Jump to content

Crater cu diametrul de 10 metri pe strada Oltului!


dcp100168

Recommended Posts

Crater cu diametrul de 10 metri pe strada Oltului!

adb4b0941e424e1988e34f70acc4db2c_L.jpg

O groapă cu diametrul de peste 10 metri a apărut în asfalt, pe strada Oltului, în apropierea restaurantului Cina. Surparea s-a produs marţi dimineaţă, cel mai probabil, după ce o conductă de apă s-a spart. Oamenii care locuiesc în zonă susţin că alimentarea cu apă este oprită în acest moment.

"Am trecut cu maşina pe aici şi totul părea în regulă. Peste cinci minute a apărut groapa asta. Nu mi-a venit să cred, a declarat unul dintre şoferii care circula prin acea zonă. Traficul a fost deviat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

UPDATE 11:00 - Consumatorii de pe şapte străzi nu au apă potabilă în urma surpării de pe strada Oltului. Potrivit reprezentanţilor Apă Canal, afectaţi sunt gălăţenii care locuiesc la blocurile şi casele pe pe străzile Vădeni, Mioriţei, Iasomiei, Turturelelor, Narciselor, Argeş şi Oltului. La faţa locului sunt echipaje de Poliţie Rutieră care dirijează circulaţia pe străzile adiacente, precum şi reprezentanţi ai societăţii Apă Canal, care evaluează situaţia şi stabilesc măsurile pentru limitarea surpării precum şi pentru reluarea furnizării apei potabile. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Apă Canal, conducta de apă are o vechime de 32 de ani, iar cea de canalizare, de 25 de ani, în condiţiile în care durata medie de viaţă a unei astfel de conducte este de circa 50 de ani.

UPDATE 11:30 - Reprezentanţii Apă Canal susţin că s-a reluat alimentarea cu apă pentru locuitorii de pe cele şapte străzi aflate în apropierea avariei de pe strada Oltului. În continuare vor rămâne fără apă potabilă în jur de zece locuinţe, pentru alimentarea cărora Apă Canal va instala o cişmea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Începe astuparea craterului de pe strada Oltului

După ce a făcut valuri mediatice, inclusiv la nivel naţional, şi a dat fiori reci tuturor locuitorilor din zonă, groapa căscată în albia străzii Oltului va fi astupată.

Astăzi (miercuri, n.n.) a fost decis modul în care va fi umplută surparea creată prin dizolvarea pământului de sub asfalt. Pentru a alege soluţia tehnică, s-a apelat la expertul Octavian Coşovliu, autor al mai multor studii despre solul gălăţean şi spcificul extrem de vulnerabil la apă al acestuia. După ce specialistul a ales soluţia, s-a semnat un protocol, în cursul după-amiezii, pentru o serie de lucrări succesive ce vor aduce strada la starea ei iniţială.

Lucrările vor începe mâine (joi) dimineaţă. Se va amenaja o platformă de lucru provizorie. Apoi se va trece la desfacerea terenului afectat de deasupra conductelor de apă şi a traseului de canalizare pentri a fi refăcute pe toată lungimea afectată.

După refacerea patului de pământ de sub conducte, prin introducerea de material granular cu adaos de ciment, se va aşterne pământ în straturi succesive până la nivelul carosabilului. Acestea vor fi compactate cu un cilindru uşor sau manual, cu maiul, pentru a nu se afecta zona din vecinătate. În final, se va reface infrastructura rutieră, aducându-se strada la starea iniţială, cu fundaţie de pietriş şi beton şi apoi cu asfalt turnat la suprafaţă.

Inginerul Octavian Coşovliu susţine că o groapă de felul celei de pe Oltului poate apărea oricând, aproape oriunde pe cuprinsul oraşului, dacă nu sunt respectate condiţiile speciale de exploatare a solului sensibil la apă al Galaţiului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Strada Oltului rămâne închisă încă o lună

Nu mai este niciun secret, Galaţiul are mari probleme cu stabilitatea terenului, numeroase străzi fiind grav afectate, chiar în acest moment, de tasări şi surpări.

Surparea de pe Oltului e în toiul lucrărilor de astupare. Deşi Primăria refuză să comenteze soluţia aleasă şi ritmul lucrărilor, iar furnizorul de apă şi canalizare răspunde cu aceeaşi tăcere, am reuţit să aflăm că lucrările se vor termina în două-trei săptămâni. Maximum o lună.

Din ce se poate vedea pe şantier, soluţia aleasă nu se rezumă la schimbarea ţevilor sparte, sursa apei care a şubrezit strada. După refacerea casetelor de beton, consolidarea va include chesoane de oţel şi ciment înglobat pentru rezistenţa terenului la umiditate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Acum 30-40 de ani, orice conducta trasa pe dedesubt, era protejata cu placi de beton. Astazi pamantul se toarna direct pe tevi si mai devreme sau mai tarziu ajung sa se fisureze datorita greutatii si trepidatiilor..

Vega, Tancrad si celelate firme care lucreaza in domeniu, nu au interesul ca o lucrare sa tina 100 de ani!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

"Gropzilla" de pe strada Oltului va fi astupată în două săptămâni

* Reparaţiile la craterul apărut pe strada Oltului la sfârşitul lunii mai durează deja de circa o lună şi jumătate * Urmează ca Apă-Canal să monteze conductele de apă şi canalizare

Pe 29 mai, o groapă apărută din senin pe strada Oltului, una dintre cele mai circulate artere din Galaţi, le dădea fiori de spaimă localnicilor din zonă şi oamenilor aflaţi în trafic în jurul orei 9.00. Pe de altă parte, apariţia în câteva secunde a gropii adânci de circa 10 metri, le-a dat din nou prilejul specialiştilor să critice inadvertenţele existente între calitatea solului şi mântuiala cu care se realizează lucrările la sistemele de canalizare, respectiv, asfaltare în municipiul Galaţi.

La două zile de la surparea care a blocat traficul pe strada Oltului au fost demarate lucrările de remediere, în operaţiunile de refacere a subteranului şi a sistemelor de apă şi canalizare vechi de 30 de ani fiind implicate SC Apă Canal şi SC A Plus K. După aproape o lună şi jumătate, gălăţenii care locuiesc la blocurile din apropiere sunt încă vecini cu groapa, iar cei care au drum cu maşina prin zonă sunt în continuare nevoiţi să ocolească pe străzile adiacente.

Situaţia critică, depăşită

Este asigurarea pe care o dau reprezentanţii SC A plus K SRL, firma gălăţeană care se ocupă cu refacerea drumului distrus de infiltraţiile de apă provenite de la spargerea unui canal colector. Potrivit acestora, în zona pe care o apreciază ca fiind foarte periculoasă s-a lucrat până în prezent la refacerea canalului colector şi la asigurarea subsolului cu straturi succesive de piatră până la nivelul la care trebuie să fie montate conductele de apă şi canalizare, operaţiune care revine în sarcina celor de la Apă-Canal.

"Mai trebuie montate aceste ţevi şi apoi să se lucreze la umplerea gropii până la nivelul carosabilului, iar apoi urmează turnarea covorului asfaltic. Vor mai trebui rezolvate racordurile la două case, dar acestea se vor remedia pe parcursul derulării operaţiunilor. Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul, lucrarea va fi gata în jur de 25-27 iulie", explică Niţă Podaru, directorul tehnic al SC Apă-Canal SA.

Potrivit sursei citate, tot la finalul lucrării va fi stabilită şi suma totală pe care o va primi de la municipalitate SC A Plus K SRL. În urmă cu aproximativ un an, Vega 93 încasa pentru asfaltarea străzii Oltului pe o lungime de 1,6 kilometri suma de 310.000 de euro fără TVA.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

O nouă surpare pe strada Oltului

În weekendul trecut, o nouă groapă a apărut pe strada Oltului, colţ cu Barboşi. Deşi nu a fost atât de mare precum cele precedente, noua surpare a afectat o bună parte din sensul benzii de circulaţie.

Groapa, periculoasă atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni, era semnalizată, duminică seara, prin bariere şi panglici, dar şi prin crengi. Luni dimineaţă, muncitorii s-au apucat de treabă. Şi acum doi ani, când în dreptul Restaurantului Cina s-a căscat o groapă cu diametrul de 10 metri, şi acum, cauza a fost aceeaşi: surparea şoselei de la spargerea unei conducte. Atunci, blocurile din zonă au rămas fără apă curentă. Acum, fiind vorba de o avarie de dimensiuni mai mici, nu au mai fost semnalate şi astfel de probleme.
Conform informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei, o situaţie similară a apărut şi pe strada Brăilei. „A apărut o surpare a solului cauzată de infiltraţiile de apă din conducte. Pentru că tasarea solului a condus şi la distrugerea carosabilului, Primăria municipiului Galaţi, prin Serviciul Reparaţii Străzi, a procedat la remedierea situaţiei. Groapa apărută în carosabil a fost astupată, s-a compactat zona afectată de surpare şi s-a asfaltat”, a explicat sursa citată.
Cert este că, deşi strada Oltului a fost reabilitată în urmă cu numai doi ani, şi deja a început să se surpe, semn că lucrările, aşa cum s-a mai scris în "Viaţa liberă", au fost făcute de mântuială. Oricând ne putem aştepta la astfel de "recidive".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Circulaţie blocată pe Oltului, din cauza unei gropi

Un nou crater împodobeşte" strada Oltului, de la finele săptămânii trecute, în urma unei avarii apărute la sistemul de alimentare cu apă. Groapa, de dimensiuni apreciabile, se află în apropierea Pieţei din Micro 17 şi a fost deja îngrădită de autorităţile responsabile. Din câte se pare, intervenţia va mai dura, astfel că traficul rutier pe artera amintită nu va fi posibil până la remedierea avariei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Pericol de surpare pe strada Oltului. Traseul 28 a fost deviat

Primăria municipiului Galați informează că pe strada Oltului, pe tronsonul cuprins între străzile Jiului și Argeșului, pentru evitarea unui potențial pericol de surpare, se impune, de la această oră, devierea autobuzelor care asigură Traseul 28.

Astfel, autobuzele vor fi deviate de la intersecţia strada Gheorghe Asachi cu strada Prelungirea Brăilei pe strada Frunzei - strada Brăilei - strada Oțelarilor și retur, cu respectarea staţiilor de pe această rută.

„Amintim participanţilor la trafic că pe strada Oltului viteza maximă este de 30 km/h, iar limita de greutate este de 3,5 tone.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm ferm respectarea limitei de viteză de 30km/h pe întreaga lungime a străzii Oltului. Situația este cauzată de faptul că părți componente ale galeriei tehnice subterane nu mai prezintă siguranță în exploatare și implicit generează un potențial risc în traficul de pe acel segment de drum”, transmite administraţia locală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Strada Oltului, închisă 55 de zile

Primăria municipiului Galați informează că pe strada Oltului se vor derula lucrări edilitare și este necesar ca traficul rutier să fie închis pe tronsonul cuprins între str. Jiului și str. Argeșului, începând cu data 30.05.2022, pentru o perioadă de 55 de zile. Astfel, în continuare autobuzele care asigură Traseul 28 vor fi deviate de la intersecția str. Ghe. Asachi cu str. Prelungirea Brăilei pe str. Frunzei - str. Brăilei - str. Oțelarilor și retur, cu respectarea sțatiilor de autobuz de pe aceasta rută. Pentru șoferi, rutele ocolitoare recomandate sunt Str. Oltului – str. Argesului – str. Narciselor – str. Jiului - str. Oltului (pe axa sud – nord) și Str. Oltului – str. Jiului – str. Turturelelor – str. Argeșului - str. Oltului (pe axa nord – sud).

Măsura de restricționare a traficului este necesară întrucât, în urma verificărilor s-a constatat că elemente structurale din beton, reprezentând părți componente ale galeriei tehnice subterane, nu mai prezinta siguranță în exploatare, generând implicit un potențial risc în traficul pe acel segment de drum.

Pe întreaga perioadă a lucrărilor, semnalizarea rutieră temporar instituită poate suporta modificări, în funcție de evoluția lucrărilor.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

O scumpete de groapă pe strada Oltului. Contract atribuit prin negociere

Lucrările de punere în siguranță a străzii Oltului, tronsonul cuprins între strada Jiului și Argeșului, sunt în plină desfășurare, executate de firma Rovis Lider SRL. Contractul pentru proiectarea și realizarea în regim de urgență a intervenției a fost atribuit prin negociere, fără publicarea prealabilă a vreunui anunț, și se ridică la 1.356.840 de lei fără TVA. Alegerea acestei proceduri este justificată de extrema urgență.

În după-amiaza zilei de 13 mai 2022, Primăria Galați a anunțat că pe strada Oltului, pe tronsonul cuprins între străzile Jiului și Argeșului, există un pericol de surpare: „Situația este cauzată de faptul că părți componente ale galeriei tehnice subterane nu mai prezintă siguranță în exploatare și implicit generează un potențial risc în traficul de pe acel segment de drum”. Prin urmare, Traseul 28 a fost deviat, iar șoferilor li s-a recomandat ferm respectarea limitei de viteză de 30km/h pe întreaga lungime a străzii Oltului.
Pe 30 mai 2022, tronsonul amintit a fost închis pentru o perioadă de 55 de zile, pentru execuția lucrărilor de remediere, iar aleșii locali au alocat din fondul de rezervă al bugetului local suma de 1.620.000 de lei.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul pentru proiectarea și execuția în regim de urgență a lucrărilor pe strada Oltului a fost atribuit prin negociere firmei Rovis Lider SRL și are o valoare de 1.356.840 de lei. „Prin contract se prevede proiectarea în regim de urgență și execuția lucrărilor de remediere a tunelului tehnic aferent rețelelor de apă și canalizare, cât și a carosabilului din zona afectată din strada Oltului (pe tronsonul cuprins între Jiului și Argeșului”, se precizează în portalul achizițiilor publice.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.