Jump to content

Un muncitor a căzut de la 15 metri înălţime

dcp100168

Recommended Posts

Un muncitor a căzut de la 15 metri înălţime

Un muncitor în vârstă de 53 de ani a alunecat şi a picat de la o înălţime de aproximativ 15 metri. Bărbatul lucra pe un şantier de construcţii situat vizavi de restaurantul Neacşu, în cartierul Micro 19. La locul incidentului au sosit în câteva minute două echipaje ale SMURD, care au început manevrele de resuscitare ale victimei. În urma examenului medical iniţial, s-a stabilit faptul că bărbatul avea mai multe răni la cap şi la spate. De asemenea, o mână şi un picior erau fracturate.

„Înainte de a urca, i-am dat o centură şi i-am spus să o folosească”, a afirmat şeful echipei de muncitori. Pe de altă parte, un coleg al victimei ne-a spus că aceasta a alunecat şi a căzut în timp ce lucra exact pe marginea clădirii.

Pe lângă un echipaj al Poliţiei, în şantier a sosit şi directorul Inspecţiei Teritoriale de Muncă, Ionel Petrea. „Am venit pentru a constata împrejurările exacte în care s-a petrecut accidentul de muncă. Pentru început am observat că nu existau balustradele corespunzătoare, care ar fi împiedicat căderea muncitorului. În urma anchetei, vom stabili ce măsuri vom lua. Patronul este singurul răspunzător, el trebuind să se asigure că muncitorul poartă echipamentul corespunzător”, a declarat Ionel Petrea.

viata-libera.ro

Un muncitor a ajuns în stare gravă la spital

Un muncitor de 55 de ani care lucra la fundaţia unui magazin din Galați a căzut vineri de la 20 de metri înălţime. Din primele informaţii, se pare că muncitorul nu avea centura de siguranţă legată. Bărbatul a fost dus în stare gravă la spital.

Directorul ITM Galaţi, Ionel Petrea, a declarat pentru Știrile B1 TV că deși angajatorul i-a pus la dispoziție echipament de protecție, muncitorul nu l-a folosit, astfel că s-a dezechilibrat și a căzut. „Lucra la etajul 2. Nu s-a asigurat corespunzător și a căzut, accidentându-se foarte grav. Angajatorul spune că i-a acordat echipamentul de protecție. Este angajat cu acte, ca muncitor necalificat. Am dispus o echipă de inspectori de muncă pentru a investiga acest caz”, a declarat Petrea.

Muncitorul are multiple fracturi și se află în stare de șoc, însă medicii spun că starea lui se va ameliora. „Pacientul este în stare de șoc. Încercăm să-i menținem tensiunea. Are fracturi multiple plus o plagă la nivelul capului. Avem un pronostic bun pentru el”, a declarat șeful Unităţii de Primire Urgenţe din Galaţi, Angel Trifan.

b1.ro

Angajatorii nu asigura echipamentele de protectie necesare ori muncitorii nu le folosesc.

Ambii sunt inconstienti. Stiu ca se poate intampla ceva rau dar spera sa nu se intample - culpa.

Angajatorii ar trebui sa-si concedieze muncitorii care nu respecta regulile de PM iar muncitorii ar trebui sa refuze lucrul fara echipament adecvat! Vise!