 1.179 de răspunsuri, rezultatul a fost surprinzător pentru toţi: independentul Nicuşor Ciumacenco şi Marius Stan din partea USL se află la perfectă egalitate: 41,5 la sută. Sub cei doi se trage practic linie: Marius Necula (APP) e preferat de 8,5 la sută dintre gălăţeni, Constantin Ene (PP-DD) de 2,7 la sută, iar Constantin Telegan (PFC) de 2 la sută. Restul abia apucă un procent.

sondaj1.jpg

Bacalbaşa conduce detaşat

În cadrul aceluiaşi sondaj, cei peste o mie de gălăţeni au fost întrebaţi şi pe cine aleg ca preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi. Candidatul USL, Nicolae Bacalbaşa, s-a detaşat net cu 63,6 la sută din voturi, la o distanţă de aproape 40 de procente de candidatul APP Eugen Chebac. Următorul în topul preferinţelor gălăţenilor este candidatul PP-DD Alexandru Teodorescu (3,3 la sută), restul nici nu mai contează.

În privinţa şefiei CJ, e clar că mediul rural va avea cuvântul final. Dar în bătălia pentru primăria Galaţiului e greu de crezut că situaţia se mai poate schimba semnificativ! Egalitatea de şanse dintre Stan şi Ciumacenco înseamnă un singur lucru: cel care va şti să îşi folosească timpul de campanie rămas aşa cum trebuie, va ieşi învingător. Dacă nu, e cazul să ne pregătim de balotaj şi implicit de un al doilea tur de scrutin la Primărie, pe 24 iunie.

Absenteismul ameninţă urnele

Aproximativ 30 de studenţi şi voluntari ai Asociaţiei Sens s-au implicat în realizarea sondajului printre gălăţeni. Uşile închise în nas şi refuzul gălăţenilor de a răspunde înseamnă un grad mare de dezinteres faţă de scrutinul din 10 iunie. Coordonatorul acestui exerciţiu, Iulian Grigoriu, doctor în ştiinţe umaniste, se aşteaptă ca la vot să se prezinte circa jumătate dintre cei cu drept de vot.

Cine este Asociaţia Sens?

Potrivit preşedintelui Codrin Smirnov, Asociaţia Sens, proaspăt înfiinţată, se află la prima acţiune de anvergură - sondajul făcut printre gălăţeni. "Asociaţia caută să contribuie prin asemenea acţiuni la reducerea absenteismului şi la conştientizarea populaţiei gălăţene că votul liber şi democraţia sunt drepturi câştigate cu sacrificii şi trebuie onorate", spune Smirnov.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bacalbaşa şi Ciumacenco, favoriţi la alegerile de duminică

În perioada 2 - 5 iunie, Asociația Sens a realizat un sondaj de opinie a cărui marjă de eroare este de 2.97% și are un nivel de încredere de 95%.

Astfel, la Consiliul Județului rezultatele nu surprind, în sensul că Nicolae Bacalbașa conduce detașat cu 68%, în timp ce Eugen Chebac se zbate la un 26% (rezultatele sînt doar pe Municipiu, nu și pe Județ, iar sondajul s-a făcut pe un eșantion de 1.064 de electori).

Ceva schimbări au apărut în ceea ce privește opțiunile pentru primărie. Dacă în sondajul precedent, realizat tot de Asociația Sens, Stan și Ciumacenco erau la egalitate, ambii avînd 41.5% din intențiile de vot ale gălățenilor, acum independentul Nicușor Ciumacenco are un avans de 3.5% fața de contracandidatul său Marius Stan. Practic, în urma sondajului efectuat pe un eșantion de 1.086 de respondenți, principalii candidați au crescut în intențiile de vot, furînd se pare de la candidații considerați cu șanse mai mici. Astfel, Ciumacenco a crescut la 45.2%, în timp ce procentul lui Stan s-a majorat cu doar 0.2%, la 41.7%. Pe locul trei este Marius Necula cu 8.6%, în timp ce pe patru se situează Constantin Ene (PP-DD), în scădere de la 2.7% la 2%. Restul candidaților au sub 1%.

De ce pare credibil acest sondaj?

Am spus-o de mii de ori, nu cred în sondajele de opinie, mai ales în cele care apar cu cîteva zile înainte de alegeri. Numai că Asociația Sens, care a realizat sondajul de față, este apolitică. Practic, cel care a coordonat cercetarea sociologică este Iulian Grigoriu, doctor în științe umaniste la Universitatea Dunărea de Jos. Acesta a fost ajutat de cîțiva studenți și voluntari (unii dintre ei chiar liceeni) care au bătut la ușile gălățenilor. Mai mult decît atît, sondajul este un rezultat al colaborării dintre Asociația Sens și Universitatea Dunărea de Jos, profesorul Iulian Grigoriu introducînd efectuarea acestei cercetări sociologice în programul său de cercetare. În plus, după cum a precizat și președințele asociației, Codrin Vasiloancă Smirnov, demersul s-a vrut a fi unul educativ, care să determine lumea să meargă la vot și care să conducă la alegeri cît mai corecte.

Cum se raportează gălățenii la alegerile de pe 10 iunie

Studiul a relevat faptul că în jur de 50% dintre gălățeni au de gînd să participe la alegerile de duminică. Un număr mare, mai ales dacă ne gîndim că mai toți cei intervievați au declarat că sînt sătui de politicieni, că nu-i mai suportă și că se consideră păcăliți de aceștia. De altfel, cei 20 de voluntari de la Asociația Sens s-au plîns de faptul că, în general, oamenii au fost extrem de reținuți în a le deschide ușa și a răspunde la întrebări.

O altă concluzie interesantă a sondajului e legată de faptul că gălățenii sînt împărțiți dihotomic în ”sînt interesat să vin la vot” și ”nu sînt interesat de vot”. Astfel, procentul celor nehotărîți, care la alegerile precedente era unul extrem de mare, se pare că este extrem de redus de data asta. Pe de altă parte, alegerile se bucură de un interes crescut. Astfel, pe o scară a interesului de la 1 la 4, în care 1 înseamnă ”foarte puțin”, iar 4 ”foarte mult”, procentul care a reieșit în urma sondajului a fost de 3,14.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalbaşa şi Stan - lideri în al doilea sondaj "Imparţial"

Săptămânalul Imparţial prezintă în apropierea alegerilor locale un sondaj de opinie privind intenţiile de vot ale gălăţenilor pentru Primăria municipiului Galaţi şi Consiliul Judeţului. Sondajul a fost realizat în perioada 4-5 iunie 2012 pe un eşantion de 371 de persoane la nivelul municipiului Galaţi şi de 856 persoane, în total, la nivelul judeţului. Sondajul are o marjă de eroare de A/- 3%.

Sondaj judeţul Galaţi - Total respondenţi: 856

1. Cu care dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi intenţionaţi să votaţi la alegerile locale din 10 iunie?

Nicolae Bacalbaşa - USL: 58,87%

Eugen Chebac - APP: 23,94%

Alexandru Teodorescu - PP-DD: 5,60%

Neculina Florea - PER: 1,40%

Pompiliu Comşa - PV: 1,05%

Nu ştiu: 8,06%

2. Cu ce formaţiune politică intenţionaţi să votaţi pentru Consiliul Judeţului Galaţi la alegerile locale din 10 iunie?

Uniunea Social-Liberală: 59,22% - 23 mandate

Alianţa Pentru Progres: 20,56% - 8 mandate

Partidul Poporului - Dan Diaconescu: 7,00% - 3 mandate

Partidul Ecologist Român: 2,10%

Partidul Verde: 1,40%

Nu ştiu: 8,64%

Sondaj municipiul Galaţi - Total respondenţi: 371

1. Cu care dintre candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi intenţionaţi să votaţi la alegerile locale din 10 iunie?

Marius Stan - USL: 38,27%

Nicuşor Ciumacenco - independent: 37,19%

Marius Necula - APP (PDL A UNPR): 6,19%

Constantin Ene - PP-DD: 4,04%

Constantin Telegan - Forţa Civică: 2,42%

Lăcrămioara Violeta Stavire - PV: 2,15%

Nu ştiu: 9,70%

2. Cu ce formaţiune politică sau candidat independent intenţionaţi să votaţi pentru Consiliul Local al municipiului Galaţi la alegerile locale din 10 iunie?

USL: 52,29% - 19 mandate

APP: 16,17% - 6 mandate

PP-DD: 6,19% - 2 mandate

Angel Trifan: 2,42%

PER: 1,34%

PV: 1,07%

PRM: 1,07%

Radu Oprea: 1,07%

Nu ştiu: 15,90%

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.