Jump to content

"Ziua părinţilor de îngeri", la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

"Ziua părinţilor de îngeri", la Galaţi

Si in acest an, copilasii plecati prea devreme dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor marcata de Organizatia E.M.M.A. prin Ziua Parintilor de Ingeri, singurul eveniment din Romania si cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecati dintre noi.

Aflat la a cincea editie, evenimentul se va desfasura simultan in 15 orase din tara si 5 din strainatate (Londra si Harlow din Anglia, Jossigny si Bastia din Franta si Toledo din Spania), duminica, 27 mai, incepand cu 17.30.

Parintii, apropiatii acestora si sutinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumanari in memoria copiilor care nu mai sunt printre noi si vor inalta simultan, in toate cele 20 de orase, baloane colorate, ca ritual simbolic de despartire.

„Ca in fiecare an, incercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie. Acest eveniment are o semnificatie aparte, in mod special pentru parintii care au pierdut un copil inainte de nastere, momentul inaltarii baloanelor simbolizand despartirea de copilul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina in brate, sa-l cunoasca”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Locatiile de desfasurare a Zilei Parintilor de Ingeri, in orasele din Romania sunt:

BUCURESTI – Parcul IOR

BAIA MARE - Campul Tineretului in fata Muzeului de Etnografie

BRASOV – Pracul Central Titulescu

BUZAU – Parcul Crang

CLUJ NAPOCA – Parcul de la Belvedere

CONSTANTA – Plaja Modern

DEJ – Parcul mic din Piata Bobalna

GALATI – Parcul Oraselul Copiilor

IASI – Parcul de la Palatul Culturii

ORADEA - Oraselul Copiilor – Parcul Rogerius

PITESTI - Parcul Primariei

SATU MARE – Piata Libertatii, in fata statuii Vasile Lucaciu

SIBIU – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu

TARGU JIU - Piata Prefecturii, la Catedrala

TIMISOARA – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu)

jurnalul.ro

Link to comment
Share on other sites

Ziua părinţilor de îngeri, la Galaţi

Aflat la a cincea ediţie, evenimentul, ce se adresează părinţilor care au pierdut un copil, s-a desfăşurat duminică, 27 mai, în parcul copiilor din Ţiglina, începând cu ora 17,30, şi simultan în 15 oraşe din ţară şi străinătate.

Părinţii care au luat parte la eveniment au aprins lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi au înălţat simultan baloane colorate ca ritual simbolic de despărţire. „În felul acesta părinţii s-au eliberat oarecum de supărare şi au avut o modalitate de a comunica, nonformal, e adevărat, cu copiii pierduţi, iar după aceea au dăruit copiilor din Parcul Copiilor din Ţiglina bomboane şi baloane. Oamenii trebuie să ştie cât de important este să fii alături de cei care au pierdut un copil. Organizaţia noastră îşi propune ca nimeni să nu mai treacă printr-o astfel de situaţie. Desigur, imposibilul nu poate fi realizat, dar măcar încercăm”, a declarat Camelia Nenu, voluntar la organizaţia E.M.M.A (Eternul Miracol Materna Alinare).

Organizaţia a fost înfiinţată de actriţa Bianca Brad, care a mers la Târgu-Jiu pentru a marca evenimentul alături de părinţii din localitate. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să îl vadă, să îl ţină în braţe şi să îl cunoască. Acţiunea desfăşurată în Parcul Copiilor a fost un moment emoţionant, care i-a mai alinat pe părinţi la gândul că pot face măcar ceva simbolic pentru copilul plecat prea curând de lângă ei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Ziua părinţilor de îngeri. Sute de lumânări vor fi aprinse duminică, în Parcul Eminescu
Şi în acest an, copilaşii plecaţi prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Parinţilor de Îngeri, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecaţi dintre noi. La Galaţi părinţii unor astfel de copii se vor întâlni în Parcul Eminescu.
Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, in toate cele 20 de orase, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire. „Ca în fiecare an, si anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de lângă ei! Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii", a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.
Evenimentul va avea loc duminică, 26 mai, şi va începe la ora 17.30.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

„Valul de Lumină” trece în acest an şi prin Galaţi

Este vorba despre evenimentul organizat în fiecare an de Ziua internaţională pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor. Lumânările vor fi aprinse în curtea Bisericii Sf. Mina.

Organizaţia E.M.M.A. va celebra pe data de 15 octombrie „Ziua Internaţionala a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor”, eveniment aflat la a patra ediţie în România şi care are cea mai mare amploare din lume. Evenimentul se desfasoara in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene. În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare ţară) vor fi aprinse lumânări în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenţei de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore.

În Romania, evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2010, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A şi a avut loc în Bucureşti, în faţa Ateneului Român şi în alte 12 oraşe din ţară şi patru din străinătate. În acest an, evenimentul va avea loc în cel puţin 16 oraşe din ţară şi patru din străinătate.

La Galaţi, evenimentul va avea loc în curtea Bisericii Sf. Mina, cu începere de la ora 19.00.

„Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început in Statele Unite în anul 1988 când preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi. În 2002, la initiaţiva unui grup de părinţi, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane Zi oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor. An de an mişcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele”, ne-a declarat Gabriela Istrate, una dintre voluntarele E.M.M.A. care se ocupă şi de organizarea evenimentului de marţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ziua Părinţilor de Îngeri, în curtea Bisericii Sf. Mina

Şi în acest an, copilaşii plecaţi prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Părinţilor de Îngeri, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecaţi dintre noi.

Aflat la a şaptea ediţie, evenimentul se va desfăşura simultan în cel puţin zece oraşe din ţară şi patru din străinătate (Anglia, Franţa şi Germania), duminică, 8 iunie, începând cu 17.30. Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate oraşele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire. Baloanele se pot achiziţiona de la locul desfăşurării evenimentului la preţul de cinci lei/bucata. În Galaţi, evenimentul va avea loc în curtea Bisericii Sf. Mina din cartierul I.C. Frimu.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Miercuri, comemorarea bebeluşilor plecaţi prea devreme dintre noi

Miercuri, 15 octombrie, de la ora 19.00, 150 de candele vor fi aprinse pe scările Bisericii „Sf. Mina” din cartierul I.C.Frimu, cu ocazia „Zilei internaţionale a comemorării bebeluşilor şi a copiilor”, zi celebrată în România de Organizaţia E.M.M.A (Eternul Miracol Materna Alinare). Ziua este celebrată şi în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene. „În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră, creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore”, se arată într-un comunicat de presă.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Duminică, Ziua Părinţilor de Îngeri la Biserica Sf. Mina

Şi în acest an, copilaşii plecaţi prea devreme dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Părinţilor de Îngeri, singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecati prea devreme dintre noi.

Aflat la a opta editie, evenimentul se va desfăşura  simultan în cel puţin 19 oraşe (din România, Anglia, Franţa şi Germania) duminică, 7 iunie, începand cu 17.30. Părinţii, apropiatii acestora si sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate oraşele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire. 

În Galaţi, evenimentul se desfăşoară în curtea Bisericii Sf. Mina, din cartierul I.C. Frimu. Ora de începere pentru toate evenimentele din ţară va fi 17.30, dar, în cazul în care vremea va fi rea, este posibil ca momentul lansării baloanelor să se devanseze.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Lumânări aprinse la Biserica "Sf. Mina", în memoria copiilor plecaţi prea devreme

Mii de lumânări vor fi aprinse în 18 oraşe din ţară, inclusiv la Galaţi, joi, 15 octombrie, de la ora 19,00, în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. De „Ziua internaţională a comemorării bebeluşilor şi a copiilor”, la biserica „Sf. Mina” (str. Alba Iulia nr. 1), lumânările vor fi lăsate să ardă timp de o oră. Evenimentul se va desfăşura concomitent în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia şi în câteva ţări europene.

Evenimentul a ajuns la a şasea ediţie şi este organizat la iniţiativa fondatoarei Organizaţiei "E.M.M.A.", Bianca Brad. "Dorinţa noastră este să determinăm creşterea solidarităţii umane şi să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind alinare părinţilor îndoliaţi, dar şi să atragem atenţia asupra ratei ridicate a mortalităţii infantile din România. Cine nu poate ajunge la eveniment, poate participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Pentru a le arăta părinţilor îndoliaţi câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânări aprinse, pe adresa contact@organizatiaemma.ro”, spune organizatoarea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.