Jump to content

Sindicaliştii cer naţionalizarea Combinatului


dcp100168

Recommended Posts

Sindicaliştii cer naţionalizarea Combinatului

Prezenţi la şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii judeţului Galaţi, liderii sindicatelor Siderurgistul şi Solidaritatea au lansat un apel către prefectul Emanoil Bocăneanu.

"Cer ajutorul autorităţilor locale privind oprirea demolării combinatului. În ultimii 20 de ani s-au pierdut 20.000 de locuri de muncă. Acum se intenţionează închiderea uzinei de piese de schimb, în condiţiile în care patronul va aduce din străinătate piese care calitativ sunt inferioare celor fabricate la noi. În plus, angajaţii de acolo, oameni la 53-56 de ani, care au o specializare, sunt trecuţi la alte activităţi care nu au nici o tangenţă cu munca lor de până acum. Dacă se va agrava situaţia şi se va decide retragerea afacerii din România noi cerem naţionalizarea acestui obiectiv pentru salvarea celor 8.000 de oameni care mai lucrează în combinat. Şi nu sunt doar 8.000 de angajaţi, ci şi familiile lor şi, până la urmă, e vorba de soarta întregului oraş!", a declarat liderul sindicatului Siderurgistul, Vasile Crişan.

Cererea de naţionalizare a combinatului a fost susţinută şi de liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber. Temerile siderurgiştilor sunt alimentate şi de vizita, de ieri şi până vineri inclusiv, a şefului diviziei Europa de Est a Arcelor Mittal, Sanjay Samaddar, după ce, în urmă cu o săptămână, a venit chiar patronul Lakshmi Mittal.

Prefectul Emanoil Bocăneanu a notat îngrijorările sindicaliştilor şi a promis că va analiza cu atenţie subiectul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mai, baieti, ho cu tata! Da cand s-a privatizat pe nimic, nu mai maraiati niciunu, iar acu` cand se duce corabia la fund nu mai sunteti niciunu` comandant? Stai, nene Tiber, si pupa-ti boierii in fund pe mosia lor, inclusiv pe nentu` primar!

Link to comment
Share on other sites

Măi, se pare că nu iese fum fără foc... Am auzit azi, cu titlul de bârfă, că DNA investighează felul în care s-au vândut unele mijloace fixe din combinat, la preț de fier vechi, ce urmează a fi „modernizate” și revândute la preț real, de utilaje funcționale.

Link to comment
Share on other sites

Stai linistit, Relu. Nea Gheorghe Ivan are programul incarcat cu mosii care strica examenul de Bac pe 500 euro, nu-l intereseaza de jaful din combinat sau din alte institutii ale statului, cata vreme lui i-e bine. De-ar fi fost sa-si faca astia treaba..

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

Măi. nu prea-mi vine să stau liniștit când văd că mașinile de aici și de aici au fost vândute acum câteva săptămâni cu 3-4000 lei iar acum sunt scoase la vânzare cu prețul afișat. Pozele sunt făcute chiar la Prelucrări Mecanice, înainte de a fi demontate.

Link to comment
Share on other sites

Dacă nu mă înșel, Mittal nu e unicul acționar, statul român deține încă un procent semnificativ... Despre vânzarea mijloacelor fixe, se vorbea pe la colțuri încă de la începutul iernii. Iar jupânul se pare că habar n-a avut despre vânzările astea... Nici despre închiderea UPSRS-ului... În fine, vorbe pe la colțuri sunt multe. Iar vizita sindicatelor la prefect se pare că are temei. Cât despre naționalizare, vise... Ce-a mâncat lupul e bun mâncat. Ca să te apuci să refaci combinatul așa cum a fost, ar trebui să reînvii spiritul anilor '60 - '70... Și nu numai atât...

Link to comment
Share on other sites

Și totuși mă încăpățânez să cred că statul mai are un amestec p-acilea... Am auzit de prea multe ori niște lucruri, în diverse moduri, dar cu același conținut.

Seamănă pe undeva cu cumpărarea unei case, a terenului de dedesubt, a contractelor de furnizare, dar mobila din interior nu-ți aparține. Te vei folosi de ea făcând o înțelegere cu fostul proprietar.

Pârâie ceva prin combinat...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.