Jump to content

Economia Galaţiului se bazează pe servicii şi comerţ


Recommended Posts

Economia Galaţiului se bazează pe servicii şi comerţ

Acest lucru reiese din analiza datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit cărora aproape jumătate din populaţia activă din judeţul Galaţi lucrează în domeniul serviciilor.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, Carmen Hanţaţuc, a declarat că la data de 1 ianuarie în judeţul nostru erau 183.600 de persoane active, din care un procent de 40,69% îşi desfăşurau activitatea în domeniul serviciilor şi al comerţului, în timp ce un procent de 32,32% lucra în agricultură. „Conform datelor furnizate de către INS, doar un procent de 18,51% din populaţia activă lucra în industrie, în timp ce doar un procent de 8,5% îşi desfăşura activitatea în domeniul construcţiilor. Faptul că ponderea cea mai importantă în economia gălăţeană nu o reprezintă industria şi construcţiile, ci o reprezintă sectorul serviciilor şi al comerţului este un lucru îngrijorător, care ar trebui să le dea de gândit mai ales autorităţilor administraţiei publice locale”, ne-a declarat directorul AJOFM Galaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, la aceeaşi dată populaţia activă civilă era de 204.900 de persoane, în timp ce numărul şomerilor se ridica la 21.300 de persoane. Cât despre resursa de muncă a judeţului, adică populaţia aptă de muncă, aceasta este de 413.400 de persoane. Cel mai elocvent exemplu pentru decăderea industriei oraşului o reprezintă Combinatul, care de-a lungul ultimilor ani s-a transformat dintr-un colos siderurgic într-o făbricuţă, o serie de capacităţi de producţie reducându-se sau fiind închise, în timp ce peste jumătate din angajaţi au preferat să spună adio locurilor lor de muncă în ultimii 10 ani de la privatizarea făcută pe vremea fostului guvern condus de Adrian Năstase.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.