Jump to content

Două fetiţe au fost arse după ce fostul concubin al mamei lor a dat foc casei


dcp100168

Recommended Posts

Două fetiţe au fost arse după ce fostul concubin al mamei lor a dat foc casei

Două surori, de doi şi şapte ani, au suferit arsuri chimice şi intoxicaţii cu fum după ce fostul concubin al mamei lor a incendiat casa în care fetiţele dormeau. Incidentul a avut loc duminică dimineaţa, în jurul orei 2.00, în comuna gălăţeană Costache Negri.

În urma unei certe între fostul concubin şi femeia de 26 de ani, bărbatul a aruncat cu o sticlă plină cu benzină pe una dintre ferestrele casei. Locuinţa a luat foc imediat, incendiul ajungând şi în camera în care dormeau fetele. Tavanul camerei a căzut peste acestea, producându-le arsuri de gradele I, II şi III, mai ales în zona picioarelor.

„Pacienta de doi ani a suferit arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului, în timp ce surorii ei i-au fost afectate 15 procente din suprafaţa corpului. Cele două au fost transportate la Serviciul Urgenţe al Spitalului Judeţean. După acordarea îngrijirilor medicale necesare, fetele au fost transferate la Spitalul de Pediatrie din Galaţi”, a explicat dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului de Ambulanţă Galaţi. Deşi iniţial medicii au stabilit transferul fetelor la un spital din Bucureşti, ulterior ele au rămas internate la Pediatrie.

Cel care a produs tragedia are 29 de ani şi a fost reţinut deja de Poliţie. „În momentul de faţă bărbatul este cercetat pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi tentativă la omor. Ancheta desfăşurată la faţa locului va hotărî dacă suspectul va fi anchetat în stare de libertate sau va fi reţinut preventiv”, a declarat comisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

POLIŢIŞTII AU REŢINUT UN BĂRBAT ÎN VÂRSTĂ DE 29 ANI CARE A INCENDIAT O LOCUINŢĂ ŞI A RĂNIT GRAV DOI COPII MINORI

În noaptea de 26/27.05.2012, poliţiştii Secţiei 3 de Poliţie Rurală Lieşti, în urma unui apel primit prin Dispeceratul 112, l-au identificat şi reţinut pe C. Dumitru de 29 ani, din comuna Costache Negri, jud. Galaţi.

Acesta, în timpul nopţii, a pătruns în curtea locuinţei fostei sale concubine, din comuna Cosatache Negri şi, după ce a spart unul dintre geamuri, a aruncat în interior o substanţă inflamabilă, incendiind una dintre camere.

Ulterior, incendiul s-a extins şi la o cameră alăturată, în care dormeau cele două fiice minore ale femeii, una în vârstă de 7 ani şi cealaltă de 2 ani şi 10 luni. Tavanul de lambriu al camerei a cedat şi a căzut peste cele două fetiţe, iar acestea au suferit arsuri de gradul I, II şi III ale membrelor inferioare, fiind transportate la Spitalul de Urgenţă din Galaţi pentru îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat fără intervenţia pompierilor şi până la sosirea patrulei de poliţie şi nu a afectat locuinţele învecinate.

În cauză s-a format o echipă operativă de cercetare condusă de un procuror criminalist şi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violare de domiciliu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul tentativei la săvârşirea infracţiunii de omor, urmând a se dispune şi cu privire la starea de libertate a suspectului.

politiaromana.ro

Link to comment
Share on other sites

Incendiatorul de la C. Negri a ajuns după gratii

Luni, magistraţii Tribunalului Galaţi au acceptat propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Dumitru Mitică Constantin, de 29 de ani, din Costache Negri, acuzat de tentativă de omor, violare de domiciliu şi distrugere. Bărbatul, a aruncat cu o sticlă plină cu benzină pe una dintre ferestrele casei în care locuia fosta sa concubină şi cele două fetiţe ale ei, una de doi ani şi cealaltă de şapte ani.

Cele două surori au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum şi au fost transportate la spital duminică dimineaţă. „Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi le-a spus anchetatorilor că a vrut să se răzbune pe fosta sa concubină. Se pare că femeia l-a părăsit şi s-a întors la soţul ei, acolo unde a avut loc şi incidentul”, ne-a spus Liliana Istrate, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Dumitru Mitică Constantin este recidivist, el mai având de executat încă 1.000 de zile dintr-o pedeapsă primită pentru tâlhărie. Acum, bărbatul se va întoarce după gratii, iar atunci când va primi condamnarea pentru faptele săvârşite duminică dimineaţă va executa şi zilele rămase din trecut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Judecat pentru că a vrut să se răzbune ca în filme

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Dumitru Mitică Constantin, acuzându-l de săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, distrugere şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav. În urma anchetei, procurorii au stabilit că Mitică Constantin a intrat fără drept, pe 25, 26 şi 27 mai, în locuinţa părţilor vătămate Cornelia şi Neculai Pricope. De asemenea, în noaptea de 26 spre 27 mai, inculpatul a aruncat cu substanţe inflamabile în locuinţa acestora, incendiind-o. În urma incendiului, doi copii minori - C.D. (în vârstă de 7 ani) şi P.G.G. (în vârstă de 3 ani) - s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi au suferit arsuri pe circa 6 la sută, respectiv, 10 la sută din suprafaţa corpului. Copiii au fost transportaţi la spital, unde s-a constatat că le-a fost pusă viaţa în pericol. Minorii au fost salvaţi din casa în flăcări de către părinţi. Anchetatorii au calculat şi un prejudiciu de 2.000 de lei, flăcările distrugând şi o parte dintre bunurile familiei. Dumitru Mitică Constantin a fost arestat pe 28 mai, mandatul său de arestare preventivă fiind prelungit lunar, ultima dată pe 20 august. Cauza, finalizată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, a fost deja înregistrată la tribunal, având ca termen de judecată data de 9 noiembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Condamnat după ce a încercat să-şi incendieze fosta concubină şi copiii

Violenţa conjugală capătă noi dimensiuni în fiecare zi, Galaţiul ocupând unul din primele locuri în România la acest capitol. Justiţia gălăţeană a finalizat zilele trecute cazul unui gălăţean care a şocat comunitatea locală după ce pe 25.05.2012 a luat un bidon cu lichid inflamabil, l-a aruncat în casa fostei concubine şi i-a dat foc, fără să-i pese că în imobil locuiau şi cele două fete minore ale femeii.
Constantin Dumitru Mitică a fost judecat pentru tentativă la omor calificat şi omor deosebit de grav, precum şi distrugere. Bărbatul nu a putut suporta faptul că consoarta i-a dat papucii, după ce a avut o relaţie de concubinaj cu ea de aproape doi ani, deşi el a fost vinovat de plecarea femeii, în condiţiile în care o lovea atât pe ea, cât şi pe ce doi copii minori. Cornelia Pricope a decis finalmente să pună capăt relaţiei şi s-a întors la soţul său, Neculai Pricope, stârnind mânia fostului concubin, care a decis să se răzbune. S-a îmbătat şi a mers la locuinţa soţilor Pricope, iar pentru că nu i-a răspuns nimeni, a spart un geam şi a încercat să intre în locuinţă, dar nu a reuşit datorită gratiilor de la fereastră.
Chemaţi la faţa locului, poliţiştii nu au reuşit să îl găsească pe individ, care decisese să se ascundă. În aceeaşi zi, pe 25.05.2012, Constantin Dumitru Mitică s-a întors la casa soţilor Pricope şi profitând de faptul că aceştia erau la poarta casei, a aruncat petrol lampant din bidonul pe care îl avea asupra lui în locuinţă, i-a dat foc şi apoi a plecat liniştit acasă. Nu a durat mult până când focul a cuprins o bună parte din imobil, pompierii reuşind în cele din urmă să stingă incendiul. Daniela Mirică (7 ani), una dintre fiicele Corneliei Pricope, a încercat să îşi scoată sora din casă, dar nu a reuşit pentru că aceasta leşinase din cauza fumului. Cele două minore au scăpat cu viaţă după ce au fost scoase din flăcări de părinţi, care le-au aruncat în apă, în încercarea de a le mai potoli durerea provocată de arsuri. Ambele fete s-au ales cu arsuri de gradul I şi II pe faţă, gât, mâini, coapse şi genunchi, fiind necesară spitalizarea lor.
Constantin Dumitru Mitică a fost condamnat la nouă ani şi cinci luni de închisoare, dar asta nu l-a împiedicat să declare cu seninătate în instanţă că a vrut să-i facă rău fostei concubine cu orice preţ.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.