Jump to content

Absolvenţi ai şcolilor de poliţie, angajaţi la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Absolvenţii şcolilor de poliţie, angajaţi de-abia după un an

* Dacă pentru tinerii agenţi absolvenţi ai şcolilor de poliţie aşteptarea s-a terminat, ei fiind angajaţi în această lună, cei care s-au visat jandarmi sau poliţişti de frontieră nu ştiu încă unde şi de când vor lucra *

După doi ani de şcoală în care au mâncat militărie pe pâine şi au fost nevoiţi să stea cu burţile pe carte pentru a putea ajunge să facă parte din corpul agenţilor şi respectiv subofiţerilor, cadeţilor instruiţi la Câmpina, Drăgăşani, Fălticeni sau Oradea sistemul le-a mai cerut să se supună unei probe: aşteptarea. Şcoliţi pe bani publici pentru a fi transformaţi în noua generaţie de oameni ai legii, viitorii poliţişti sau jandarmi care au crezut că intră într-un sistem riguros, sigur şi special s-au văzut nevoiţi să guste şi ei din amarul frustrării de a sta pe tuşă. Nu o lună, nu două, ci aproape un an a fost necesar pentru a Guvernul să le dea undă verde absolvenţilor MAI să intre în pâine!

"Am fost puţin dezamăgit, dar mi-am dorit prea mult"

Cei mai norocoşi dintre ghinionişti au fost absolvenţii şcolilor de agenţi de poliţie, pentru care aşteptarea s-a terminat la începutul acestei luni, mai exact pe 2 mai, când la Galaţi au fost încadraţi 12 agenţi. "A fost grea aşteptarea, am avut momente când am fost un pic dezamăgit, dar mi-am dorit mult şi toţi cei de la şcoală mi-au dat asigurări că se va rezolva", ne dezvăluie Marius Măgdălin, unul dintre proapeţii agenţi angajaţi la IPJ Galaţi. Marius, originar din Tecuci, are 27 de ani şi a bătut la poarta Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina în 2009, la un an după ce absolvise ASE-ul. La 25 de ani, la o vârstă la care un poliţist care a terminat şcoala de agenţi poate avea deja câţiva ani de experienţă, tânărul tecucean s-a pus cu burta pe carte pentru a-şi îndeplini un vis mai vechi sau, poate, pentru a obţine garanţia unei cariere care i-a fost refuzată odată cu restricţionarea angajărilor în alte sectoare bugetare.

"De mic mi-a plăcut să fiu poliţist"

"Îmi plăceau uniformele, meseria, să-i ajut pe oameni. N-am făcut pasul asta mai devreme, pentru că nu m-am simţit pregătit. M-am pregătit un an la română, engleză şi sport şi am dat examen", explică agentul Măgdălin. Pentru că a absolvit cu medie foarte mare, 9,49, fiind al cincilea pe şcoală, Marius a avut posibilitatea să îşi aleagă postul. A mers acasă, la Tecuci, şi acum este agent de ordine publică la Secţia 6 Poliţie Rurală.

"E o zonă grea, sunt multe comune, dar sunt familiarizat, mai ales că toate stagiile de practică le-am făcut la Brăhăşeşti. Sunt sub tulela unor oameni cu experienţă de la care am ce să învăţ. A fost un an în care am stat degeaba şi abia aşteptam să încep odată", conchide agentul.

Nevoia de "sânge tânăr"

Cazuri ca acela al lui Marius Măgdălin sunt cu zecile printre tinerii din Galaţi care au muncit şi au sperat ca după doi ani de şcoală să îmbrace haina statului. Nu la fel de norocoşi ca şi colegii lor poliţişti, absolvenţii Şcolilor de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani, ori cei ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţie de Frontieră de la Oradea mai aşteaptă încă să afle unde şi de când vor fi angajaţi.

"La Poliţia de Frontieră nu s-au făcut încă repartizările. Nici nu ştim încă numărul absolvenţilor care ne vor reveni, probabil că se va decide în jur de 15 iunie", ne-a spus cms. şef Ioan Lungu, şeful STPF Galaţi.

O situaţie similară este şi la Jandarmerie, instituţie care a recrutat şi a trimis la şcoala de subofiţeri un număr destul de mare de tineri.

"Probabil spre sfârşitul lui iunie-iulie vom şti câţi vom primi. Ar fi ideal să se facă repartiţiile în aşa fel încât să ne vină tot gălăţeni, pentru că în felul asta, sub aspectul costurilor, ar fi mult mai eficient, în sensul că se elimină plăţile care se fac pentru cei din alte judeţe", a completat col. Mircea Olaru, şeful IJJ Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

(1 noiembrie 2022)

45 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție Câmpina, încadrați la IPJ Galați

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați a avut loc procedura de repartizare pe funcții a 45 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, promoția octombrie 2022. Tinerii polițiști au fost întâmpinați de Inspectorul șef și adjunctul acestuia, care le-au adresat un mesaj de bun venit. Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, avându-se în vedere situația operativă înregistrată la nivelul județului Galați dar și în baza opțiunilor liber exprimate de aceștia.

Specializările în care vor profesa noii polițiști sunt ordine publică, rutieră și investigații criminale și au fost repartizați după cum urmează: 43 în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și 2 la Secția Regională de Poliție Transporturi Galați (1 la Biroul Județean de Poliție Transporturi Galați și 1 la Post Poliție Transporturi Feroviare Brăila). Din cei 43, 37 au fost repartizați la ordine publică în cadrul Poliției Municipiului Galați, Tecuci, Poliția orașului Berești, Poliția orașului TG. Bujor, în mediul urban dar și rural, 4 pe linie de rutieră din care 2 la Serviciul Poliției Rutiere și 2 la Biroul Poliției Rutiere, iar 2 polițiști la investigații criminale, unul în cadrul Secției 4 Poliție și unul la Poliția Orașului Berești.

Timp de 6 luni, fiecare dintre ei se va afla sub îndrumarea unui tutore, un polițist cu experiență care îi va îndruma în primele activități din debutul carierei lor.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

51 de agenți de poliție repartizați la IPJ Galați

Astăzi, 10 aprilie, 51 de agenți de poliție, absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina și ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați în vederea parcurgerii procedurii de repartizare pe funcții în ordinea mediilor de absolvire.

Nouă promoție de polițiști a fost repartizată structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistică. 47 dintre aceștia își vor desfășura activitatea în cadrul I.P.J. Galați, atât în mediul urban, cât și în cel rural, iar 4 în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați.

Absolvenții vor beneficia de sprijinul colegilor cu experiență din IPJ Galați, până la împlinirea perioadei de tutelă și se vor implica în rezolvarea problemelor comunității în mijlocul căreia își vor desfășura activitatea.

realitateadegalati.net

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

57 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție Câmpina, încadrați la IPJ Galați

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați a avut loc procedura de repartizare pe funcții a 57 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, promoția noiembrie 2023. Tinerii polițiști au fost întâmpinați de Inspectorul șef, dar și de cei aflați la comanda structurilor de poliție unde au fost repartizați, care le-au adresat un mesaj de bun venit. Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, avându-se în vedere situația operativă înregistrată la nivelul județului Galați dar și în baza opțiunilor liber exprimate de aceștia.

Specializările în care vor profesa noii polițiști sunt siguranță publică, proximitate, rutieră și criminalistică și au fost repartizați după cum urmează: 52 de polițiști în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați își vor desfășura activitatea în cadrul Poliției Municipiului Galați, Poliția Municipiului Tecuci, Poliția orașului Berești și Poliția orașului TG. Bujor, în mediul urban dar și rural, iar 2 dintre aceștia își vor desfășura activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic Galați, 5 polițiști la Secția Regională de Poliție Transporturi Galați. Timp de 6 luni, fiecare dintre ei se va afla sub îndrumarea unui tutore, un polițist cu experiență care îi va îndruma în primele activități din debutul carierei lor.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Prin ce trec tinerii polițiști care vor apăra Galațiul de mâine

Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările sunt tot mai complexe, dobândirea cunoștințelor, abilităților și însușirea responsabilităților specifice reprezintă o etapă extrem de importantă în formarea noii generații de polițiști. Astfel, cei 54 de tineri absolvenți ai Școlii de Agenți de la Câmpina care au ajuns la Galați în acest an au trecut printr-o serie de preparative specifice, menite să îi învețe să se descurce în stradă, raportate la noile provocări și evoluții ale celor mai diverse categorii sociale.

Programul de pregătire, menit să le completeze cunoștințele dobândite în școală, a fost unul special și a implicat participarea polițiștilor din diverse structuri ale IPJ Galați. "Pregătirea tinerilor polițiști a fost desfășurată în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, pregătire fizică, autoapărare și tactică polițienească, urmând ca în perioada următoare să fie instruiți cu privire la conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară", au precizat reprezentanții IPJ Galați, la finalul primului stagiu de pregătire. Astfel, în sala de curs, de sport și la poligonul de tir, agenții au învățat tactici polițienești, pentru a fi pregătiți să intervină în soluționarea unor cazuri ce pot apărea în activitatea lor. Un aspect esențial al programului a fost componenta teoretică, ce s-a axat pe modul de intervenție al polițiștilor, cunoscut fiind faptul că, de multe ori, mai ales în cazul agenților tineri, au fost bifate carențe grave în felul în care aceștia au gestionat situații tensionate sau periculoase.

"O altă dimensiune importantă a pregătirii o reprezintă componenta practică, unde polițiștii învață modul de folosire a armamentului și mijloacelor din dotarea lor. Acest aspect contribuie la creșterea nivelului de siguranță în comunitate și la asigurarea unei intervenții rapide și eficiente", au completat reprezentanții Poliției Galați.

Și cum meseria se învață cel mai bine "din furat", tinerii agenți au fost trimiși să se adapteze la realitatea operativă și să se integreze în muncă alături de colegii mai vechi, polițiștii cu experiență, pentru a vedea, la cald, cum se aplică procedurile, cum se discută cu cetățeanul, indiferent de care parte ar fi și care sunt riscurile meseriei pe care au îmbrățișat-o.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Poliția Galați s-a întărit cu forțe tinere

27 de agenți de poliție, absolvenți ai şcolilor de agenți de la Câmpina și Cluj-Napoca, și-au început activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați. 23 dintre aceștia au fost repartizați la structurile de ordine publică și rutieră de la Poliția Municipiului Galați, Tecuci, Târgu Bujor și Berești, atât în mediul urban, cât și rural, iar ceilalți patru polițiști au fost repartizați la Secția Regională de Poliție Transporturi Galați, la Birourile Județene Galați, Brăila și Vrancea. "Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, ținându-se cont de situația operativă înregistrată, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului", au anunțat reprezentanții IPJ Galați. Absolvenții proaspăt încadrați vor beneficia de sprijinul colegilor cu experiență, până la finalul perioadei de tutelă, pentru asigurarea integrării lor socio-profesionale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.