Jump to content

A furat banii asociaţiei de proprietari pe care o administra


dcp100168

Recommended Posts

A furat banii asociaţiei de proprietari pe care o administra

Fostul administrator al Asociaţiei 245 din Galaţi, Elena Fotache, a fost trimis în judecată pentru delapidare în formă continuată după ce locatarii au descoperit că a furat peste 128.000 de lei din banii asociaţiei.

Proprietarii de apartamente au intrat la bănuieli după ce le-a fost sistată furnizarea apei reci, iar când s-au interesat la Apaterm şi Apă Canal, au aflat că datoria către cele două societăţi totaliza peste 153.000 de lei, reprezentând datoriile şi penalităţile. Asta în condiţiile în care locatarii nu ştiau absolut nimic de o asemenea datorie şi nici nu existau rău platnici la întreţinere. De altfel, la panoul de afişaj al datoriilor la întreţinere apărea un debit total mult mai mic, de doar 38.962 de lei.

Oamenii au luat-o la întrebări pe Elena Fotache, iar fostul administrator a recunoscut că nu a rezistat ispitei de a lua din banii asociaţiei pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, dar s-a obligat să îi restituie într-un an de zile. Proprietarii au reclamat-o la Poliţie, pe lista de acuzaţii numărându-se furtul, înşelăciunea, abuzul în serviciu, falsul intelectual şi uzul de fals.

Datorii de patru ori mai mari către furnizorii de utilităţi

În urma unei expertize contabile, s-a constatat că prejudiciul cauzat asociaţiei de proprietari 245 în urma gestionării frauduloase a banilor proveniţi de la locatari se ridică la peste 128.000 de lei. Practic, Elena Fotache „uita” să mai plătească facturile către furnizorii de utilităţi, astfel că datoriile către aceste societăţi crescuseră de patru ori.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a stabilit că nu sunt probe pentru ca Elena Fotache să răspundă penal şi pentru celelalte acuzaţii aduse de locatari, aceasta urmând să fie judecată doar pentru delapidare. Femeia a recunoscut şi în faţa procurorilor că a furat banii locatarilor, afişând datorii cu mult mai mici decât cele reale pentru a-i induce în eroare. Fostul administrator a motivat că spera să acopere prejudiciul după ce ar fi primit o moştenire, constând într-un teren şi o suprafaţă de pădure pe raza judeţului Bacău, numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat. Dacă va fi găsită vinovată, fostul administrator riscă să petreacă până la 15 ani în spatele gratiilor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

A delapidat asociaţia pe care o administra şi a dispărut cu banii locatarilor

Fostul administrator al asociaţiei 245 din Galaţi, Elena Fotache, pare că a intrat în pământ după ce a fost trimis în judecată pentru delapidare în formă continuată. Locatarii au descoperit că a furat peste 128.000 de lei din banii asociaţiei după ce le-a fost sistată furnizarea apei reci, iar până acum Elena Fotache nu a apărut în sala de judecată. Proprietarii de apartamente s-au interesat la Apaterm şi Apă Canal, de unde au aflat că datoria către cele două societăţi totaliza peste 153.000 de lei, reprezentând datoriile şi penalităţile. Asta în condiţiile în care locatarii nu ştiau absolut nimic de o asemenea datorie şi nici nu existau rău platnici la întreţinere. De altfel, la panoul de afişaj al datoriilor la întreţinere apărea un debit total mult mai mic, de doar 38.962 de lei. Oamenii au luat-o la întrebări pe Elena Fotache, iar fostul administrator a recunoscut că nu a rezistat ispitei de a lua din banii asociaţiei pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, dar s-a obligat să îi restituie într-un an de zile. Proprietarii au reclamat-o la Poliţie, pe lista de acuzaţii numărându-se furtul, înşelăciunea, abuzul în serviciu, falsul intelectual şi uzul de fals.
Afişa datorii la întreţinere mai mici decât cele reale
În urma unei expertize contabile, s-a constatat că prejudiciul cauzat asociaţiei de proprietari 245 în urma gestionării frauduloase a banilor proveniţi de la locatari se ridică la peste 128.000 de lei. Practic, Elena Fotache „uita” să mai plătească facturile către furnizorii de utilităţi, astfel că datoriile către aceste societăţi crescuseră de patru ori. Femeia a recunoscut şi în faţa procurorilor că a furat banii locatarilor, afişând datorii cu mult mai mici decât cele reale pentru a-i induce în eroare. Fostul administrator a motivat că spera să acopere prejudiciul după ce ar fi primit o moştenire, constând într-un teren şi o suprafaţă de pădure pe raza judeţului Bacău, numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat. Mai mult decât atât, la ultimele trei termene de judecată judecătorii nu au făcut altceva decât să constate că Elena Fotache lipseşte, semn că fostul administrator nu are de gând să mai returneze banii, dar nici magistraţii nu au luat măsuri ca aceasta să fie adusă cu forţa în sala de judecată sau să emită pe numele ei un mandat de arestare în lipsă.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

8 luni de închisoare cu suspendare după ce a furat 128.000 de lei de la asociaţia pe care o administra

Fostul administrator al asociaţiei 245 din Galaţi, Elena Fotache, a fost condamnat la sfârşitul săptămânii trecute de Judecătoria Galaţi la opt luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru delapidare în formă continuată. Locatarii au descoperit că a furat peste 128.000 de lei din banii asociaţiei după ce le-a fost sistată furnizarea apei reci, iar până la data pronunţării sentinţei Elena Fotache nu a apărut în sala de judecată. Proprietarii de apartamente s-au interesat la Apaterm şi Apă Canal, de unde au aflat că datoria către cele două societăţi totaliza peste 153.000 de lei, reprezentând datoriile şi penalităţile. Asta în condiţiile în care locatarii nu ştiau absolut nimic de o asemenea datorie şi nici nu existau rău platnici la întreţinere. De altfel, la panoul de afişaj al datoriilor la întreţinere apărea un debit total mult mai mic, de doar 38.962 de lei. Oamenii au luat-o la întrebări pe Elena Fotache, iar fostul administrator a recunoscut că nu a rezistat ispitei de a lua din banii asociaţiei pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, dar s-a obligat să îi restituie într-un an de zile. Proprietarii au reclamat-o la Poliţie, pe lista de acuzaţii numărându-se furtul, înşelăciunea, abuzul în serviciu, falsul intelectual şi uzul de fals.
A recunoscut că a plecat cu banii locatarilor
În urma unei expertize contabile, s-a constatat că prejudiciul cauzat Asociaţiei de proprietari 245 în urma gestionării frauduloase a banilor proveniţi de la locatari se ridică la peste 128.000 de lei. Practic, Elena Fotache „uita” să mai plătească facturile către furnizorii de utilităţi, astfel că datoriile către aceste societăţi crescuseră de patru ori. Femeia a recunoscut şi în faţa procurorilor că a furat banii locatarilor, afişând datorii cu mult mai mici decât cele reale pentru a-i induce în eroare. Fostul administrator a motivat că spera să acopere prejudiciul după ce ar fi primit o moştenire, constând într-un teren şi o suprafaţă de pădure pe raza judeţului Bacău, numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat. Judecătorii au obligat-o pe Elena Fotache să returneze cei 128.000 de lei pe care i-a furat, însă locatarii nu au reuşit să dea de fostul administrator, astfel că există riscul ca acum să rămână cu paguba.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Administrator de asociaţie executat silit de locatari

Judecătoria Galaţi a avizat executarea silită a fostului administrator al Asociaţiei 245 din Galaţi, Elena Fotache, pentru suma de 128.000 de lei, după ce aceasta a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare în formă continuată de către Curtea de Apel. Acesta nu a mai fost de găsit nici de către locatarii păgubiţi, nici nu s-a mai prezentat la proces. Proprietarii de apartamente ce fac parte din asociaţia 245 s-au interesat la Apaterm şi Apă Canal, de unde au aflat că datoria asociaţiei către cele două societăţi totaliza peste 153.000 de lei, reprezentând datoriile şi penalităţile. Asta în condiţiile în care locatarii nu ştiau absolut nimic de o asemenea datorie şi nici nu existau rău platnici la întreţinere. De altfel, la panoul de afişaj al datoriilor la întreţinere apărea un debit total mult mai mic, de doar 38.962 de lei. Când oamenii au luat-o la întrebări pe Elena Fotache, fostul administrator a recunoscut că nu a rezistat ispitei de a lua din banii asociaţiei pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, dar s-a obligat să îi restituie într-un an de zile. 

A recunoscut tot

Proprietarii au reclamat-o la Poliţie, pe lista de acuzaţii numărându-se furtul, înşelăciunea, abuzul în serviciu, falsul intelectual şi uzul de fals. În urma unei expertize contabile, s-a constatat că prejudiciul cauzat Asociaţiei de Proprietari 245 în urma gestionării frauduloase a banilor proveniţi de la locatari se ridică la peste 128.000 de lei. Practic, Elena Fotache „uita” să mai plătească facturile către furnizorii de utilităţi, astfel că datoriile către aceste societăţi crescuseră de patru ori. Femeia a recunoscut şi în faţa procurorilor că a furat banii locatarilor, afişând datorii cu mult mai mici decât cele reale pentru a-i induce în eroare. Fostul administrator a motivat că spera să acopere prejudiciul după ce ar fi primit o moştenire, constând într-un teren şi o suprafaţă de pădure pe raza judeţului Bacău, numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Cum a reuşit fostul administrator al unei asociaţii de proprietari să scape şi de închisoare, dar şi de obligaţia de a restitui 130.000 de lei, cu care a delapidat asociaţia

Decizie inexplicabilă a Judecătoriei Galaţi, care a decis pe 28 iunie să respingă o cerere venită din partea proprietarilor arondaţi asociaţiei 245 din Galaţi, ce viza revocarea suspendării executării pedepsei în cazul fostului administrator al asociaţiei, Elena Fotache.

Proprietarii de apartamente ce fac parte din asociaţia 245 din Galaţi au cerut lămuriri la Apaterm şi Apă Canal, după ce au aflat că datoria asociaţiei către cele două societăţi furnizoare de utilităţi totaliza 130.000 de lei, reprezentând datorii şi penalităţi. Asta în condiţiile în care locatarii nu ştiau absolut nimic de o asemenea datorie şi nici nu existau rău platnici la întreţinere. De altfel, la panoul de afişaj al datoriilor la întreţinere apărea un debit total mult mai mic, de doar 38.962 de lei. Când oamenii au luat-o la întrebări pe Elena Fotache, fostul administrator a recunoscut că nu a rezistat ispitei de a lua din banii asociaţiei pentru a-şi rezolva nişte probleme personale, dar s-a obligat să îi restituie într-un an de zile. 

Judecătorii au manifestat clemenţă faţă de Elena Fotache, condamnând-o la patru ani de închisoare, dar cu suspendarea executării, după ce a delapidat asociaţia pe care a condus-o cu 130.000 de lei. Femeia a fost obligată să restituie paguba creată asociaţiei de proprietari 245, însă până acum aceasta nu a dat niciun semn că ar vrea să îşi repare greşeala.

În aceste condiţii, proprietarii arondaţi asociaţiei 245 din Galaţi au cerut Judecătoriei Galaţi revocarea suspendării executării pedepsei în cazul fostului administrator al asociaţiei. Oamenii au demarat anterior şi procedura de executare silită împotriva Elenei Fotache, punând în executare o decizie definitivă a Curţii de Apel Galaţi. Membrii asociaţiei 245 s-au folosit de condiţia impusă de instanţa de judecată pentru ca Elena Fotache să se bucure în continuare de libertate: fostul administrator trebuia să returneze cei aproape 130.000 de lei pe care i-a delapidat de la asociaţia pe care o administra, în caz contrar urma să ajungă după gratii.

Aceasta nu a mai returnat însă nici măcar un leu, iar Judecătoria Galaţi  a decis în mod bizar pe 28 iunie să respingă cererea proprietarilor. Decizia îi pune acum pe gălăţenii arondaţi asociaţiei 245 din Galaţi în situaţia să plătească din propriile buzunare paguba creată de fostul administrator, care nici nu va răspunde penal pentru ce a făcut.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.