Jump to content

Românii preferă berea


dcp100168

Recommended Posts

Berea este băutura alcoolică preferată de peste jumătate din români

Aproximativ 54% dintre români aleg berea ca băutură alcoolică preferată, în timp ce 31% optează pentru vin, iar 10% dintre aceştia sunt atraşi de băuturile spirtoase, potrivit unui studiu al companiei de marketing şi cercetare Added Value realizat la nivel european. Studiul a fost efectuat prin intervievarea online a peste 7.500 de persoane din 15 ţări europene.

Ponderea consumatorilor care preferă berea este în România cu 2% peste media europeană, de 52%. Cei mai mari băutori de bere din Europa sunt cehii- 65%, urmaţi de polonezi - 61% şi germani - 60%, mai arată studiul. În plus, 35% dintre consumatorii de bere din România au declarat că preferă una dintre mărcile de bere produse local, în timp ce 22% dintre aceştia preferă berea din import. Totodată, 43% dintre participanţii la sondaj au declarat că nu au nicio preferinţă în ceea ce priveşte provenienţa berii. Preferinţa pentru consumul de bere produsă local este mai mică în Româna decât în alte state europene, în condiţiile în care media la nivelul continentului a clienţilor care au optat pentru berea fabricată în ţara de origine este de 45%. Astfel, doar 17% dintre europeni sunt interesaţi de berea din import. Potrivit studiului, din totalul consumatorilor de bere din Europa, 74% beau din pahar, în timp ce 20% o consumă direct din sticlă şi doar 6% dintre persoane preferă berea la doză. Acelaşi studiu indică faptul că bărbaţii preferă berea în proporţie de 57%, în timp ce femeile şi vârstnicii sunt atraşi mai degrabă de consumul de vin, iar timp ce tinerii optează mai ales pentru băuturile spirtoase.

Consumul de bere s-a situat în România anul trecut la 89 de litri pe cap de locuitor, potrivit asociaţiei Berarii României. Conform asociaţiei Berarii Europei, consumul per capita din România a fost de 80 de litri la nivelul anului 2006. Cel mai mare consum a fost consemnat în Cehia, cu 160 de litri per capita, urmată de Germania - 116 litri, Austria şi Irlanda - 108 litri sau Estonia, unde consumul este de 97 de litri per capita. Un consum redus de bere este înregistrat de Italia şi Malta, cu 30 de litri pe cap de locuitor sau în Franţa unde consumul era de numai 33 de litri per capita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ce pot sa zic e ca ar fi bine daca toi bautorii ar prefera berea si vinul. Nu sunt de acord cu bauturile spirtoase ca te face manga intr-o clipa, si apoi poti sa faci orice si sa nu mai stii nimic de tine. Unii oameni, chiar daca sunt foarte calmi si nu ar face rau nici unei muste cand sunt trezi, sub infkluenta alcoolului si doresc sa mai bea, si sa mai bea, si isi cheltuie toti bani din buzunar si cand nu mai au incep sa dea in cap pe strada la lume.

Mie nu imi plac bauturile alcoolice nici macar vinul si berea. Sunt multumit cu bauturile racoritoare.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Nu prea cred, berea e cea mai păcătoasă, rămâne cel mai mult în organism, până la 12 ore. Pe când o tărie, poate dura şi două ceasuri până ce alcoolul începe să fie asimilat.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.